Monday, September 13, 2010

: : Tragedi hari raya : :

Wahhh..mesti korang sume pelik kn ngan tajuk post ni..mesti sume cpt2 je nk baca..thanks coz ambik berat..hahahaha...perasan giler ak ni...x de la..saje je..citenyer gini.....

Tanggal 11 sept '10 ptg sabtu kol bape x ingat..hoho...mukadimah x leh blah..senang cite gini r, saye accident..iye, betol..x main2...tp alhamdulillah saye x pape..keta pn x teruk sgt..ari sabtu lepas mama saye wat open house..mak sedara saye yg sorg ni x dpt dtg coz ayah sedara saye demam..so, mama pn suruh la saye ngan adik sy g anta kat umah dia..x la jauh sgt, dlm 20 minit je dari umah saye..kezen saye lg 2 org nk ikut..kitorg pn g la kol 6 lebih da time tu..then, pas borak2 adik saye ajak balik coz ramai ag org kat umah..disebabkan jalan tu jalan kampung, saye mmg bwk slow je la..masa on the way balik lalu r simpang 3..pastu ada sebuah keta ni dia dari lorong, terus kuar je..ape lagi, langgar r keta saye yg mmg jalan straight ni..mmg terkejut giler r..saye bukak tingkap tny x nampak ke keta nk kuar pun..keta tu ada 4 org budak lelaki umur 20-an kot..diorg ckp 'x de pape kn..smpai sini je la kak'...kepala hotak anda! saye pn suruh adik saye call abah kt umah..saye pn turun..bucu keta sebelah kanan tercabut sket, pastu ada calar..keta dia x terjejas pape pun..lagi r bengang..saye ckp tunggu r smpai big boss sy datang..dia suruh saye alihkan keta ke tepi sket..ko ingat ak bodoh!kalo ak alihkan keta, ko bleh r lari sbb keta ak halang keta ko...bongok giler..saye x alihkan pun keta..dia tnya cane ni..saye ckp cane ape, tunggu je la big boss dtg..masa saye ckp ngan abah saye, mmg suara pun menggigil r..da r time tu hujan..dia n geng dia berpayung..saye yg ngah bengang ni, malas nk fikir berpayung pun..diorg tnya lambat lg ke, pastu bleh r berbaik nk tolong payungkn saye..bleh blah r..yg lg saye bengang, diorg salahkan saye..diorg ckp sepatutnya saye yg kena bhenti bila nampak keta nk kuar..masalah skang ni, saye mmg bwk slow giler n tibe2 dia kuar simpang..cam x tgk dulu ada keta ke x..pastu bleh plak ajar saye kalo kt simpang 3 kena bhenti kalo ada keta nk kuar..kepala otak ngko!! time 2 mmg bengang giler rasa..saye pn lawan r balik..peduli ape, sbb mmg dia yg salah..nk salahkn saye plak nape...x lama lepas tu, abg saye dtg ngan geng2 dia..sbb masa saye call tu, geng2 abg saye ada kt umah..abg saye pn tanya la nape..saye pn xplain r..abg saye tny diorang plak..diorg still saye salahkan saye..so, mmg cari penyakit r..kwn abg saye pn marah dak tu..keta x teruk sgt tp abg saye bengang coz dak tu salahkan saye padahal mmg salah dia..pastu abg saye suruh saye balik dulu, biar dia yg settlekan..masa saye otw balik, adik saye ckp dia bengang gak coz salah sorg drpd dak tu ckp 'keta kena cakar dek kucing x pe plak'..haiii...mmg hangin tol time tu..saye x dengar plak dia ckp cm2, kalo x mmg free2 r kena maki...balik kat umah je, sume org tgah tggu..da r ramai giler ngan sedara mara  time tu..pastu abg saye balik, yg lain tny r cne..abg saye ckp settle cm2 je tp kwn dia hampir nk bg penampar kt budak2 tu coz biadap sgt..ayah sedara plak ckp kt saye, 'nampak cekal, tp leleh jugak'..bkn leleh, tp da geram sgt..pastu bleh plak dia ckp mesti org tu x hensem..kalo hensem mesti lepas cm2 je n amik no fon...haha..pandai2 je pakcikku....

Mmg tragedi ari raya btol r..1st time accident sepanjang saye dpt lesen..tp x leh fobia ag..kalo fobia, cne nk drive..kalo ingat balik, nk tergelak pn ada gak..1st time saye bkasar ngan lelaki..pastu ckp 'kawe' n 'demo'...mmg da x leh control marah time tu...huhu...


tgk gmbr keta je, jgn tgk gmbr org yg ambik gmbr..haha...


Unedited - Version of myself

No comments:

Monday, September 13, 2010

: : Tragedi hari raya : :

Wahhh..mesti korang sume pelik kn ngan tajuk post ni..mesti sume cpt2 je nk baca..thanks coz ambik berat..hahahaha...perasan giler ak ni...x de la..saje je..citenyer gini.....

Tanggal 11 sept '10 ptg sabtu kol bape x ingat..hoho...mukadimah x leh blah..senang cite gini r, saye accident..iye, betol..x main2...tp alhamdulillah saye x pape..keta pn x teruk sgt..ari sabtu lepas mama saye wat open house..mak sedara saye yg sorg ni x dpt dtg coz ayah sedara saye demam..so, mama pn suruh la saye ngan adik sy g anta kat umah dia..x la jauh sgt, dlm 20 minit je dari umah saye..kezen saye lg 2 org nk ikut..kitorg pn g la kol 6 lebih da time tu..then, pas borak2 adik saye ajak balik coz ramai ag org kat umah..disebabkan jalan tu jalan kampung, saye mmg bwk slow je la..masa on the way balik lalu r simpang 3..pastu ada sebuah keta ni dia dari lorong, terus kuar je..ape lagi, langgar r keta saye yg mmg jalan straight ni..mmg terkejut giler r..saye bukak tingkap tny x nampak ke keta nk kuar pun..keta tu ada 4 org budak lelaki umur 20-an kot..diorg ckp 'x de pape kn..smpai sini je la kak'...kepala hotak anda! saye pn suruh adik saye call abah kt umah..saye pn turun..bucu keta sebelah kanan tercabut sket, pastu ada calar..keta dia x terjejas pape pun..lagi r bengang..saye ckp tunggu r smpai big boss sy datang..dia suruh saye alihkan keta ke tepi sket..ko ingat ak bodoh!kalo ak alihkan keta, ko bleh r lari sbb keta ak halang keta ko...bongok giler..saye x alihkan pun keta..dia tnya cane ni..saye ckp cane ape, tunggu je la big boss dtg..masa saye ckp ngan abah saye, mmg suara pun menggigil r..da r time tu hujan..dia n geng dia berpayung..saye yg ngah bengang ni, malas nk fikir berpayung pun..diorg tnya lambat lg ke, pastu bleh r berbaik nk tolong payungkn saye..bleh blah r..yg lg saye bengang, diorg salahkan saye..diorg ckp sepatutnya saye yg kena bhenti bila nampak keta nk kuar..masalah skang ni, saye mmg bwk slow giler n tibe2 dia kuar simpang..cam x tgk dulu ada keta ke x..pastu bleh plak ajar saye kalo kt simpang 3 kena bhenti kalo ada keta nk kuar..kepala otak ngko!! time 2 mmg bengang giler rasa..saye pn lawan r balik..peduli ape, sbb mmg dia yg salah..nk salahkn saye plak nape...x lama lepas tu, abg saye dtg ngan geng2 dia..sbb masa saye call tu, geng2 abg saye ada kt umah..abg saye pn tanya la nape..saye pn xplain r..abg saye tny diorang plak..diorg still saye salahkan saye..so, mmg cari penyakit r..kwn abg saye pn marah dak tu..keta x teruk sgt tp abg saye bengang coz dak tu salahkan saye padahal mmg salah dia..pastu abg saye suruh saye balik dulu, biar dia yg settlekan..masa saye otw balik, adik saye ckp dia bengang gak coz salah sorg drpd dak tu ckp 'keta kena cakar dek kucing x pe plak'..haiii...mmg hangin tol time tu..saye x dengar plak dia ckp cm2, kalo x mmg free2 r kena maki...balik kat umah je, sume org tgah tggu..da r ramai giler ngan sedara mara  time tu..pastu abg saye balik, yg lain tny r cne..abg saye ckp settle cm2 je tp kwn dia hampir nk bg penampar kt budak2 tu coz biadap sgt..ayah sedara plak ckp kt saye, 'nampak cekal, tp leleh jugak'..bkn leleh, tp da geram sgt..pastu bleh plak dia ckp mesti org tu x hensem..kalo hensem mesti lepas cm2 je n amik no fon...haha..pandai2 je pakcikku....

Mmg tragedi ari raya btol r..1st time accident sepanjang saye dpt lesen..tp x leh fobia ag..kalo fobia, cne nk drive..kalo ingat balik, nk tergelak pn ada gak..1st time saye bkasar ngan lelaki..pastu ckp 'kawe' n 'demo'...mmg da x leh control marah time tu...huhu...


tgk gmbr keta je, jgn tgk gmbr org yg ambik gmbr..haha...

No comments: