Sunday, September 5, 2010

: : Hari yg menguji kesabaranku : :

Alhamdulillah..ari ni da 2nd day dok kat umah..smlm (sabtu), kol 4 pagi gerak dari kajang ngan abg,  kak ipar n c tembam..bhenti sahur kat MC'D gombak..bajet kitorg je yg gerak awal.. rupanya smpai gombak ramai giler org..sbb nk sahur, bhenti jugak r..huhu..kol 12.30 tengah hari da smpai umah..tu pun bpe kali bhenti, c tembam muntah n mandikan dia kt R&R..hepi sgt bila da smpai umah..weee~ 

Aktiviti ari ni g jalan2 ngn abg long, kak long, adik n of coz c tembam, icha..g 2 buah keta..1 keta lg abah n mama g dating..haha..dating la sgt, padahal g cari baju raya utk anak bujang lg  2org..saye plak kononnya nk shopping raya, tp x shopping mana pon..ingt nk cari shawl, x de yg bkenan plak..so, balik tangan kosong je la..my sis dpt 2 jam..hoho..kitorg gerak dari umah kol 9 lebih da kot..jalan2 pnya pasal, balik td kol 4 lebih da..x de r ramai sgt org coz ari ni kn ari kije..tp agak meriah la sume nk shopping utk raya kn..smpai je kt umah, adik plak ajak kuar g ambik kek kt umah member dia..kek tu tempah ngn kwn mak member dia.. actually, tu baru mukaddimah..x masuk cite sal topik atas tu..hehe..

Td saye kuar ngan adik je, saye drive..lepas g ambik kek, singgah r bazar ramadhan jap.. aduyai..mcm2 ragam org ada..da r keta banyak, ada plak org yg wat saye hilang sabar..sy nk kuar simpang, tp ada keta lg so just tggu r kt simpang tu..then, nampak ada keta tu bg signal nk masuk..saye da nk kuar r dari simpang tu, ingatkn dia nk masuk r..rupanya x..nasib baik saye sempat brek..pastu dia cm nk marah2.. "pakcik oi...x sedar ke pakcik x matikn lg signal keta pakcik tu??ke tu lampu brek??x tau plak saye lampu brek keta pakcik pnye la canggih smpai leh kelip2 n warna oren!!!"...geram tol td..next, masa saye tengah cari parking, ada r keta nk kuar..tp nk kuar cam 5 thn kemudian..pnye la lampi..bini dia kt sebelah siap jenguk luar tingkap lg takut x lepas..dasat tol..da r keta kat belakang da sesak, pakcik ni plak lambat giler nk kuar..seb baik keta belakang x hon..mesti org lain ingat saye punca jalan jem...bkn salah saye ok..tu ada org syg keta dia yg 'baru' sgt, padahal bnyk lg jarak kot...my sis kt sebelah ckp 'rilek kakak..pose ni"..padahal dia pon 2x5 dok mengata gak...hoho....fuh!!!pnya la menguji kesabaran ari ni..sama bnyk mengucap ngan marah2..huhu..masa otw balik umah, dok borak n gelak2 ngan adik..hilang sket rasa bengang..so, lain kali kalo nk drive kena set mind dulu,banyakkan bersabar..ye ye je...hahaha...

K r..2 je la cite utk ari ni..sori kt pakcik2 yg saye da mengata tu..x sengaja pon..haha..lain kali pakcik jgn wat saye naik angin...kan da x pasal2 da kena...



Unedited - Version of myself

3 comments:

Paroy said...

puasa..sabo2..huhu~

de Picasso said...

sabar ye CF..ingt, pose~

cik fiqa said...

haha..baekkkk.... :-p

Sunday, September 5, 2010

: : Hari yg menguji kesabaranku : :

Alhamdulillah..ari ni da 2nd day dok kat umah..smlm (sabtu), kol 4 pagi gerak dari kajang ngan abg,  kak ipar n c tembam..bhenti sahur kat MC'D gombak..bajet kitorg je yg gerak awal.. rupanya smpai gombak ramai giler org..sbb nk sahur, bhenti jugak r..huhu..kol 12.30 tengah hari da smpai umah..tu pun bpe kali bhenti, c tembam muntah n mandikan dia kt R&R..hepi sgt bila da smpai umah..weee~ 

Aktiviti ari ni g jalan2 ngn abg long, kak long, adik n of coz c tembam, icha..g 2 buah keta..1 keta lg abah n mama g dating..haha..dating la sgt, padahal g cari baju raya utk anak bujang lg  2org..saye plak kononnya nk shopping raya, tp x shopping mana pon..ingt nk cari shawl, x de yg bkenan plak..so, balik tangan kosong je la..my sis dpt 2 jam..hoho..kitorg gerak dari umah kol 9 lebih da kot..jalan2 pnya pasal, balik td kol 4 lebih da..x de r ramai sgt org coz ari ni kn ari kije..tp agak meriah la sume nk shopping utk raya kn..smpai je kt umah, adik plak ajak kuar g ambik kek kt umah member dia..kek tu tempah ngn kwn mak member dia.. actually, tu baru mukaddimah..x masuk cite sal topik atas tu..hehe..

Td saye kuar ngan adik je, saye drive..lepas g ambik kek, singgah r bazar ramadhan jap.. aduyai..mcm2 ragam org ada..da r keta banyak, ada plak org yg wat saye hilang sabar..sy nk kuar simpang, tp ada keta lg so just tggu r kt simpang tu..then, nampak ada keta tu bg signal nk masuk..saye da nk kuar r dari simpang tu, ingatkn dia nk masuk r..rupanya x..nasib baik saye sempat brek..pastu dia cm nk marah2.. "pakcik oi...x sedar ke pakcik x matikn lg signal keta pakcik tu??ke tu lampu brek??x tau plak saye lampu brek keta pakcik pnye la canggih smpai leh kelip2 n warna oren!!!"...geram tol td..next, masa saye tengah cari parking, ada r keta nk kuar..tp nk kuar cam 5 thn kemudian..pnye la lampi..bini dia kt sebelah siap jenguk luar tingkap lg takut x lepas..dasat tol..da r keta kat belakang da sesak, pakcik ni plak lambat giler nk kuar..seb baik keta belakang x hon..mesti org lain ingat saye punca jalan jem...bkn salah saye ok..tu ada org syg keta dia yg 'baru' sgt, padahal bnyk lg jarak kot...my sis kt sebelah ckp 'rilek kakak..pose ni"..padahal dia pon 2x5 dok mengata gak...hoho....fuh!!!pnya la menguji kesabaran ari ni..sama bnyk mengucap ngan marah2..huhu..masa otw balik umah, dok borak n gelak2 ngan adik..hilang sket rasa bengang..so, lain kali kalo nk drive kena set mind dulu,banyakkan bersabar..ye ye je...hahaha...

K r..2 je la cite utk ari ni..sori kt pakcik2 yg saye da mengata tu..x sengaja pon..haha..lain kali pakcik jgn wat saye naik angin...kan da x pasal2 da kena...


3 comments:

Paroy said...

puasa..sabo2..huhu~

de Picasso said...

sabar ye CF..ingt, pose~

cik fiqa said...

haha..baekkkk.... :-p