Friday, December 31, 2010

: : Tahun baru, azam baru. Perlu ke? : :

Tinggal bape minit lg 2010 akan melabuhkan tirai..masuk thn 2011 plak..cepat je rasa masa berlalu kn..azam korang thn ni da tercapai ke?kalo lom, dont ever give up..bleh forward ke thn depan..haha..cam ape ntah nk main forward..thn 2010 bnyk sgt kenangan pahit & manis bagi saye..kalo nk cite sampai besok pagi pun belum tentu habis..so, better x yah cite kan.. kikiki.. pengalaman mematangkan diri..am i rite?

Ok, back to topic..korang rasa perlu ke azam baru setiap kali masuk thn baru???setiap org ada pendapat masing2 kan..n 4 me, bleh je n x salah..sbb masuk baru kita sume pn semangat la wat azam baru..itu la ini la..tapi dgn syarat, pe yg kita nak tu, kena la usaha..bknnye tunggu hasilnya muncul sendiri depan mata n tibe2 "SUPRISE!!"...x de maknanya azam kalo x wat pape kan...

Tahun baru..semangat baru..azam baru..umur baru..gonna b 20+, no more "teen"..n d most important, still d same person..saye tetap org yg same, x de pe yg berubah..persoalannya, adakah 2011 bakal merubah status saye??kita wait and see ya..cewaahhh..haha..smg thn 2011 lebih baik dari  2010.. insyaAllah..nak tau pe azam thn baru saye??Azam saye.....

...



...




...




...




...




...




...








...



tettttt............
maaf, hakcipta terpelihara...jgn marah haa...biarlah rahsia..weee~


HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!


Unedited - Version of myself

Tuesday, December 21, 2010

: : Resepi karipap-karipap cinta : :

Meh2 kwn2 sume..
ari ni kita belajar wat karipap..
karipap bkn sebarang karipap tau..
tapi karipap cinta..hehe..
resepi ni saye ambik drpd 1 novel ni..
tajuk dia KARIPAP-KARIPAP CINTA..
suka baca novel tu..kelakar n sempoi je..
ni la resepi karipap cinta....


Bahan-bahan :
3 ulas rasa suka

1 botol hati gembira

1 biji rendah diri (saiz besar)

2 cawan tolak ansur

5 keping kehormatan

Secubit rasa rindu

3 batang tanggungjawab (dipotong halus)

3 bekas cita-cita

10 guni kejujuran (diayak utk membuang kata dusta)


Cara-cara membuat :

1. Ramuan diadun dengan ilmu dan akal.

2. Masukkan dalam kuali persahabatan, tunggu sehingga masak.

3. Setelah masak, hidangkan bersama yang tersayang.


SELAMAT MENCUBA!! =)



Unedited - Version of myself

Monday, December 20, 2010

: : Blog updated : :

Hollaaa...
sian blog ni agak lama terbengkalai..
bkn x bukak langsung, tapi x bape ada mood nk update blog..
so, mlm ni ditemani hujan yg lebat sejak dari semalam, mengada nk update plak..haha..
mana nk start ek..da lama x update blog..
ari tu bz coz abg sepupu kawin..
bz bajet cam saye plak nk kawin..haha..
NO NO NO..
i'm still young ok, bwh umo lagi nk pikir kawin2 ni..
for dis time being, i'm still single n available..
ceh, melalut ntah pape..
pastu saye bz layan novel..
da mmg hobi baca novel, so alang2 da cuti ni baca novel je la kije..
thanks kat my bestie coz bagi pinjam novel2 dia..haha...

khamis lepas, family holiday trip to pulau langkawi..
last saye g langkawi form 3 kalo x silap..
tu yg terus suggest kt family ari tu..
tambah2 plak adik saye baru habis spm..
so, dia nk g holiday la utk lepaskn tension segala bagai..haha..
g khamis, ari sabtu balik coz my dad ada meeting ari ahad..
g sana konvoi 3 buah keta..
ada lg sedara2 lain yg x dpt ikut...
aishh..x tau nk melalut ape da..
ujan2 ni tido je kije..tu yg da makin chubby..haha..
x kisah la chubby pn, bkn ada org kisah..
ayat poyo..haha..
k la u olls..
jmpa lg..daaa...



Unedited - Version of myself

Thursday, November 25, 2010

: : Sem break = home sweet home : :

Hye sume..
da seminggu x mengupdate blog ni..
tp x de r smpai da bersawang kn..
just berhabuk sket je..hehe..
da seminggu saye dok umah..
sem break adalah masa utk menghabiskan masa wif my pemeli..
nk online pn malas..kikiki..
skang ni, da start rutin cuti..
tgk tv, baca novel, mkn, tido..
n guess what!!
seminggu dok umah da naik berat 1kg..
how come kalo sebulan??
mati aku...haha..
x pe..bak kata my mum, time cuti je la bleh mkn bnyk tmbh2 masakan mama..hehe...
ingat nk siap make up blog ni, tp x de masa lg..
bajet cam bz giler r kan..
x tau nk merapu ape da..
nnt ada masa saye update lg k..
daaaaaa.... =)

Unedited - Version of myself

Monday, November 15, 2010

: : Hang out d TS : :

Haaa..
dsebabkan saye syg member2 saye, so x nk la hampakan diorg yg beria dok ajak saye kuar..
 kitorang pn kuar la g TS..
plan nk jmpa kol 10..
sekali masa trun tu bas nk komuter baru je lepas..
so, we've 2 wait for another 1 hour..
huh, bosan giler..n at last kol 11 baru la ada bas..
dipendekkan cite, kitorang sampai TS kol 12.30..
haaa, jauhkan perjalanan kitorang..
x pe, jauh perjalanan luas pmandangan..wahaha..x ley blah..
ok, disebabkan sgt lapar, kitorang decide nk g brunch..
breakfast+lunch kat kopitiam..
after dat, ingat nk tgk movie..
tp ada sorg member saye ni x suke tgk cite melayu n sorang lg x suke tgk cite thriller..
so, bincang punye bincang cancel la tgk wayang..
kitorang pn pusing2 tawaf TS..
then, decide main boling..so, main la boling..
1 game je, x paus hati coz x dpt strike..
member saye 3 kali kot strike..ish!hehe..
pape pn, sgt puas hati main coz saye jarang main boling ni..
pastu lapar lg..g la mkn kat Johnny's Restaurant..mkn steamboat..
sgt bnyk kot..tp terpaksa habiskan jugak..
smpai sume da tersandar n surrender..haha..
mmg smlm kitorang melatak giler2 ah..balas dendam sbb stress..hahaha...
ok, pastu g mane lg ek?
haaa...kitorang sambung lg shopping..
saye beli 1 handbag ni..sgt lawa sbb kaler pink..
saye ni hantu sket kaler pink ni..hehe..
then, kitorang sume da kepenatan n decide nk balik je..
smpai ktm serdang, tggu jap seb baik ada bas..
tu pun last bas da..n saye bilik dekat kol 11 da kowt!mantap kn..
ni kalo parents saye tau habis la...kikiki..
tp da mintak permission nk kuar smlm...
tgk la gambar kanak2 riang kt bawah ni..(riang ke??boleh la kot).. ^^


ari, eva, ayu, fiqa
bajet je lebih dak ni..
masa utk melantak..
ni wat2 ambik gambar..padahal da nak surrender..haha...
oppsss!
meet my snow white..haha...

P/S : jalan2 jugak..stdy x habis lg ni..balik smlm penat sgt, buku pn x bukak..just packing barang je sket..pastu tido!ari ni habis la ko fiqa nk kena stdy... ^^


Unedited - Version of myself

Saturday, November 13, 2010

: : Blog renovation : :

My blog is under renovation..
so, harap maklum la ye kalo nampak serabai giler...haha..
ingat nk siapkan mlm ni..
but, got headache la plak..
maybe coz da berjam2 mengadap benda alah ni kan..
x pe, jgn risau je my little blog..
nnt i make  up u cantik2..
tp maybe after exam ni..
btw, 1 more paper 2 go..18hb ni..yeayy!!
sok my besties ajak kuar g times square..
tp x tau lg nk kuar ke x..
da r mlm ni mood stdy x de langsung..
kalo kuar esok, mmg sah la satu hari burn cam2 je..
tgk r dulu cane..huhu...
k la..pale da berdenyut2..daaa....



Unedited - Version of myself

Friday, November 12, 2010

: : Di Saat Aku Mencintaimu : :




P/S : sgt suke lagu ni~


Unedited - Version of myself

Thursday, November 11, 2010

: : 'Sayang' MR. PROBA : :

Ari ni ada dua 2 paper..
paper major-probability & statitics II n subjek U-kemahiran berfikir.. 
cam tajuk entry..
saye 'sayang' sgt kat MR.PROBA..
'sayang giler' kat awak..
thanks coz da wat saye separuh gila td..huhu..
waaaaa....soalan dia agak mantop lorh...
frust menonggeng tertonggeng terlentang sume ada..
x tau r cane..just tawakal je skang ni..
nak menangis pn da x guna..
bkn kalo nangis kertas tu datang balik kat kita pn n ckp 'saye da dtg ni..cpt la buat'...hoho...
at least i've try my best..
skang tawakal n redha...
ada 2 date lg..13hb ngan MR.DE n 18hb ngan MR.JABAR...
after dat, itz over!!!kita clash!!!!!!haha...
k la..
x nak ckp panjang2..gpun x tau nk ckp sal ape da...


Unedited - Version of myself

Wednesday, November 10, 2010

: : 30 perkara perempuan x sempat bagitahu lelaki : :

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja. 

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.  buatnya

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

 
P/S^1 : Seindah2 wanita adalah wanita solehah~
P/S^2 : X de pape cite menarik utk update coz in exam mood..so, just share info ngan korang~
P/S^3 : Credit to Mtd Kota Lama (FB)~


Unedited - Version of myself

: : Kenapa abang selalu buli aku ??? : :

Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekalian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.duduk jela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"Ko ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

P/S^1 : Credit to Ili Amirah (FB)

P/S^2 : Saye sayang sgt kat abg2 saye~



Unedited - Version of myself

Sunday, November 7, 2010

: : Wish me luck : :

Waaaa..
esok 1st paper..
dah r mlm plak tu..8.30-10.30..
n 1 more thing..
tempat exam tu kat dewan besar yg saaaaaangaaattt sejuk..
habis la saye..huhu...
otak ni pn da start mereng..
maaf ye otak sbb saye akan mendera kamu sampai la 18hb..
cane x mereng kalo da dok mengadap nota je..
ramai member saye bakal isi borang masuk satu tempat nun jauh d sana..
nk tau kt mana??
tanjung rambutan..haha..
korang g dulu k..t i follow..
ada yg da nk masuk tp kena reject sbb disahkan sihat walafiat lg..kikiki..
x pe..usaha tangga kejayaan..
bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian..
rite??hehe..
malas nk membebel panjang2..
bestfren saye da panggil tu suruh temankan dia..
kejap ye "en. kimia analisis..u ni kacau laa"
k...daaaaa...

P/S : 1 paper pn x start lg da berangan nak balik umah..jgn berangan la fiqa!!


Unedited - Version of myself

Saturday, November 6, 2010

: : Yakinlah aku menjemputmu : :

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita
peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

P/S : sgt suka lagu ni..dunno y..huhu....


Unedited - Version of myself

Friday, November 5, 2010

: : Rilek suda : :

Rilek r beb..
u're not that desperate rite..
masanya akan tiba..
kalo sekali jumpa, biar la kekal utk selamanya..
skang ni, enjoy dulu jd single..
x yah cari pengganti lg..
ajal maut jodoh pertemuan sumenye Allah yg tentukan..
kita hanya mampu merancang..
Allah yg menentukan..
n perancangan Allah yg terbaik..
ingat tuh...

P/S : Single is better rite now...


Unedited - Version of myself

: : Back to chillhood time : :

I love u..
u love me..
we're happy family..
with a great big hug and a kiss from me to u..
when u say u love me too...

*******************************************

U're my sunshine..
my only sunshine..
u make me happy when skies r grey..
u never know dear how much i love u..
plez dont take my sunshine away...

******************************************* 

Burung kakak tua..
hinggap di jendela..
nenek sudah tua..
giginya tinggal dua...

*******************************************

Saya ada burung pipit..
satu hari jatuh sakit..
saya fikir nyamuk gigit..
nyamuk gigit mata sempit...

*******************************************


Air pasang pagi surut pukul 5..
nyonya bangun pagi siram pokok bunga..
pokok bunga melur tanam tepi pantai..
itik btelur ayam menetas..
cik baba jatuh dlm parit..
cik aminah ketawa jerit2...

*******************************************

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja...


*******************************************
Tanya sama pokok apa sebab goyang..
nnt jwb pokok angin yg goncang..
tnya sama angin apa sebab goncang..
nnt jwb angin tanyalah awan..
awan nnt kata aku kandung air..
sampai tempat teduh aku pun cair..
lihat dlm air..
nampak bayang2..
campak satu batu..
bayang pun hilang...

******************************************* 

Bapaku pulang dari kota..
bapaku belikan kereta..
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
pon pon pon pon pon pon..
kereta kecilku berbunyi..
marilah adik mari naik..
bolehku bawa jumpa nenek...

******************************************* 

Ok adik2..
nnt kita sambung nyanyi lagi ye..haha..
camni la jadi kalo da terlalu stress..
btw, zaman kanak2 paling best kan..
x yah fikir masalah pape..
main je kije..
pastu lapar, balik umah mkn..
pastu sambung main lg..kan3??
sume org kalo bleh nk kembali pd zaman kanak2..
so, meh nyanyi same2..
kita jadi kanak2 riang balik..
weeee~

P/S : Ada bnyk lagi lagu masa zaman saye kanak2..ni just iklan jap..take a rest b4 sambung study..



Unedited - Version of myself

Thursday, November 4, 2010

: : Rindu 'anak-anak' saye : :

Wahh..
title entry bleh jd kontorversi ni..hahaha..
saye still bujang ok..
tp anak apekah??
anak kucing lorh...hihihi..
bkn anak kucing je, sume mak2 kucing pn rindu..
pemeli saye sume suke kucing..
kami mmg sygkan kucing..(ayat mau power..haha)..
kitorang mula bela kucing since saye darjah 3 kalo x silap..
saye ingat lg time tu saye nk ambik buku dlm bilik bacaan..
da r gelap time tu, x on lampu lg..
tibe2 bunyi kucing kat belakang pintu..
ape lg, terus lari kuar bilik..
en.abah n pn.mama da gelak2..
en.abah saje wat suprise kat kitorang..hehe..
da mcm2 kucing kitorang bela..n mcm2 nama ada..
cindai, panda, putih, kekcok, kecik, tupai, tompok, johnny, kiki, obe, miki, baby, beego, leo, (yg lain2 x ingt da)..
tp sume x hidup lama..kalo x hilang, mesti mati kena langgar..
tompok mati kena langgar 1 ari b4 raya..
depan umah plak tu..sadis tol..huhu.. 
putih plak hilang..
ada 1 ari tu kucing sebijik cam putih tibe2 mai umah saye..pastu hilang..
yg ada skang just miki, baby, leo n beego..
last week miki da beranak, 4 ekor..
pastu 2 ari lepas baby (anak miki) pn beranak, 4 ekor gak..
wahhh, ramai la cucu adik saye..haha..
yg paling kitorang syg obe..
ekceli, nama dia riki..
tp disebabkn dia sgt gemok, kitorang tukar nama dia jd 'obesiti'..
dipendekkan jd la 'obe', x kan 'siti' kowt dia jantan..haha...
obe pn hilang gak..si obe ni sgt rapat ngan en.abah..
cam budak kecik, mintak dukung..so sweet..
x tau r dia g merantau kat mana smpai skang x balik2 umah..
n yg jd ksygn skang ni, kucing ensem..
nama dia leo..
adik saye yg bagi nama tu coz dia pnye horoskop..
si leo pun sgt gemok..ari tu dia penah hilang gak..
pemeli saye da tawakal..
dekat seminggu pastu, dia balik umah ngan badan comot2 n da kurus sket..
abg saye ckp dia sesat..haha..
ni je la gambar kucing2 saye yg ada dlm lappy..

obe masa kecik..

obe b4 hilang..

miki masa kecik..

anak miki..baby..
anak miki..beego..


kucing ensem..leo..
P/S : Ada org ckp x leh ambik gambar kucing...t cepat mati..btol ke??saye pn x sure...


Unedited - Version of myself

: : What's wrong??? : :

Eeeeiiii...
nape ngan ari ni..
ape salah ari khamis...
saye sgt malas ari ni..
sape yg patut dipersalahkan??
saye??lappy??
broadband sbb sgt baik ari ni??or sape??
geram tol laa...
td stdy dlm 1 jam lebih, pastu bukak lappy balik..
nape saye sgt malas ari ni...
wake up fiqa!!!
exam da dekat nih!!!
jgn main2 bleh x..
fokus!!!
gggrrrrrr!!!!


Unedited - Version of myself

: : Maaf. Sorry. Sowi : :

Td saye post status kt fb...

"I am the author of my life..unfortunately, I'm writing in pen & can't erase my mistakes..but, I can learn from mistakes..."

Fren : guna liquid paper.... :D

Saye : still akan ada kesan.... :-p

Fren : kesan cket2 x pe..kira aku halal..haha..  

Saye : haha..x leh..kalu tgk balik kesan liquid tuh, mesti ingat balik pe silap kita.... (wahh..btl2 tersirat ni)....hahaha...

Am i rite??

dlm hidup ni kita x kan leh lari dari wat salah..

tp once kita ada wat salah, kita still bleh belajar drpd kesilapan kita tu..

n jgn ulangi lg..

saye admit, saye bnyk wat salah sepanjang saye hidup..

wat salah ngan pemeli, kwn2 n lain2..

kalo leh putar balik masa, saye x nak wat salah ngan sape2..

tp, saye just manusia biasa..

so, saye nk mintak maaf kat sume org andai saye ada wat salah..

sama ada saye sedar @ tak..

maafkan saye..

saye hnya insan yg lemah..  

 

P/S : Memberi kemaafan adalah hadiah yg terbaik...

Unedited - Version of myself

Wednesday, November 3, 2010

: : Pesanan Nabi sebelum tidur : :

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

 P/ S : Untuk ingatan kita bersama..credit to Muhammad Riduan Azizan (FB)


Unedited - Version of myself

Friday, December 31, 2010

: : Tahun baru, azam baru. Perlu ke? : :

Tinggal bape minit lg 2010 akan melabuhkan tirai..masuk thn 2011 plak..cepat je rasa masa berlalu kn..azam korang thn ni da tercapai ke?kalo lom, dont ever give up..bleh forward ke thn depan..haha..cam ape ntah nk main forward..thn 2010 bnyk sgt kenangan pahit & manis bagi saye..kalo nk cite sampai besok pagi pun belum tentu habis..so, better x yah cite kan.. kikiki.. pengalaman mematangkan diri..am i rite?

Ok, back to topic..korang rasa perlu ke azam baru setiap kali masuk thn baru???setiap org ada pendapat masing2 kan..n 4 me, bleh je n x salah..sbb masuk baru kita sume pn semangat la wat azam baru..itu la ini la..tapi dgn syarat, pe yg kita nak tu, kena la usaha..bknnye tunggu hasilnya muncul sendiri depan mata n tibe2 "SUPRISE!!"...x de maknanya azam kalo x wat pape kan...

Tahun baru..semangat baru..azam baru..umur baru..gonna b 20+, no more "teen"..n d most important, still d same person..saye tetap org yg same, x de pe yg berubah..persoalannya, adakah 2011 bakal merubah status saye??kita wait and see ya..cewaahhh..haha..smg thn 2011 lebih baik dari  2010.. insyaAllah..nak tau pe azam thn baru saye??Azam saye.....

...



...




...




...




...




...




...








...



tettttt............
maaf, hakcipta terpelihara...jgn marah haa...biarlah rahsia..weee~


HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!

Tuesday, December 21, 2010

: : Resepi karipap-karipap cinta : :

Meh2 kwn2 sume..
ari ni kita belajar wat karipap..
karipap bkn sebarang karipap tau..
tapi karipap cinta..hehe..
resepi ni saye ambik drpd 1 novel ni..
tajuk dia KARIPAP-KARIPAP CINTA..
suka baca novel tu..kelakar n sempoi je..
ni la resepi karipap cinta....


Bahan-bahan :
3 ulas rasa suka

1 botol hati gembira

1 biji rendah diri (saiz besar)

2 cawan tolak ansur

5 keping kehormatan

Secubit rasa rindu

3 batang tanggungjawab (dipotong halus)

3 bekas cita-cita

10 guni kejujuran (diayak utk membuang kata dusta)


Cara-cara membuat :

1. Ramuan diadun dengan ilmu dan akal.

2. Masukkan dalam kuali persahabatan, tunggu sehingga masak.

3. Setelah masak, hidangkan bersama yang tersayang.


SELAMAT MENCUBA!! =)


Monday, December 20, 2010

: : Blog updated : :

Hollaaa...
sian blog ni agak lama terbengkalai..
bkn x bukak langsung, tapi x bape ada mood nk update blog..
so, mlm ni ditemani hujan yg lebat sejak dari semalam, mengada nk update plak..haha..
mana nk start ek..da lama x update blog..
ari tu bz coz abg sepupu kawin..
bz bajet cam saye plak nk kawin..haha..
NO NO NO..
i'm still young ok, bwh umo lagi nk pikir kawin2 ni..
for dis time being, i'm still single n available..
ceh, melalut ntah pape..
pastu saye bz layan novel..
da mmg hobi baca novel, so alang2 da cuti ni baca novel je la kije..
thanks kat my bestie coz bagi pinjam novel2 dia..haha...

khamis lepas, family holiday trip to pulau langkawi..
last saye g langkawi form 3 kalo x silap..
tu yg terus suggest kt family ari tu..
tambah2 plak adik saye baru habis spm..
so, dia nk g holiday la utk lepaskn tension segala bagai..haha..
g khamis, ari sabtu balik coz my dad ada meeting ari ahad..
g sana konvoi 3 buah keta..
ada lg sedara2 lain yg x dpt ikut...
aishh..x tau nk melalut ape da..
ujan2 ni tido je kije..tu yg da makin chubby..haha..
x kisah la chubby pn, bkn ada org kisah..
ayat poyo..haha..
k la u olls..
jmpa lg..daaa...


Thursday, November 25, 2010

: : Sem break = home sweet home : :

Hye sume..
da seminggu x mengupdate blog ni..
tp x de r smpai da bersawang kn..
just berhabuk sket je..hehe..
da seminggu saye dok umah..
sem break adalah masa utk menghabiskan masa wif my pemeli..
nk online pn malas..kikiki..
skang ni, da start rutin cuti..
tgk tv, baca novel, mkn, tido..
n guess what!!
seminggu dok umah da naik berat 1kg..
how come kalo sebulan??
mati aku...haha..
x pe..bak kata my mum, time cuti je la bleh mkn bnyk tmbh2 masakan mama..hehe...
ingat nk siap make up blog ni, tp x de masa lg..
bajet cam bz giler r kan..
x tau nk merapu ape da..
nnt ada masa saye update lg k..
daaaaaa.... =)

Monday, November 15, 2010

: : Hang out d TS : :

Haaa..
dsebabkan saye syg member2 saye, so x nk la hampakan diorg yg beria dok ajak saye kuar..
 kitorang pn kuar la g TS..
plan nk jmpa kol 10..
sekali masa trun tu bas nk komuter baru je lepas..
so, we've 2 wait for another 1 hour..
huh, bosan giler..n at last kol 11 baru la ada bas..
dipendekkan cite, kitorang sampai TS kol 12.30..
haaa, jauhkan perjalanan kitorang..
x pe, jauh perjalanan luas pmandangan..wahaha..x ley blah..
ok, disebabkan sgt lapar, kitorang decide nk g brunch..
breakfast+lunch kat kopitiam..
after dat, ingat nk tgk movie..
tp ada sorg member saye ni x suke tgk cite melayu n sorang lg x suke tgk cite thriller..
so, bincang punye bincang cancel la tgk wayang..
kitorang pn pusing2 tawaf TS..
then, decide main boling..so, main la boling..
1 game je, x paus hati coz x dpt strike..
member saye 3 kali kot strike..ish!hehe..
pape pn, sgt puas hati main coz saye jarang main boling ni..
pastu lapar lg..g la mkn kat Johnny's Restaurant..mkn steamboat..
sgt bnyk kot..tp terpaksa habiskan jugak..
smpai sume da tersandar n surrender..haha..
mmg smlm kitorang melatak giler2 ah..balas dendam sbb stress..hahaha...
ok, pastu g mane lg ek?
haaa...kitorang sambung lg shopping..
saye beli 1 handbag ni..sgt lawa sbb kaler pink..
saye ni hantu sket kaler pink ni..hehe..
then, kitorang sume da kepenatan n decide nk balik je..
smpai ktm serdang, tggu jap seb baik ada bas..
tu pun last bas da..n saye bilik dekat kol 11 da kowt!mantap kn..
ni kalo parents saye tau habis la...kikiki..
tp da mintak permission nk kuar smlm...
tgk la gambar kanak2 riang kt bawah ni..(riang ke??boleh la kot).. ^^


ari, eva, ayu, fiqa
bajet je lebih dak ni..
masa utk melantak..
ni wat2 ambik gambar..padahal da nak surrender..haha...
oppsss!
meet my snow white..haha...

P/S : jalan2 jugak..stdy x habis lg ni..balik smlm penat sgt, buku pn x bukak..just packing barang je sket..pastu tido!ari ni habis la ko fiqa nk kena stdy... ^^

Saturday, November 13, 2010

: : Blog renovation : :

My blog is under renovation..
so, harap maklum la ye kalo nampak serabai giler...haha..
ingat nk siapkan mlm ni..
but, got headache la plak..
maybe coz da berjam2 mengadap benda alah ni kan..
x pe, jgn risau je my little blog..
nnt i make  up u cantik2..
tp maybe after exam ni..
btw, 1 more paper 2 go..18hb ni..yeayy!!
sok my besties ajak kuar g times square..
tp x tau lg nk kuar ke x..
da r mlm ni mood stdy x de langsung..
kalo kuar esok, mmg sah la satu hari burn cam2 je..
tgk r dulu cane..huhu...
k la..pale da berdenyut2..daaa....


Friday, November 12, 2010

: : Di Saat Aku Mencintaimu : :




P/S : sgt suke lagu ni~

Thursday, November 11, 2010

: : 'Sayang' MR. PROBA : :

Ari ni ada dua 2 paper..
paper major-probability & statitics II n subjek U-kemahiran berfikir.. 
cam tajuk entry..
saye 'sayang' sgt kat MR.PROBA..
'sayang giler' kat awak..
thanks coz da wat saye separuh gila td..huhu..
waaaaa....soalan dia agak mantop lorh...
frust menonggeng tertonggeng terlentang sume ada..
x tau r cane..just tawakal je skang ni..
nak menangis pn da x guna..
bkn kalo nangis kertas tu datang balik kat kita pn n ckp 'saye da dtg ni..cpt la buat'...hoho...
at least i've try my best..
skang tawakal n redha...
ada 2 date lg..13hb ngan MR.DE n 18hb ngan MR.JABAR...
after dat, itz over!!!kita clash!!!!!!haha...
k la..
x nak ckp panjang2..gpun x tau nk ckp sal ape da...

Wednesday, November 10, 2010

: : 30 perkara perempuan x sempat bagitahu lelaki : :

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja. 

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.  buatnya

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

 
P/S^1 : Seindah2 wanita adalah wanita solehah~
P/S^2 : X de pape cite menarik utk update coz in exam mood..so, just share info ngan korang~
P/S^3 : Credit to Mtd Kota Lama (FB)~

: : Kenapa abang selalu buli aku ??? : :

Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekalian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.duduk jela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"Ko ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

P/S^1 : Credit to Ili Amirah (FB)

P/S^2 : Saye sayang sgt kat abg2 saye~


Sunday, November 7, 2010

: : Wish me luck : :

Waaaa..
esok 1st paper..
dah r mlm plak tu..8.30-10.30..
n 1 more thing..
tempat exam tu kat dewan besar yg saaaaaangaaattt sejuk..
habis la saye..huhu...
otak ni pn da start mereng..
maaf ye otak sbb saye akan mendera kamu sampai la 18hb..
cane x mereng kalo da dok mengadap nota je..
ramai member saye bakal isi borang masuk satu tempat nun jauh d sana..
nk tau kt mana??
tanjung rambutan..haha..
korang g dulu k..t i follow..
ada yg da nk masuk tp kena reject sbb disahkan sihat walafiat lg..kikiki..
x pe..usaha tangga kejayaan..
bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian..
rite??hehe..
malas nk membebel panjang2..
bestfren saye da panggil tu suruh temankan dia..
kejap ye "en. kimia analisis..u ni kacau laa"
k...daaaaa...

P/S : 1 paper pn x start lg da berangan nak balik umah..jgn berangan la fiqa!!

Saturday, November 6, 2010

: : Yakinlah aku menjemputmu : :

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita
peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

P/S : sgt suka lagu ni..dunno y..huhu....

Friday, November 5, 2010

: : Rilek suda : :

Rilek r beb..
u're not that desperate rite..
masanya akan tiba..
kalo sekali jumpa, biar la kekal utk selamanya..
skang ni, enjoy dulu jd single..
x yah cari pengganti lg..
ajal maut jodoh pertemuan sumenye Allah yg tentukan..
kita hanya mampu merancang..
Allah yg menentukan..
n perancangan Allah yg terbaik..
ingat tuh...

P/S : Single is better rite now...

: : Back to chillhood time : :

I love u..
u love me..
we're happy family..
with a great big hug and a kiss from me to u..
when u say u love me too...

*******************************************

U're my sunshine..
my only sunshine..
u make me happy when skies r grey..
u never know dear how much i love u..
plez dont take my sunshine away...

******************************************* 

Burung kakak tua..
hinggap di jendela..
nenek sudah tua..
giginya tinggal dua...

*******************************************

Saya ada burung pipit..
satu hari jatuh sakit..
saya fikir nyamuk gigit..
nyamuk gigit mata sempit...

*******************************************


Air pasang pagi surut pukul 5..
nyonya bangun pagi siram pokok bunga..
pokok bunga melur tanam tepi pantai..
itik btelur ayam menetas..
cik baba jatuh dlm parit..
cik aminah ketawa jerit2...

*******************************************

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja...


*******************************************
Tanya sama pokok apa sebab goyang..
nnt jwb pokok angin yg goncang..
tnya sama angin apa sebab goncang..
nnt jwb angin tanyalah awan..
awan nnt kata aku kandung air..
sampai tempat teduh aku pun cair..
lihat dlm air..
nampak bayang2..
campak satu batu..
bayang pun hilang...

******************************************* 

Bapaku pulang dari kota..
bapaku belikan kereta..
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
pon pon pon pon pon pon..
kereta kecilku berbunyi..
marilah adik mari naik..
bolehku bawa jumpa nenek...

******************************************* 

Ok adik2..
nnt kita sambung nyanyi lagi ye..haha..
camni la jadi kalo da terlalu stress..
btw, zaman kanak2 paling best kan..
x yah fikir masalah pape..
main je kije..
pastu lapar, balik umah mkn..
pastu sambung main lg..kan3??
sume org kalo bleh nk kembali pd zaman kanak2..
so, meh nyanyi same2..
kita jadi kanak2 riang balik..
weeee~

P/S : Ada bnyk lagi lagu masa zaman saye kanak2..ni just iklan jap..take a rest b4 sambung study..


Thursday, November 4, 2010

: : Rindu 'anak-anak' saye : :

Wahh..
title entry bleh jd kontorversi ni..hahaha..
saye still bujang ok..
tp anak apekah??
anak kucing lorh...hihihi..
bkn anak kucing je, sume mak2 kucing pn rindu..
pemeli saye sume suke kucing..
kami mmg sygkan kucing..(ayat mau power..haha)..
kitorang mula bela kucing since saye darjah 3 kalo x silap..
saye ingat lg time tu saye nk ambik buku dlm bilik bacaan..
da r gelap time tu, x on lampu lg..
tibe2 bunyi kucing kat belakang pintu..
ape lg, terus lari kuar bilik..
en.abah n pn.mama da gelak2..
en.abah saje wat suprise kat kitorang..hehe..
da mcm2 kucing kitorang bela..n mcm2 nama ada..
cindai, panda, putih, kekcok, kecik, tupai, tompok, johnny, kiki, obe, miki, baby, beego, leo, (yg lain2 x ingt da)..
tp sume x hidup lama..kalo x hilang, mesti mati kena langgar..
tompok mati kena langgar 1 ari b4 raya..
depan umah plak tu..sadis tol..huhu.. 
putih plak hilang..
ada 1 ari tu kucing sebijik cam putih tibe2 mai umah saye..pastu hilang..
yg ada skang just miki, baby, leo n beego..
last week miki da beranak, 4 ekor..
pastu 2 ari lepas baby (anak miki) pn beranak, 4 ekor gak..
wahhh, ramai la cucu adik saye..haha..
yg paling kitorang syg obe..
ekceli, nama dia riki..
tp disebabkn dia sgt gemok, kitorang tukar nama dia jd 'obesiti'..
dipendekkan jd la 'obe', x kan 'siti' kowt dia jantan..haha...
obe pn hilang gak..si obe ni sgt rapat ngan en.abah..
cam budak kecik, mintak dukung..so sweet..
x tau r dia g merantau kat mana smpai skang x balik2 umah..
n yg jd ksygn skang ni, kucing ensem..
nama dia leo..
adik saye yg bagi nama tu coz dia pnye horoskop..
si leo pun sgt gemok..ari tu dia penah hilang gak..
pemeli saye da tawakal..
dekat seminggu pastu, dia balik umah ngan badan comot2 n da kurus sket..
abg saye ckp dia sesat..haha..
ni je la gambar kucing2 saye yg ada dlm lappy..

obe masa kecik..

obe b4 hilang..

miki masa kecik..

anak miki..baby..
anak miki..beego..


kucing ensem..leo..
P/S : Ada org ckp x leh ambik gambar kucing...t cepat mati..btol ke??saye pn x sure...

: : What's wrong??? : :

Eeeeiiii...
nape ngan ari ni..
ape salah ari khamis...
saye sgt malas ari ni..
sape yg patut dipersalahkan??
saye??lappy??
broadband sbb sgt baik ari ni??or sape??
geram tol laa...
td stdy dlm 1 jam lebih, pastu bukak lappy balik..
nape saye sgt malas ari ni...
wake up fiqa!!!
exam da dekat nih!!!
jgn main2 bleh x..
fokus!!!
gggrrrrrr!!!!

: : Maaf. Sorry. Sowi : :

Td saye post status kt fb...

"I am the author of my life..unfortunately, I'm writing in pen & can't erase my mistakes..but, I can learn from mistakes..."

Fren : guna liquid paper.... :D

Saye : still akan ada kesan.... :-p

Fren : kesan cket2 x pe..kira aku halal..haha..  

Saye : haha..x leh..kalu tgk balik kesan liquid tuh, mesti ingat balik pe silap kita.... (wahh..btl2 tersirat ni)....hahaha...

Am i rite??

dlm hidup ni kita x kan leh lari dari wat salah..

tp once kita ada wat salah, kita still bleh belajar drpd kesilapan kita tu..

n jgn ulangi lg..

saye admit, saye bnyk wat salah sepanjang saye hidup..

wat salah ngan pemeli, kwn2 n lain2..

kalo leh putar balik masa, saye x nak wat salah ngan sape2..

tp, saye just manusia biasa..

so, saye nk mintak maaf kat sume org andai saye ada wat salah..

sama ada saye sedar @ tak..

maafkan saye..

saye hnya insan yg lemah..  

 

P/S : Memberi kemaafan adalah hadiah yg terbaik...

Wednesday, November 3, 2010

: : Pesanan Nabi sebelum tidur : :

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

 P/ S : Untuk ingatan kita bersama..credit to Muhammad Riduan Azizan (FB)