Sunday, October 31, 2010

: : Cayalah : :

Alhamdulillah..
at last, penantian kelantan selama 40 thn utk menang piala malaysia da berakhir..
credit to all player kelate..
mmg hebat r..
my dad awal2 da masuk tido coz ingat da kalah masa n9 dpt penalti..
pape pn, sgt hepi bila tgk ada player kelate terus wat sujud syukur bila da tamat masa..
saye bangga jd rakyat kelate...
yehhaaa...
pemeli saye plan nk balik ari ni..
tp, mama saye da kena psiko ngan kitorang..
kira bajet nk amik cuti r esok..
tup2, dpt cuti umum esok..
so, x yah la nk amik cuti..hehe...
tabik the red warriors!!!

P/S : Taaaapiiiii....saye x habis study lg nih....huhu....



Unedited - Version of myself

Saturday, October 30, 2010

: : Gomo kelate gomo VS hobin jang hobin : :

Gomo kelate gomo...
steady sep kito...
cewahhh...
jom layan bola...
hehe...


P/S : pround 2 b kelantanese...kikiki...




Unedited - Version of myself

: : Zaman teknologi maju : :

Smlm my kazen yg darjah 5 anta msg.. 
"kak fiqa..ni no tefon meni ****..kak fiqa ape kabar?" 
saye pn pelik r, sejak bile dia ada fon..
b4 dis guna fon kakak dia je..
saye pn reply r tanye da ada fon ke..
"guna fon lama ibu"...
da maju kn zaman skang..
budak sekolah rendah pn da guna fon..
saye tgk ada budak tadika pn da ada fon sendiri..
saye dulu form 2 baru guna fon kowt..tu pun guna tepon lama abg..
pastu baru la tukar fon..hehe...
ni la fon2 yg saye penah guna...


1st fon..nokia 3210...

2nd..nokia 3120..tp fon ni hilang masa g tuisyen kt sekolah..huhu..

3rd..nokia 6030..seb baik abah n mama belanja..hehe...

nokia N70..my bro bagi..thanks achik...

ni fon guna skang..da 1 thn lebih guna..malas ag nk tukar yg baru..hehe...

5 tefon, tapi da bape no saye guna..
celcom n maxis..
skang just guna 1 no celcom...
 
P/S : kalo korang perasan, sume fon saye brand nokia..tu la buktinya saye x penah curang ngan en.nokia tau... =)


Unedited - Version of myself

Friday, October 29, 2010

: : Yeayyy!! : :

Ptg semalam saye balik umah abg..
n guess what??
pemeli saye dtg sini..
saye je yg x tau coz adik da berkomplot ngan abg long x nk gtau saye..
dush3!!
semalam masa ngah study dlm bilik around kol 11pm, dengar bunyi loceng..
ingatkan sape la dtg mlm2 buta ni..
then, ada org ketuk pintu bilik..
 rupanya my sis...haha...
abg saye plan nk balik umah, ambik keta yg repair..
last2 x jadi..
yeayyy...dpt lepas rindu ngan my pemeli, walaupun baru 2 minggu x jumpa...weee~

P/S : ari ni nk kuar jalan2 coz budak2 sek abah n mama ada wat rombongan kt sini...


Unedited - Version of myself

Thursday, October 28, 2010

: : Saye budak baru belajar : :

Td saye singgah2 kat blog org lain,
suke tgk blog diorang..
jeles pn ada gak..huhu..
maklumlah, saye ni budak baru belajar..
followers pn x smpai 20 org..
blogging da jadi hobi baru da..
asal ada masa terluang je mesti update cite..
da nak jd addicted ni..hehe...
x pe..ada banyak masa lg..
x kan lari gunung dikejar..haha..
pape pun, kena rajin explore r..weee~

P/S : x de pape cite menarik pn ari ni..just dlm proses utk meng'upgrade' blog ni..kikiki...







Unedited - Version of myself

Wednesday, October 27, 2010

: : Tamat suda : :

Esok n lusa da x de kelas..maka, tamat la kuliah utk sem ni..tamat kuliah je, x rasmi lg tamat utk sem ni..hepi ada, takut pn ada..takut sbb final da dekat ni..x habis study lg..huhu...i'll try my best...bnyk kenangan manis sepanjang sem ni..especially kenangan ngan PERTAMA SDN. BHD...company kitorang utk subjek asas keusahawanan..sgt best, sume sporting habis..gaduh2 tu biasa la kn..alhamdulillah, company kitorang dpt untung masa berniaga ari tu..skang ni dlm pbincangan utk hang out same2...sgt hepi bkerjasama ngan korang (feeling2 tolak tepi ek..haha)..mintak maaf kalo ada salah silap sepanjang kita bkerjasama..gambar kt bwh ni time photoshot n time last presentation..pape pn, memperkenalkan ahli syarikat PERTAMA SDN. BHD... =)

eva, emy, mada, medu, syafiq, amir, ayu, fiqa, rayyan...

posing maut sume..hihi...
sgt suke dis pic..smart...
PERTAMA olwez b no. 1...
girls PERTAMA...
anak2 sape la ni..hehe...
ayu, eva, fiqa...
cam charlie's angel plak...
besties...
TERover..kikiki...

 ahli lembaga syarikat PERTAMA SDN. BHD.

time ni dak laki da blah..huhu...

P/S : PERTAMA...I LOVE U...


Unedited - Version of myself

: : Surat utk my future husband : :

Nota ni sy ambik from FB..very interesting n meaningful to me....
 
Saya tulis surat ni bkn sbb mengada-ngada tp juz nak awak tau yang inilah kehendak stiap wanita yg mungkin awak x taw... sbb awak kan lelaki... so,, u bismillah dlu sblm baca..

So, dear my future hubby...

Saya x pandai sgt nak speaking klu setakat skipping 2 blh la... saya x taw dr dunia mana awak dtg tp saya thu satu hari nanti awak akan saya temui sbg husband saya... dan pada hari kita bertemu saya harap sgt awk dpt terima saya seadanya sbgmana awk nak sy trima awk seadanya... lagipon saya tahu saya comei.. awak sy x taw la... hahahaha

saya harap bila saya tgk facebook awak nanti, awak x letak pic awak byk ngan pompuan2 seksi walaupon awak ckp awk x suka perempuan yg seksi... biasa la, ckp mulut lain, ckp ati lain kan... ehemmm... lgpon laki kan suka klu perempuan seksi dtg bergambar ngan diaorg sbb kononnya laku la kan... sbb suma perempuan nak bergambar ngan dia kan...padahal perempuan2 tu dah x jmpa laki lain nak tgkp gmbr pon... 

seterusnya,,, laki ni ibarat kit kat taw... bila bukak nmpk mcm susah nak patahkan padahal kepak skit ja dah patah... mcm 2 la jgk lelaki kan...bila kena goda ja sng sgt nak goyah imannya... padahal nak isteri yg beramal dan beriman... sdgkan imam awak 2 mampu ka awak pertahankan... saya harap sgt awk bkn cm kit kat taw...  

Lagi pun, kalau awak nak taw... x da perempuan dalam dunia ni nak kahwin dgn lelaki  yg konon ckp suci padahal x suci pon... kata x nak perempuan yg seksi tapi awak jaga x aurat awk?? sbb setahu saya laki pon ada aurat jgk kan... 

My future husband,

saya tak tahu pasal masa depan saya. saya pon x nak awk duit byk sbb klu duit awk byk nnti awak cakap awk mampu utk berkahwin lbih pd satu... saya bkn x nak bermadu dan saya bkn x nak payung emas tp saya cuma x nak awk disoal kat akhirat nnti sbb sy taw awk x mmpu nak berlaku adil pd suma isteri2 awk kan.... caring x saya?? sweet kan...

saya pon bkn x nak berhenti keja, tp saya pikirkan ttg gaji yg awk dpt... ckup x utk kita sekeluarga... ms akan dtg msti kita ada baby kan... sbb 2 sy pkir ttg ms akan dtg... forward thinking kan saya ni... perempuan mmg cmni... suka pkir utk ms akan dtg... takat nak buat mnum2 awk 2 pas blik keja ja saya watkan ek... sy x la kejam sgt... sbb sy taw klu sy x watkan nnti awk nak tmbh lg 1... setia sgt awk kan... 

Hmm. awak taw tak... saya pon x nak laki yg lembut sgt... sbb klu awk lembut sapa nak protect saya nnti... sbb sy ni lemah lembut skit... mak sy ckp dgn suami perempuan kena lemah lembut skit... klu x nnti dia carik yang lain... lgpon klu saya kasar nnti sllu sy gduh ngan awk... x psl2 masuk neraka saya nnti... isteri mithali kan sy... untung awk taw...  

My future husband,

awak taw tak... setahu saya kan memasak ni keja suami taw... awk tanya la mana2 ustazah @ ustaz sekalipun ttg tanggungjawab suami ka isteri memasak 2... saya berani jamin tu tanggungjwb suami... tanggungjwb isteri hanya layan suami dan jg anak ja... tapi kalau awk x reti memasak jgn isaw sbb saya x kan crik suami yang lain... saya masak la kat awk... tp brg2 awk la yg belikan ek... sbb awk jgk yg nak saya taw memasak kan... klu x nak crik yg lain kata awk... x phm btui sy... ckp syg tp keja nak crik yg len ja... lembut lidah manis madah btui la awk ni... ehemmm...

Actually, klu awk masak sekali sekala kat saya pon apa salahnya... sy x mintak pon awk msak hari2 tp stakat sebln skli ka kan... apa slhnya nak rs air tangan suami... mengeratkan lg hbgn suami isteri taw.. sdgkan nabi pon tlg isteri dia masak taw... awk pon msti nak ikut sunnah nabi kan... sbb klu hal nak kawin lbih pd 1 awk ckp nak ikut sunnah nabi... x kan bab nak msak x nak ikut kan... awk saya x mintak pon awk msk mcm kat hotel 5 star 2.. stkt saya blh telan dh la ek... 

saya harap awk blh jg diri awk sebelum kita bertemu... kalau blh, x yah kapel lgsg.. tp kalau kapel pon jgn la lbih2... maklum la.. awk kan laki... nnti ckp x thn nafsu plak... sbb bila awk dating akan ada org ketiga yg akan suh awk wat lbih pd 2... klu rs2 cm 2 ja awk byk la mengucap n zikir ek... awak snri cakap kan laki ni x leh caya... bkn saya... 

Akhir kata dari saya, bila kita kahwin nanti, saya masak, awk makan.. awk masak saya makan.. awak imam saya makmun.. awk bc doa saya aminkan... saya merajuk awk pjuk... awk merajuk awk tdo luar la ek.. hehehe... sweet kan... jadi, awk kena la cari saya... x kan saya nak cri awk plak... nnti kata perigi cari timba plak kan.. x manis org pndg... awk pon msti x nak sy dikebas org lain kan... awk cri taw... 
 
 
Nape Allah beri kita 2 mata, 2 telinga, 2 tangan n 2 kaki..tapi nape Allah beri kita 1 hati?? Sebab.... Allah beri kita peluang utk mencari 1 lagi hati yg ada pada seseorg.... =)


Ya Allah..Kau temukanlah aku dgn insan yg baik Ya Allah...yg boleh membimbingku di jalanMu...yg boleh memberi kebahagiaan kepadaku....Jika benar dia tercipta untukku, dekatkanlah hatinya dgn hatiku Ya Allah...

1 ari nnt, masanya akan tiba..n ak percaya lelaki baik diciptakan utk wanita yg baik...itu janji Allah...ajal maut jodoh ptemuan di tanganNya..kita hanya mampu merancang, tetapi Allah yg menentukan dan perancangan Allah adalah yg terbaik...berilah ketenangan dlm jiwaku Ya Allah, tabahkanlah hatiku menghadapi sume ujianMu...amin.....



Unedited - Version of myself

Tuesday, October 26, 2010

: : Kisah pokok epal : :


Suatu masa dahulu, terdapat sebatang pokok epal yang amat besar. Seorang kanak-kanak lelaki begitu gemar bermain-main di sekitar pokok epal ini setiap hari. Dia memanjat pokok tersebut, memetik serta memakan epal sepuas-puas hatinya, dan adakalanya dia berehat lalu terlelap di perdu pokok epal tersebut. Budak lelaki tersebut begitu menyayangi tempat permainannya. Pokok epal itu juga menyukai budak tersebut.

Masa berlalu... budak lelaki itu sudah besar dan menjadi seorang remaja. Dia tidak lagi menghabiskan masanya setiap hari bermain di sekitar pokok epal tersebut. Namun begitu, suatu hari dia datang kepada pokok epal tersebut dengan wajah yang sedih.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu.
"Aku bukan lagi kanak-kanak, aku tidak lagi gemar bermain dengan engkau," jawab budak remaja itu.
"Aku mahukan permainan. Aku perlukan wang untuk membelinya," tambah budak remaja itu dengan nada yang sedih.
Lalu pokok epal itu berkata, "Kalau begitu, petiklah epal-epal yang ada padaku. Jualkannya untuk mendapatkan wang. Dengan itu, kau dapat membeli permainan yang kau inginkan."
Budak remaja itu dengan gembiranya memetik semua epal di pokok itu dan pergi dari situ. Dia tidak kembali lagi selepas itu. Pokok epal itu merasa sedih.

Masa berlalu...
Suatu hari, budak remaja itu kembali. Dia semakin dewasa. Pokok epal itu merasa gembira.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Aku tiada masa untuk bermain. Aku terpaksa bekerja untuk mendapatkan wang. Aku ingin membina rumah sebagai tempat perlindungan untuk keluargaku. Bolehkah kau menolongku?" Tanya budak itu. "Maafkan aku. Aku tidak mempunyai rumah. Tetapi kau boleh memotong dahan-dahanku yang besar ini dan kau buatlah rumah daripadanya. " Pokok epal itu memberikan cadangan.
Lalu, budak yang semakin dewasa itu memotong kesemua dahan pokok epal itu dan pergi dengan gembiranya. Pokok epal itu pun tumpang gembira tetapi kemudiannya merasa sedih kerana budak itu tidak kembali lagi selepas itu.

Suatu hari yang panas, seorang lelaki datang menemui pokok epal itu. Dia sebenarnya adalah budak lelaki yang pernah bermain-main dengan pokok epal itu. Dia telah matang dan dewasa.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu.
"Maafkan aku, tetapi aku bukan lagi budak lelaki yang suka bermain-main di sekitarmu. Aku sudah dewasa. Aku mempunyai cita-cita untuk belayar. Malangnya, aku tidak mempunyai bot. Bolehkah kau menolongku?" tanya lelaki itu.
"Aku tidak mempunyai bot untuk diberikan kepada kau. Tetapi kau boleh memotong batang pokok ini untuk dijadikan bot. Kau akan dapat belayar dengan gembira," cadang pokok epal itu.
Lelaki itu merasa amat gembira dan menebang batang pokok epal itu. Dia kemudiannya pergi dari situ dengan gembiranya dan tidak kembali lagi selepas itu.

Namun begitu, pada suatu hari, seorang lelaki yang semakin dimamah usia, datang menuju pokok epal itu. Dia adalah budak lelaki yang pernah bermain di sekitar pokok epal itu.
"Maafkan aku. Aku tidak ada apa-apa lagi nak diberikan kepada kau. Aku sudah memberikan buahku untuk kau jual, dahanku untuk kau buat rumah, batangku untuk kau buat bot. Aku hanya ada tunggul dengan akar yang hampir mati..." kata pokok epal itu dengan nada pilu.
"Aku tidak mahu epalmu kerana aku sudah tiada bergigi untuk memakannya, aku tidak mahu dahanmu kerana aku sudah tua untuk memotongnya, aku tidak mahu batang pokokmu kerana aku berupaya untuk belayar lagi, aku merasa penat dan ingin berehat," jawab lelaki tua itu. "Jika begitu, berehatlah di perduku," cadang pokok epal itu.
Lalu lelaki tua itu duduk berehat di perdu pokok epal itu dan berehat. Mereka berdua menangis kegembiraan.

P/S : POKOK EPAL YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM CERITA ITU ADALAH KEDUA-DUA IBU BAPA KITA. BILA KITA MASIH MUDA, KITA SUKA BERMAIN DENGAN MEREKA. KETIKA KITA MENINGKAT REMAJA, KITA PERLUKAN BANTUAN MEREKA UNTUK MENERUSKAN HIDUP. KITA TINGGALKAN MEREKA, DAN HANYA KEMBALI MEMINTA PERTOLONGAN APABILA KITA DI DALAM KESUSAHAN. NAMUN BEGITU, MEREKA TETAP MENOLONG KITA DAN MELAKUKAN APA SAHAJA ASALKAN KITA BAHAGIA DAN GEMBIRA DALAM HIDUP. HARGAILAH JASA IBU BAPA KEPADA KITA. JANGAN HANYA KITA MENGHARGAI MEREKA SEMASA MENYAMBUT HARI IBU DAN HARI BAPA SETIAP TAHUN. SEMOGA CERITA INI MEMBERIKAN KEINSAFAN DAN KESEDARAN KEPADA KITA SEMUA...


Unedited - Version of myself

Sunday, October 24, 2010

: : Hang out vs seminar : ;

Khamis lepas, saye sedih n bengang..tp ari jumaat saye sgt hepi....weee~ Kuar ngan my besties, eva n ayu..kitorg g the mines jerrr..hehe..alkisahnya cam ni, last month kot kalo x silap..ada sorang promoter ni promote buku pakej the mines..mcm2 ada dlm tu, outdoor n indoor..kalo total up sume maunye beratus2, tapi kitorg just kena bayar rm40..caye x??kitorg pk bnyk kali gak, n at last beli buku kupon tu..tp yg kitorg jadi musykil, selalu sgt nampak promoter tu kat upm ni..ari tu dia ckp just bwk utk 15 student je coz benda tu limited..kitorang pn cam agak musykil gak r..then, plan nk kuar g the mines utk kompemkan ke'valid'an benda tu..kalo x btol, senang nk attack sementara promoter tu ada kt sini lg..hehe...nk kuar sblum ni, x sempat coz bz ngan test n assignment..plan nk kuar ari ni, last b4 final exam..

Habis kelas kol dekat kol 10, tggu bas kol 10.30 baru ada..kitorang lepak kt the mines smpai la kol 9 mlm..ish2..anak sape2 la ni..hehe..nk tau kitorang wtpe??check it out... =)

Sampai je the mines, terus serbu MC'd coz sume lapar..huhu...

.....

Next, tgk wayang..x de cite yg best..so, kitorang decide tgk cite "Sammy's Adventure" kol 12.10..kadang2 tgk cite kartun pe salahnya kn..hehe..best gak r cite sal turtle tu..Sammy n Sally...so cute!!hehe...


.....

Masuk kedai buku..jumpa 1 novel nih..cinta 3 suku..banyak kali gak ambik n letak coz x kompem nk beli ke x..last2 beli gak...hahaha..padan muka..sape suruh pandai2 masuk kedai tu, ko tu mmg hantu novel....hehehe...

.....

Kitorang g kaunter yg the mines cruise utk tau benda tu btol ke x..seb baik benda tu valid..kalo x, nasib r akak promoter tu kena ngan kitorg (bajet berani r konon)...hehe..time tu ada gak student UPM lain..so, muat r 1 cruise + ada 1 family lain..kitorang naik cruise pusing2 tasik the mines...dlm 20 minit camtu r..


.....

Lepas tension kat play zone..mcm2 game ada kat situ..kitorang main lumba kereta, lumba motor, lumba basikal n main drum...


.....

Misi sterusnya..karaoke...hehehe...sgt best bila dpt me'nyumbang'kan..mmg penyanyi d malaysia ni x leh cari mkn la pasni..hahaha...sejam kitorang melalak dlm tu..n bape puluh lagu kitorang hemtam...hehe...sampai sakit tekak kowt... :-p



.....

Melantak kat secret recipe...

.....

Tgk show kat the mines wonderland..persembahan air pancut berirama..mmg smart giler ah...


.....

Beli barang2 kt giant...

.....

Kuar dari the mines terus ada pakcik2 driver teksi..ramai lak tu..kitorang blur, x tau nk pilih mana 1..ada sorang pakcik ni ckp rm15 smpai kt kolej..kitorang pn setuju je la coz da mlm mmg mahal sket..ada plak sorang pakcik ni marah2 coz kitorang x jd ngan dia..rezeki masing2 la wahai pakcik terhormat....

.....

Sampai bilik kol 10.30 daaaa....penat tp sy sgt enjoy...........!!



Ok, next cite ari sabtu plak..pagi smlm ada seminar keusahawanan utk subjek asas keusahawanan..saye da pegi yg ari tu, so kalo x pegi pn x kisah sebenarnya..tp disebabkan member saye x de kwn, so temankn la dia pegi..start kol 8.30 pagi sampai 1 ptg..agak membosankan coz sesi ceramah sama je yg cam ari tu..saye pn start r wat jahat, dgr radio..kejap2 je dgr ceramah..kikiki....










Unedited - Version of myself

Thursday, October 21, 2010

: : 2nd time : :

2nd time happened, 
same person, 
same excuses...
sgt kecik hati bile terasa diri ini seolah2 dipinggirkan...
ok, i admit that mybe i'm too sensitive
tp i pn ada ati perasaan gak
bila da dua kali jd benda sama, mmg meletup r...
btol r org ckp, bila kita pk sal org lain, org x penah pk sal kita..
so sad rite..
sabar je la fiqa..
maybe they didn't mean it (just nk sedapkn ati sendiri)...
the most important is, don't do the same thing...
x de sape yg faham ati ni..
n 4 dis moment, i really miss my schoolmates...
didie, yana, zati, dina, n emy...
rindu korang sgt2..
dulu pe kita wat sume same2...
kalo gadoh pn x smpai 1 ari da ok...
just want to say..
sayang kamu sume...
sayang sgt2...
hope our friendship will be everlasting...

p/s : kpd sape2 yg berkaitan, kamu kena tau yg sy jenis x suka pendam2..that's y i msg u all n luahkan sumenye td...arap kamu faham....






Unedited - Version of myself

: : Bengang to the power of infinity : :

Bengang giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nak tau nape???bengang giler nih...tp x tau sape yg patut dipersalahkn skang ni..tarikh final exam kena postpone...smlm rumate gtau ada ura2 ckp final exam kena postpone, tp x sure lg..td memo da naik..n mmg kompem kena postpone!!!sepatutnya exam start 8/11..tp yg 8 n 9hb kena postpone ke 22 n 23hb...sepatutnya 22hb da start cuti..tp disebabkan ada golongan org I*D*A yg nk cuti lebih utk celebrate raya diorg sampai siap bwk ke kementerian, maka sgt la menyusahkan org lain..padahal raya diorg 5hb kowt, time tu da seminggu stdy week, nk tambah lg cuti nape...org bagi cuti raya pn da kira ok la tu..kitorg yg raya haji pn x balik...kesian giler kat budak2 sabah n sarawak..da beli tiket awal2 dgn harapan dpt tiket murah sket, skali kena beli tiket lain n yg da beli totally burn camtu je...sucksss!!!

Habis spoil plan ak...ingat pas last paper 18hb nk gerak balik ngan abg n kak ipar..sekali da jd camni..eeeiii, sgt geram..kalo balik 18hb, paper 22hb..serba salah plak..td lepas geram call mama..mama ckp kalo nk balik, balik 18hb..x tau r lg cane..huhu...

Last words ---> SAYA SANGAT BENGANG!!!!!!!




Unedited - Version of myself

Wednesday, October 20, 2010

: : 20-10-2010 : :

Sume cite ni x de kaitan pn ngan tajuk entry..saje je letak tarikh tu, nice kn..hehe...ada 1 minggu lg kuliah, pastu stdy week seminggu then start r final exam..final exam 8,11,13 n 18/11..bersediakah ak??huhu..insyaAllah..i have to struggle from now..alhamdulillah, sume presentation da habis, tinggal lg 1 report n 1 assignment..ari isnin lepas ada 1 presentation, masanya x leh lebih 10 minit..saye org 1st yg present, selain 2 org member..disebabkn saye ambik masa agak lama, yg 2 org lg terpaksa 'short'kan diorg pnya part..sori korang, i didn't mean it...huhu...semalam pn ada presentation gak..sgt best..presentation subjek asas keusahawanan, yg kitorg kena present balik..sgt best sbb sume ahli syarikat sporting habis..kitorg wat ala 'talk show'...yg jd host mmg jenis pandai kelentong, bak kata dia 'gebang je'..hehe..ada 1 syarikat ni nk jatuhkn kitorg pnye syarikat..masa present tuh, kitorg pn jatuhkn diorg balik..b4 dis, kitorg plan nk beli hadiah utk lecturer kitorg yg tgah pregnant..so, seb baik la pengarah urusan syarikat kitorg volunteer nk beli baju baby..da habis present, kitorg bg kat lecturer tu..dia pn agak terkejut r..group lain mesti ingat kitorg saje cari markah lebih..sorry ye, kitorg ikhlas ok...saye ada suruh sorg member ni rakam time kitorg ngah present, at least ada gak kenangan ngan sume ahli syarikat PERTAMA ENTERPRISE..seikhlasnya ckp, ujung2 sem ni rasa cam da bleh ngam ngan sume ahli syarikat...eva, ayu, k'hajar, k'rayyan, mada, emy, amir, medu n syafiq...thanks korang..t kita wat plan lepak same2 plak k b4 end of dis sem..PERTAMA, i love u (bak kata salah 1 testimonial kitorg)..gambar x leh upload lg coz x ambik ag ngan diorg...hehe...

Next story, td g basuh baju walaupun tersangat la malas..tp merajinkan diri gak sebelum baju btambah banyak..floor saye x de mesin basuh, 1st n 2nd floor je ada..disebabkn malas nk turun ke 1st floor, g je la basuh baju kt 2nd floor..ari tu x leh spin..ingatkan da ok..masa basuh baju, letak je r kunci bilik kt tempat basuh baju..pas berusaha menyental baju, nk spin..unfortunately, spin tu x ok lg..bengang r..hamba Allah mana la yg guna mesin tu, sampai da rosak spin..padahal baru bape bulan tukar mesin baru..ganas tol, pastu menyusahkan org..dgn rasa bengang terus ambik kunci then blah g 1st floor..pas da siap spin sume, naik bilik nk bukak pintu tgk kunci lain..habis la ak..haha...pastu nk turun balik g 2nd floor, terserempak ngan akak yg ngah jemur baju masa saye ngah spin baju kt 2nd floor td..kikiki..tersalah ambik kunci daaaaa..x perasan plak dia letak kunci bilik dia dekat ngan kunci saye...sori akak yg x tau nama.....cite kt cik rumate, dia pn gelak...hehehe....

P/s : Jumaat ni nk kuar ngan my besties, eva n ayu...last kuar b4 final exam...weee~


Unedited - Version of myself

Monday, October 18, 2010

: : Ape nk jadi ni : :

Tidakkkk...saye rasa da makin gemuk lorh...masa bln pose dulu, berat badan turun..pas raya faham2 je la kn..mmg kompem r naik balik..siyes, skang ni asyik mkn je..camni r kalo da stress, melantak je kije..cite kt mama, mama ckp " mkn je la..jgn merungut kalo sal mkn..kalo x cukup duit mama masukkn,kakak kn nk guna otak utk stdy..kena mkn, kalo perut lapar cane nk stdy"...betapa terharunya saye..huhu....

Masa zaman2 sekolah dulu, berat badan x penah sampai **kg..tp bila da start masuk matrik, berat naik mendadak kot..x tau nape..sume member camtu..bila balik cuti, sume sedara mara tnya asal da cam makin berisi..mama ckp biasanya org bila da jauh dari family, makin kurus..ni x..kikiki...start zaman matrik la berat da naik, smpai skang susah nk turun balik..walaupun selalu gak diet (kononnya la)... :-p

Cane la nk wat jadi berat maintain cam dulu..kn best, x yah dok pk2...BMI normal je, tp still x puas hati..badan saye ni berat senang naik..thats y la bila mkn bnyk sket, da rasa cm lain..tp ada org ckp tu just perasaan saye je..ntah r...ada je shortcut nk kurus, mkn jusmate5 ke segala bagai..tp saye x nk bcoz 4 me, kurus ngan cara cam2 x kan kekal lama..lama2 akan naik balik..pape pn, sy tetap akan teruskn niat utk kurangkan berat badan walaupun x tau bile...huhu...x kisah la kurus ke chubby ke asalkn badan sihat..kan?? =)


Unedited - Version of myself

Sunday, October 17, 2010

: : Oh sayangku : :

Oh sayangku! Nape la syg wat hal time ni..tolong la syg..saye sgt memerlukan awk skang ni..plez jgn wat hal..saye syg awk..syg sgt..so, jgn la wat sy camni..i need you in my life...plez sayang.....b4 dis awk x penah wat hal..skang ni bila saye perlukan awk, awk wat hal plak..nape wak....

...



...



...



...



...


...
...


...


...

tetttttt.....sayang = my lappy...kikiki..... sori, sume ni x de kaitan ngan yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia... ^_^


Unedited - Version of myself

Friday, October 15, 2010

: : Bahagianya dpt boyfren cam dia : :

Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di satu hari yang giler forever depan Yang Maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka di satu hari yang giler forever...

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong supaya mase dia jumpa dengan kekasih dia yang utama, dia lagi cantik dan berseri menghadapNya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakanNya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu dia tak kata satu apa pun... Berdosanya saya....

Kesimpulannya, saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


P/S : Andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... 

~credit to : Meeza Mija (FB) coz bg kebenaran utk share~



Unedited - Version of myself

Monday, October 11, 2010

: : Hari mood terbabas sedunia : :

Entry kt atas da menunjukkn yg ari ni ari yg x best, x de r x best sgt..tp ada la certain thing yg da 'spoilt'kn mood saye..mmg terbabas ntah mane2 da r mood saye tu..huhu...

Pagi td ingat nk daftar subjek utk sem depan..tup2 kuar 'sile berjumpa PA anda'..baru r teringat yg x anta lg borang pendaftaran kursus utk PA tanda tangan..no wonder la x bleh daftar..ish2...kelas kol 10 ari ni cancel sbb lectrurer g kursus..tp saye n member2 gerak awal gak coz nk g jmpa PA..pastu start kelas kol 12 smpai la kol 3.30..lecturer ckp markah test da kuar..so, g la ramai2 ambik ketas test ari tu..alhamdulillah, ada improvement dr test 1..tgk jam dekat kol 4..best tol tgk senior2 da konvo..jgn nk berangan fiqa oi..baru 2nd year kowt..ada lg 2 thn lebih ok...haha...x-rumate kak mal msg tnya saye ktne..saye ngan xcitednya pegi r tempat jual2 depan dewan, beli r present sket sempena konvo kak mal..bajet leh jumpa r..saye n member sy singgah r satu gerai tu, nampak ada yg berkenan..kitorg suruh akak tu buat yg sebijik cam sample..mcm2 kitorg suruh akak tu wat..seb baik akak tu sporting..mintak ampun ye kak..hehe...kitorg pn g r solat dulu sementara tggu present tu siap coz kol 5 ada kelas plak..after da solat sume, kitorg pn pegi balik kt gerai tu..sekali terserempak ngn unexpected person..nape mesti terserempak ngan dia??????kenapa???mengapa????nape mesti kt gerai sama???da r hampir terlanggar plak tu...aduyai...nape mesti tjumpa ngan that guy????????dgn menebalkn muka, just ignore that guy..pas bayar terus blah..dia ngah beli present utk sape ntah...nape la mesti jmpa dia...bila da x nk ingat dia, selalu terserempak..da tu cane nk lupakn dia kalo baru je nk lupa, ada je yg jadi..hate dis feeling..hati n perasaan x leh dipaksa...btol r org ckp, bila kita suke org tu dia plak x suke kita n begitulah sebaliknya..hanya Tuhan yg tahu perasaanku skang..

Ok, move to next part..lepas da bayar g r cari my x-rumate..anta msg x reply, call pn x jwb..mybe dia x perasan..da r betri fon time tu asyik low je, tggu masa je nk mati...tggu pnya la tggu x jmpa2 gak..tgk jam da kol 5 lebih..perasaan da bercampur aduk, nebes nk present, geram, marah pn ada..betri fon pn kong..bengang tol..then, decide nk blah je coz da x leh nk tggu..ngan perasaan sedih + frust coz x sempat jumpa my sis cyg, saye pn blah r g kelas..smpai kt kelas, lecturer gtau kitorg 1st group kena present..maunye x cuak..da r ngah moody..maka, group kitorg pn present la...malangnya, lecturer kitorg bagi peluang utk present balik next week coz ada certain part kitorg x masukkan dlm slide..agak ke'frust'an d situ..salah kitorg gak coz x alert sal tu...ingatkn da lepas 1 presentation, rupanya x jugak...huhu...seb baik next week group kitorg last sekali...dr.mass, kami akan wat yg terbaekkk dari td...cewahhhh...hehe...

Seperti biasa, hari isnin mmg akan sampai bilik kol 8 lebih...sgt penat + moody..wat2 hepi coz x nk member perasan, tp dlm hati Tuhan je yg tahu...mggu ni ada lg 1 test n 1 presentation..hope can do the best...insyaAllah...

P/s : Can't wait dis friday..family nk dtg sini..miss them so much!!!!



Unedited - Version of myself

Sunday, October 10, 2010

: : Pesta konvo UPM part 2 : :

Pagi td dlm kol 11 lebih ada discussion utk presentation..saye n member smpai tmpat yg djanjikn kol 11 lebih da..rupanya yg lain2 x nampak batang hidung pn lg..kol 11.30 baru dak2 laki smpai..korang saaaangat punctual..terima kasih...kitorg bersurai kol 1 lebih..ada je yg dtg paling lmbat tp balik paling awal tanpa ada rs bersalah..ish2..ape nk jd laa..dah2, malas nk komen lebih2...

Saye ada janij ngan member2 nk g pesta konvo..kitorg pn gerak la kol 3 da..smpai sana org agak ramai..kitorg tgk persembahan t-baton drpd kumpulan SUKSIS UPM..real kot diorg pnya lakonan..pastu jalan2 buang masa..singgah r beli aiskrim goreng kt gerai kolej saye..member2 gelakkn saye masa mkn aiskrim tu..okey, saye mmg comot...hehe...kitorg pn g r tempat outdoor game..kt situ ada bnyk outdoor game..1 game rm3, kalo pakej 3 game rm7..kitorg pn ambik la yg pakej..first, kitorg main flying fox..pnye la ramai yg beratur..budak2 r ramai..cute je sume, x takut langsung..bagus adik2 sekalian..haha..lepas da beratur n tggu lama, smpai la turn kitorg..saye yg last skali..da r b4 turun abg2 kat atas tu dok buli..x de kije tol ye abg2...hehe...next, kitorg pn decide nk naik kayak..kayuh ikut suka hati je sume..seb baik x basah baju..haha..n last skali, kitorg main v-bridge..mula2 menggigil gak r coz x leh nk balance badan..hehe..lama2 ok laa..tgk jam da kol 6 lebih..so, dsebabkn x solat asar lg kitorg pn decide nk blah..teruk kn kitorg, solat lambat2..ish2,anak sape la ni..hehe..

Conclusionnya, walaupun agak penat, tp saye saaaaaaangat hepi...leh lepak same2 ngan member...hehe...layan gambar2 kami...weee~

Beratur ngan budak2..haha..

Comey kn..


Posing b4 naik..


 Get ready to jump...


Yeay!!!


Next, berkayak...


Bila kitorg kena buli...
Peace yo!


Last, v-bridge...
P/s : Ptg esok x-rumate sy dulu kak mal konvo..tp saye ada kelas time tu, x leh nk g..huhu...sori kakakku cyg..t kita jumpa ag k....


Unedited - Version of myself

Sunday, October 31, 2010

: : Cayalah : :

Alhamdulillah..
at last, penantian kelantan selama 40 thn utk menang piala malaysia da berakhir..
credit to all player kelate..
mmg hebat r..
my dad awal2 da masuk tido coz ingat da kalah masa n9 dpt penalti..
pape pn, sgt hepi bila tgk ada player kelate terus wat sujud syukur bila da tamat masa..
saye bangga jd rakyat kelate...
yehhaaa...
pemeli saye plan nk balik ari ni..
tp, mama saye da kena psiko ngan kitorang..
kira bajet nk amik cuti r esok..
tup2, dpt cuti umum esok..
so, x yah la nk amik cuti..hehe...
tabik the red warriors!!!

P/S : Taaaapiiiii....saye x habis study lg nih....huhu....


Saturday, October 30, 2010

: : Gomo kelate gomo VS hobin jang hobin : :

Gomo kelate gomo...
steady sep kito...
cewahhh...
jom layan bola...
hehe...


P/S : pround 2 b kelantanese...kikiki...



: : Zaman teknologi maju : :

Smlm my kazen yg darjah 5 anta msg.. 
"kak fiqa..ni no tefon meni ****..kak fiqa ape kabar?" 
saye pn pelik r, sejak bile dia ada fon..
b4 dis guna fon kakak dia je..
saye pn reply r tanye da ada fon ke..
"guna fon lama ibu"...
da maju kn zaman skang..
budak sekolah rendah pn da guna fon..
saye tgk ada budak tadika pn da ada fon sendiri..
saye dulu form 2 baru guna fon kowt..tu pun guna tepon lama abg..
pastu baru la tukar fon..hehe...
ni la fon2 yg saye penah guna...


1st fon..nokia 3210...

2nd..nokia 3120..tp fon ni hilang masa g tuisyen kt sekolah..huhu..

3rd..nokia 6030..seb baik abah n mama belanja..hehe...

nokia N70..my bro bagi..thanks achik...

ni fon guna skang..da 1 thn lebih guna..malas ag nk tukar yg baru..hehe...

5 tefon, tapi da bape no saye guna..
celcom n maxis..
skang just guna 1 no celcom...
 
P/S : kalo korang perasan, sume fon saye brand nokia..tu la buktinya saye x penah curang ngan en.nokia tau... =)

Friday, October 29, 2010

: : Yeayyy!! : :

Ptg semalam saye balik umah abg..
n guess what??
pemeli saye dtg sini..
saye je yg x tau coz adik da berkomplot ngan abg long x nk gtau saye..
dush3!!
semalam masa ngah study dlm bilik around kol 11pm, dengar bunyi loceng..
ingatkan sape la dtg mlm2 buta ni..
then, ada org ketuk pintu bilik..
 rupanya my sis...haha...
abg saye plan nk balik umah, ambik keta yg repair..
last2 x jadi..
yeayyy...dpt lepas rindu ngan my pemeli, walaupun baru 2 minggu x jumpa...weee~

P/S : ari ni nk kuar jalan2 coz budak2 sek abah n mama ada wat rombongan kt sini...

Thursday, October 28, 2010

: : Saye budak baru belajar : :

Td saye singgah2 kat blog org lain,
suke tgk blog diorang..
jeles pn ada gak..huhu..
maklumlah, saye ni budak baru belajar..
followers pn x smpai 20 org..
blogging da jadi hobi baru da..
asal ada masa terluang je mesti update cite..
da nak jd addicted ni..hehe...
x pe..ada banyak masa lg..
x kan lari gunung dikejar..haha..
pape pun, kena rajin explore r..weee~

P/S : x de pape cite menarik pn ari ni..just dlm proses utk meng'upgrade' blog ni..kikiki...






Wednesday, October 27, 2010

: : Tamat suda : :

Esok n lusa da x de kelas..maka, tamat la kuliah utk sem ni..tamat kuliah je, x rasmi lg tamat utk sem ni..hepi ada, takut pn ada..takut sbb final da dekat ni..x habis study lg..huhu...i'll try my best...bnyk kenangan manis sepanjang sem ni..especially kenangan ngan PERTAMA SDN. BHD...company kitorang utk subjek asas keusahawanan..sgt best, sume sporting habis..gaduh2 tu biasa la kn..alhamdulillah, company kitorang dpt untung masa berniaga ari tu..skang ni dlm pbincangan utk hang out same2...sgt hepi bkerjasama ngan korang (feeling2 tolak tepi ek..haha)..mintak maaf kalo ada salah silap sepanjang kita bkerjasama..gambar kt bwh ni time photoshot n time last presentation..pape pn, memperkenalkan ahli syarikat PERTAMA SDN. BHD... =)

eva, emy, mada, medu, syafiq, amir, ayu, fiqa, rayyan...

posing maut sume..hihi...
sgt suke dis pic..smart...
PERTAMA olwez b no. 1...
girls PERTAMA...
anak2 sape la ni..hehe...
ayu, eva, fiqa...
cam charlie's angel plak...
besties...
TERover..kikiki...

 ahli lembaga syarikat PERTAMA SDN. BHD.

time ni dak laki da blah..huhu...

P/S : PERTAMA...I LOVE U...

: : Surat utk my future husband : :

Nota ni sy ambik from FB..very interesting n meaningful to me....
 
Saya tulis surat ni bkn sbb mengada-ngada tp juz nak awak tau yang inilah kehendak stiap wanita yg mungkin awak x taw... sbb awak kan lelaki... so,, u bismillah dlu sblm baca..

So, dear my future hubby...

Saya x pandai sgt nak speaking klu setakat skipping 2 blh la... saya x taw dr dunia mana awak dtg tp saya thu satu hari nanti awak akan saya temui sbg husband saya... dan pada hari kita bertemu saya harap sgt awk dpt terima saya seadanya sbgmana awk nak sy trima awk seadanya... lagipon saya tahu saya comei.. awak sy x taw la... hahahaha

saya harap bila saya tgk facebook awak nanti, awak x letak pic awak byk ngan pompuan2 seksi walaupon awak ckp awk x suka perempuan yg seksi... biasa la, ckp mulut lain, ckp ati lain kan... ehemmm... lgpon laki kan suka klu perempuan seksi dtg bergambar ngan diaorg sbb kononnya laku la kan... sbb suma perempuan nak bergambar ngan dia kan...padahal perempuan2 tu dah x jmpa laki lain nak tgkp gmbr pon... 

seterusnya,,, laki ni ibarat kit kat taw... bila bukak nmpk mcm susah nak patahkan padahal kepak skit ja dah patah... mcm 2 la jgk lelaki kan...bila kena goda ja sng sgt nak goyah imannya... padahal nak isteri yg beramal dan beriman... sdgkan imam awak 2 mampu ka awak pertahankan... saya harap sgt awk bkn cm kit kat taw...  

Lagi pun, kalau awak nak taw... x da perempuan dalam dunia ni nak kahwin dgn lelaki  yg konon ckp suci padahal x suci pon... kata x nak perempuan yg seksi tapi awak jaga x aurat awk?? sbb setahu saya laki pon ada aurat jgk kan... 

My future husband,

saya tak tahu pasal masa depan saya. saya pon x nak awk duit byk sbb klu duit awk byk nnti awak cakap awk mampu utk berkahwin lbih pd satu... saya bkn x nak bermadu dan saya bkn x nak payung emas tp saya cuma x nak awk disoal kat akhirat nnti sbb sy taw awk x mmpu nak berlaku adil pd suma isteri2 awk kan.... caring x saya?? sweet kan...

saya pon bkn x nak berhenti keja, tp saya pikirkan ttg gaji yg awk dpt... ckup x utk kita sekeluarga... ms akan dtg msti kita ada baby kan... sbb 2 sy pkir ttg ms akan dtg... forward thinking kan saya ni... perempuan mmg cmni... suka pkir utk ms akan dtg... takat nak buat mnum2 awk 2 pas blik keja ja saya watkan ek... sy x la kejam sgt... sbb sy taw klu sy x watkan nnti awk nak tmbh lg 1... setia sgt awk kan... 

Hmm. awak taw tak... saya pon x nak laki yg lembut sgt... sbb klu awk lembut sapa nak protect saya nnti... sbb sy ni lemah lembut skit... mak sy ckp dgn suami perempuan kena lemah lembut skit... klu x nnti dia carik yang lain... lgpon klu saya kasar nnti sllu sy gduh ngan awk... x psl2 masuk neraka saya nnti... isteri mithali kan sy... untung awk taw...  

My future husband,

awak taw tak... setahu saya kan memasak ni keja suami taw... awk tanya la mana2 ustazah @ ustaz sekalipun ttg tanggungjawab suami ka isteri memasak 2... saya berani jamin tu tanggungjwb suami... tanggungjwb isteri hanya layan suami dan jg anak ja... tapi kalau awk x reti memasak jgn isaw sbb saya x kan crik suami yang lain... saya masak la kat awk... tp brg2 awk la yg belikan ek... sbb awk jgk yg nak saya taw memasak kan... klu x nak crik yg lain kata awk... x phm btui sy... ckp syg tp keja nak crik yg len ja... lembut lidah manis madah btui la awk ni... ehemmm...

Actually, klu awk masak sekali sekala kat saya pon apa salahnya... sy x mintak pon awk msak hari2 tp stakat sebln skli ka kan... apa slhnya nak rs air tangan suami... mengeratkan lg hbgn suami isteri taw.. sdgkan nabi pon tlg isteri dia masak taw... awk pon msti nak ikut sunnah nabi kan... sbb klu hal nak kawin lbih pd 1 awk ckp nak ikut sunnah nabi... x kan bab nak msak x nak ikut kan... awk saya x mintak pon awk msk mcm kat hotel 5 star 2.. stkt saya blh telan dh la ek... 

saya harap awk blh jg diri awk sebelum kita bertemu... kalau blh, x yah kapel lgsg.. tp kalau kapel pon jgn la lbih2... maklum la.. awk kan laki... nnti ckp x thn nafsu plak... sbb bila awk dating akan ada org ketiga yg akan suh awk wat lbih pd 2... klu rs2 cm 2 ja awk byk la mengucap n zikir ek... awak snri cakap kan laki ni x leh caya... bkn saya... 

Akhir kata dari saya, bila kita kahwin nanti, saya masak, awk makan.. awk masak saya makan.. awak imam saya makmun.. awk bc doa saya aminkan... saya merajuk awk pjuk... awk merajuk awk tdo luar la ek.. hehehe... sweet kan... jadi, awk kena la cari saya... x kan saya nak cri awk plak... nnti kata perigi cari timba plak kan.. x manis org pndg... awk pon msti x nak sy dikebas org lain kan... awk cri taw... 
 
 
Nape Allah beri kita 2 mata, 2 telinga, 2 tangan n 2 kaki..tapi nape Allah beri kita 1 hati?? Sebab.... Allah beri kita peluang utk mencari 1 lagi hati yg ada pada seseorg.... =)


Ya Allah..Kau temukanlah aku dgn insan yg baik Ya Allah...yg boleh membimbingku di jalanMu...yg boleh memberi kebahagiaan kepadaku....Jika benar dia tercipta untukku, dekatkanlah hatinya dgn hatiku Ya Allah...

1 ari nnt, masanya akan tiba..n ak percaya lelaki baik diciptakan utk wanita yg baik...itu janji Allah...ajal maut jodoh ptemuan di tanganNya..kita hanya mampu merancang, tetapi Allah yg menentukan dan perancangan Allah adalah yg terbaik...berilah ketenangan dlm jiwaku Ya Allah, tabahkanlah hatiku menghadapi sume ujianMu...amin.....


Tuesday, October 26, 2010

: : Kisah pokok epal : :


Suatu masa dahulu, terdapat sebatang pokok epal yang amat besar. Seorang kanak-kanak lelaki begitu gemar bermain-main di sekitar pokok epal ini setiap hari. Dia memanjat pokok tersebut, memetik serta memakan epal sepuas-puas hatinya, dan adakalanya dia berehat lalu terlelap di perdu pokok epal tersebut. Budak lelaki tersebut begitu menyayangi tempat permainannya. Pokok epal itu juga menyukai budak tersebut.

Masa berlalu... budak lelaki itu sudah besar dan menjadi seorang remaja. Dia tidak lagi menghabiskan masanya setiap hari bermain di sekitar pokok epal tersebut. Namun begitu, suatu hari dia datang kepada pokok epal tersebut dengan wajah yang sedih.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu.
"Aku bukan lagi kanak-kanak, aku tidak lagi gemar bermain dengan engkau," jawab budak remaja itu.
"Aku mahukan permainan. Aku perlukan wang untuk membelinya," tambah budak remaja itu dengan nada yang sedih.
Lalu pokok epal itu berkata, "Kalau begitu, petiklah epal-epal yang ada padaku. Jualkannya untuk mendapatkan wang. Dengan itu, kau dapat membeli permainan yang kau inginkan."
Budak remaja itu dengan gembiranya memetik semua epal di pokok itu dan pergi dari situ. Dia tidak kembali lagi selepas itu. Pokok epal itu merasa sedih.

Masa berlalu...
Suatu hari, budak remaja itu kembali. Dia semakin dewasa. Pokok epal itu merasa gembira.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Aku tiada masa untuk bermain. Aku terpaksa bekerja untuk mendapatkan wang. Aku ingin membina rumah sebagai tempat perlindungan untuk keluargaku. Bolehkah kau menolongku?" Tanya budak itu. "Maafkan aku. Aku tidak mempunyai rumah. Tetapi kau boleh memotong dahan-dahanku yang besar ini dan kau buatlah rumah daripadanya. " Pokok epal itu memberikan cadangan.
Lalu, budak yang semakin dewasa itu memotong kesemua dahan pokok epal itu dan pergi dengan gembiranya. Pokok epal itu pun tumpang gembira tetapi kemudiannya merasa sedih kerana budak itu tidak kembali lagi selepas itu.

Suatu hari yang panas, seorang lelaki datang menemui pokok epal itu. Dia sebenarnya adalah budak lelaki yang pernah bermain-main dengan pokok epal itu. Dia telah matang dan dewasa.
"Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu.
"Maafkan aku, tetapi aku bukan lagi budak lelaki yang suka bermain-main di sekitarmu. Aku sudah dewasa. Aku mempunyai cita-cita untuk belayar. Malangnya, aku tidak mempunyai bot. Bolehkah kau menolongku?" tanya lelaki itu.
"Aku tidak mempunyai bot untuk diberikan kepada kau. Tetapi kau boleh memotong batang pokok ini untuk dijadikan bot. Kau akan dapat belayar dengan gembira," cadang pokok epal itu.
Lelaki itu merasa amat gembira dan menebang batang pokok epal itu. Dia kemudiannya pergi dari situ dengan gembiranya dan tidak kembali lagi selepas itu.

Namun begitu, pada suatu hari, seorang lelaki yang semakin dimamah usia, datang menuju pokok epal itu. Dia adalah budak lelaki yang pernah bermain di sekitar pokok epal itu.
"Maafkan aku. Aku tidak ada apa-apa lagi nak diberikan kepada kau. Aku sudah memberikan buahku untuk kau jual, dahanku untuk kau buat rumah, batangku untuk kau buat bot. Aku hanya ada tunggul dengan akar yang hampir mati..." kata pokok epal itu dengan nada pilu.
"Aku tidak mahu epalmu kerana aku sudah tiada bergigi untuk memakannya, aku tidak mahu dahanmu kerana aku sudah tua untuk memotongnya, aku tidak mahu batang pokokmu kerana aku berupaya untuk belayar lagi, aku merasa penat dan ingin berehat," jawab lelaki tua itu. "Jika begitu, berehatlah di perduku," cadang pokok epal itu.
Lalu lelaki tua itu duduk berehat di perdu pokok epal itu dan berehat. Mereka berdua menangis kegembiraan.

P/S : POKOK EPAL YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM CERITA ITU ADALAH KEDUA-DUA IBU BAPA KITA. BILA KITA MASIH MUDA, KITA SUKA BERMAIN DENGAN MEREKA. KETIKA KITA MENINGKAT REMAJA, KITA PERLUKAN BANTUAN MEREKA UNTUK MENERUSKAN HIDUP. KITA TINGGALKAN MEREKA, DAN HANYA KEMBALI MEMINTA PERTOLONGAN APABILA KITA DI DALAM KESUSAHAN. NAMUN BEGITU, MEREKA TETAP MENOLONG KITA DAN MELAKUKAN APA SAHAJA ASALKAN KITA BAHAGIA DAN GEMBIRA DALAM HIDUP. HARGAILAH JASA IBU BAPA KEPADA KITA. JANGAN HANYA KITA MENGHARGAI MEREKA SEMASA MENYAMBUT HARI IBU DAN HARI BAPA SETIAP TAHUN. SEMOGA CERITA INI MEMBERIKAN KEINSAFAN DAN KESEDARAN KEPADA KITA SEMUA...

Sunday, October 24, 2010

: : Hang out vs seminar : ;

Khamis lepas, saye sedih n bengang..tp ari jumaat saye sgt hepi....weee~ Kuar ngan my besties, eva n ayu..kitorg g the mines jerrr..hehe..alkisahnya cam ni, last month kot kalo x silap..ada sorang promoter ni promote buku pakej the mines..mcm2 ada dlm tu, outdoor n indoor..kalo total up sume maunye beratus2, tapi kitorg just kena bayar rm40..caye x??kitorg pk bnyk kali gak, n at last beli buku kupon tu..tp yg kitorg jadi musykil, selalu sgt nampak promoter tu kat upm ni..ari tu dia ckp just bwk utk 15 student je coz benda tu limited..kitorang pn cam agak musykil gak r..then, plan nk kuar g the mines utk kompemkan ke'valid'an benda tu..kalo x btol, senang nk attack sementara promoter tu ada kt sini lg..hehe...nk kuar sblum ni, x sempat coz bz ngan test n assignment..plan nk kuar ari ni, last b4 final exam..

Habis kelas kol dekat kol 10, tggu bas kol 10.30 baru ada..kitorang lepak kt the mines smpai la kol 9 mlm..ish2..anak sape2 la ni..hehe..nk tau kitorang wtpe??check it out... =)

Sampai je the mines, terus serbu MC'd coz sume lapar..huhu...

.....

Next, tgk wayang..x de cite yg best..so, kitorang decide tgk cite "Sammy's Adventure" kol 12.10..kadang2 tgk cite kartun pe salahnya kn..hehe..best gak r cite sal turtle tu..Sammy n Sally...so cute!!hehe...


.....

Masuk kedai buku..jumpa 1 novel nih..cinta 3 suku..banyak kali gak ambik n letak coz x kompem nk beli ke x..last2 beli gak...hahaha..padan muka..sape suruh pandai2 masuk kedai tu, ko tu mmg hantu novel....hehehe...

.....

Kitorang g kaunter yg the mines cruise utk tau benda tu btol ke x..seb baik benda tu valid..kalo x, nasib r akak promoter tu kena ngan kitorg (bajet berani r konon)...hehe..time tu ada gak student UPM lain..so, muat r 1 cruise + ada 1 family lain..kitorang naik cruise pusing2 tasik the mines...dlm 20 minit camtu r..


.....

Lepas tension kat play zone..mcm2 game ada kat situ..kitorang main lumba kereta, lumba motor, lumba basikal n main drum...


.....

Misi sterusnya..karaoke...hehehe...sgt best bila dpt me'nyumbang'kan..mmg penyanyi d malaysia ni x leh cari mkn la pasni..hahaha...sejam kitorang melalak dlm tu..n bape puluh lagu kitorang hemtam...hehe...sampai sakit tekak kowt... :-p



.....

Melantak kat secret recipe...

.....

Tgk show kat the mines wonderland..persembahan air pancut berirama..mmg smart giler ah...


.....

Beli barang2 kt giant...

.....

Kuar dari the mines terus ada pakcik2 driver teksi..ramai lak tu..kitorang blur, x tau nk pilih mana 1..ada sorang pakcik ni ckp rm15 smpai kt kolej..kitorang pn setuju je la coz da mlm mmg mahal sket..ada plak sorang pakcik ni marah2 coz kitorang x jd ngan dia..rezeki masing2 la wahai pakcik terhormat....

.....

Sampai bilik kol 10.30 daaaa....penat tp sy sgt enjoy...........!!



Ok, next cite ari sabtu plak..pagi smlm ada seminar keusahawanan utk subjek asas keusahawanan..saye da pegi yg ari tu, so kalo x pegi pn x kisah sebenarnya..tp disebabkan member saye x de kwn, so temankn la dia pegi..start kol 8.30 pagi sampai 1 ptg..agak membosankan coz sesi ceramah sama je yg cam ari tu..saye pn start r wat jahat, dgr radio..kejap2 je dgr ceramah..kikiki....









Thursday, October 21, 2010

: : 2nd time : :

2nd time happened, 
same person, 
same excuses...
sgt kecik hati bile terasa diri ini seolah2 dipinggirkan...
ok, i admit that mybe i'm too sensitive
tp i pn ada ati perasaan gak
bila da dua kali jd benda sama, mmg meletup r...
btol r org ckp, bila kita pk sal org lain, org x penah pk sal kita..
so sad rite..
sabar je la fiqa..
maybe they didn't mean it (just nk sedapkn ati sendiri)...
the most important is, don't do the same thing...
x de sape yg faham ati ni..
n 4 dis moment, i really miss my schoolmates...
didie, yana, zati, dina, n emy...
rindu korang sgt2..
dulu pe kita wat sume same2...
kalo gadoh pn x smpai 1 ari da ok...
just want to say..
sayang kamu sume...
sayang sgt2...
hope our friendship will be everlasting...

p/s : kpd sape2 yg berkaitan, kamu kena tau yg sy jenis x suka pendam2..that's y i msg u all n luahkan sumenye td...arap kamu faham....





: : Bengang to the power of infinity : :

Bengang giler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nak tau nape???bengang giler nih...tp x tau sape yg patut dipersalahkn skang ni..tarikh final exam kena postpone...smlm rumate gtau ada ura2 ckp final exam kena postpone, tp x sure lg..td memo da naik..n mmg kompem kena postpone!!!sepatutnya exam start 8/11..tp yg 8 n 9hb kena postpone ke 22 n 23hb...sepatutnya 22hb da start cuti..tp disebabkan ada golongan org I*D*A yg nk cuti lebih utk celebrate raya diorg sampai siap bwk ke kementerian, maka sgt la menyusahkan org lain..padahal raya diorg 5hb kowt, time tu da seminggu stdy week, nk tambah lg cuti nape...org bagi cuti raya pn da kira ok la tu..kitorg yg raya haji pn x balik...kesian giler kat budak2 sabah n sarawak..da beli tiket awal2 dgn harapan dpt tiket murah sket, skali kena beli tiket lain n yg da beli totally burn camtu je...sucksss!!!

Habis spoil plan ak...ingat pas last paper 18hb nk gerak balik ngan abg n kak ipar..sekali da jd camni..eeeiii, sgt geram..kalo balik 18hb, paper 22hb..serba salah plak..td lepas geram call mama..mama ckp kalo nk balik, balik 18hb..x tau r lg cane..huhu...

Last words ---> SAYA SANGAT BENGANG!!!!!!!



Wednesday, October 20, 2010

: : 20-10-2010 : :

Sume cite ni x de kaitan pn ngan tajuk entry..saje je letak tarikh tu, nice kn..hehe...ada 1 minggu lg kuliah, pastu stdy week seminggu then start r final exam..final exam 8,11,13 n 18/11..bersediakah ak??huhu..insyaAllah..i have to struggle from now..alhamdulillah, sume presentation da habis, tinggal lg 1 report n 1 assignment..ari isnin lepas ada 1 presentation, masanya x leh lebih 10 minit..saye org 1st yg present, selain 2 org member..disebabkn saye ambik masa agak lama, yg 2 org lg terpaksa 'short'kan diorg pnya part..sori korang, i didn't mean it...huhu...semalam pn ada presentation gak..sgt best..presentation subjek asas keusahawanan, yg kitorg kena present balik..sgt best sbb sume ahli syarikat sporting habis..kitorg wat ala 'talk show'...yg jd host mmg jenis pandai kelentong, bak kata dia 'gebang je'..hehe..ada 1 syarikat ni nk jatuhkn kitorg pnye syarikat..masa present tuh, kitorg pn jatuhkn diorg balik..b4 dis, kitorg plan nk beli hadiah utk lecturer kitorg yg tgah pregnant..so, seb baik la pengarah urusan syarikat kitorg volunteer nk beli baju baby..da habis present, kitorg bg kat lecturer tu..dia pn agak terkejut r..group lain mesti ingat kitorg saje cari markah lebih..sorry ye, kitorg ikhlas ok...saye ada suruh sorg member ni rakam time kitorg ngah present, at least ada gak kenangan ngan sume ahli syarikat PERTAMA ENTERPRISE..seikhlasnya ckp, ujung2 sem ni rasa cam da bleh ngam ngan sume ahli syarikat...eva, ayu, k'hajar, k'rayyan, mada, emy, amir, medu n syafiq...thanks korang..t kita wat plan lepak same2 plak k b4 end of dis sem..PERTAMA, i love u (bak kata salah 1 testimonial kitorg)..gambar x leh upload lg coz x ambik ag ngan diorg...hehe...

Next story, td g basuh baju walaupun tersangat la malas..tp merajinkan diri gak sebelum baju btambah banyak..floor saye x de mesin basuh, 1st n 2nd floor je ada..disebabkn malas nk turun ke 1st floor, g je la basuh baju kt 2nd floor..ari tu x leh spin..ingatkan da ok..masa basuh baju, letak je r kunci bilik kt tempat basuh baju..pas berusaha menyental baju, nk spin..unfortunately, spin tu x ok lg..bengang r..hamba Allah mana la yg guna mesin tu, sampai da rosak spin..padahal baru bape bulan tukar mesin baru..ganas tol, pastu menyusahkan org..dgn rasa bengang terus ambik kunci then blah g 1st floor..pas da siap spin sume, naik bilik nk bukak pintu tgk kunci lain..habis la ak..haha...pastu nk turun balik g 2nd floor, terserempak ngan akak yg ngah jemur baju masa saye ngah spin baju kt 2nd floor td..kikiki..tersalah ambik kunci daaaaa..x perasan plak dia letak kunci bilik dia dekat ngan kunci saye...sori akak yg x tau nama.....cite kt cik rumate, dia pn gelak...hehehe....

P/s : Jumaat ni nk kuar ngan my besties, eva n ayu...last kuar b4 final exam...weee~

Monday, October 18, 2010

: : Ape nk jadi ni : :

Tidakkkk...saye rasa da makin gemuk lorh...masa bln pose dulu, berat badan turun..pas raya faham2 je la kn..mmg kompem r naik balik..siyes, skang ni asyik mkn je..camni r kalo da stress, melantak je kije..cite kt mama, mama ckp " mkn je la..jgn merungut kalo sal mkn..kalo x cukup duit mama masukkn,kakak kn nk guna otak utk stdy..kena mkn, kalo perut lapar cane nk stdy"...betapa terharunya saye..huhu....

Masa zaman2 sekolah dulu, berat badan x penah sampai **kg..tp bila da start masuk matrik, berat naik mendadak kot..x tau nape..sume member camtu..bila balik cuti, sume sedara mara tnya asal da cam makin berisi..mama ckp biasanya org bila da jauh dari family, makin kurus..ni x..kikiki...start zaman matrik la berat da naik, smpai skang susah nk turun balik..walaupun selalu gak diet (kononnya la)... :-p

Cane la nk wat jadi berat maintain cam dulu..kn best, x yah dok pk2...BMI normal je, tp still x puas hati..badan saye ni berat senang naik..thats y la bila mkn bnyk sket, da rasa cm lain..tp ada org ckp tu just perasaan saye je..ntah r...ada je shortcut nk kurus, mkn jusmate5 ke segala bagai..tp saye x nk bcoz 4 me, kurus ngan cara cam2 x kan kekal lama..lama2 akan naik balik..pape pn, sy tetap akan teruskn niat utk kurangkan berat badan walaupun x tau bile...huhu...x kisah la kurus ke chubby ke asalkn badan sihat..kan?? =)

Sunday, October 17, 2010

: : Oh sayangku : :

Oh sayangku! Nape la syg wat hal time ni..tolong la syg..saye sgt memerlukan awk skang ni..plez jgn wat hal..saye syg awk..syg sgt..so, jgn la wat sy camni..i need you in my life...plez sayang.....b4 dis awk x penah wat hal..skang ni bila saye perlukan awk, awk wat hal plak..nape wak....

...



...



...



...



...


...
...


...


...

tetttttt.....sayang = my lappy...kikiki..... sori, sume ni x de kaitan ngan yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia... ^_^

Friday, October 15, 2010

: : Bahagianya dpt boyfren cam dia : :

Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other di satu hari yang giler forever depan Yang Maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka di satu hari yang giler forever...

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong supaya mase dia jumpa dengan kekasih dia yang utama, dia lagi cantik dan berseri menghadapNya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok awek saya tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakanNya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu dia tak kata satu apa pun... Berdosanya saya....

Kesimpulannya, saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...


P/S : Andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... 

~credit to : Meeza Mija (FB) coz bg kebenaran utk share~


Monday, October 11, 2010

: : Hari mood terbabas sedunia : :

Entry kt atas da menunjukkn yg ari ni ari yg x best, x de r x best sgt..tp ada la certain thing yg da 'spoilt'kn mood saye..mmg terbabas ntah mane2 da r mood saye tu..huhu...

Pagi td ingat nk daftar subjek utk sem depan..tup2 kuar 'sile berjumpa PA anda'..baru r teringat yg x anta lg borang pendaftaran kursus utk PA tanda tangan..no wonder la x bleh daftar..ish2...kelas kol 10 ari ni cancel sbb lectrurer g kursus..tp saye n member2 gerak awal gak coz nk g jmpa PA..pastu start kelas kol 12 smpai la kol 3.30..lecturer ckp markah test da kuar..so, g la ramai2 ambik ketas test ari tu..alhamdulillah, ada improvement dr test 1..tgk jam dekat kol 4..best tol tgk senior2 da konvo..jgn nk berangan fiqa oi..baru 2nd year kowt..ada lg 2 thn lebih ok...haha...x-rumate kak mal msg tnya saye ktne..saye ngan xcitednya pegi r tempat jual2 depan dewan, beli r present sket sempena konvo kak mal..bajet leh jumpa r..saye n member sy singgah r satu gerai tu, nampak ada yg berkenan..kitorg suruh akak tu buat yg sebijik cam sample..mcm2 kitorg suruh akak tu wat..seb baik akak tu sporting..mintak ampun ye kak..hehe...kitorg pn g r solat dulu sementara tggu present tu siap coz kol 5 ada kelas plak..after da solat sume, kitorg pn pegi balik kt gerai tu..sekali terserempak ngn unexpected person..nape mesti terserempak ngan dia??????kenapa???mengapa????nape mesti kt gerai sama???da r hampir terlanggar plak tu...aduyai...nape mesti tjumpa ngan that guy????????dgn menebalkn muka, just ignore that guy..pas bayar terus blah..dia ngah beli present utk sape ntah...nape la mesti jmpa dia...bila da x nk ingat dia, selalu terserempak..da tu cane nk lupakn dia kalo baru je nk lupa, ada je yg jadi..hate dis feeling..hati n perasaan x leh dipaksa...btol r org ckp, bila kita suke org tu dia plak x suke kita n begitulah sebaliknya..hanya Tuhan yg tahu perasaanku skang..

Ok, move to next part..lepas da bayar g r cari my x-rumate..anta msg x reply, call pn x jwb..mybe dia x perasan..da r betri fon time tu asyik low je, tggu masa je nk mati...tggu pnya la tggu x jmpa2 gak..tgk jam da kol 5 lebih..perasaan da bercampur aduk, nebes nk present, geram, marah pn ada..betri fon pn kong..bengang tol..then, decide nk blah je coz da x leh nk tggu..ngan perasaan sedih + frust coz x sempat jumpa my sis cyg, saye pn blah r g kelas..smpai kt kelas, lecturer gtau kitorg 1st group kena present..maunye x cuak..da r ngah moody..maka, group kitorg pn present la...malangnya, lecturer kitorg bagi peluang utk present balik next week coz ada certain part kitorg x masukkan dlm slide..agak ke'frust'an d situ..salah kitorg gak coz x alert sal tu...ingatkn da lepas 1 presentation, rupanya x jugak...huhu...seb baik next week group kitorg last sekali...dr.mass, kami akan wat yg terbaekkk dari td...cewahhhh...hehe...

Seperti biasa, hari isnin mmg akan sampai bilik kol 8 lebih...sgt penat + moody..wat2 hepi coz x nk member perasan, tp dlm hati Tuhan je yg tahu...mggu ni ada lg 1 test n 1 presentation..hope can do the best...insyaAllah...

P/s : Can't wait dis friday..family nk dtg sini..miss them so much!!!!


Sunday, October 10, 2010

: : Pesta konvo UPM part 2 : :

Pagi td dlm kol 11 lebih ada discussion utk presentation..saye n member smpai tmpat yg djanjikn kol 11 lebih da..rupanya yg lain2 x nampak batang hidung pn lg..kol 11.30 baru dak2 laki smpai..korang saaaangat punctual..terima kasih...kitorg bersurai kol 1 lebih..ada je yg dtg paling lmbat tp balik paling awal tanpa ada rs bersalah..ish2..ape nk jd laa..dah2, malas nk komen lebih2...

Saye ada janij ngan member2 nk g pesta konvo..kitorg pn gerak la kol 3 da..smpai sana org agak ramai..kitorg tgk persembahan t-baton drpd kumpulan SUKSIS UPM..real kot diorg pnya lakonan..pastu jalan2 buang masa..singgah r beli aiskrim goreng kt gerai kolej saye..member2 gelakkn saye masa mkn aiskrim tu..okey, saye mmg comot...hehe...kitorg pn g r tempat outdoor game..kt situ ada bnyk outdoor game..1 game rm3, kalo pakej 3 game rm7..kitorg pn ambik la yg pakej..first, kitorg main flying fox..pnye la ramai yg beratur..budak2 r ramai..cute je sume, x takut langsung..bagus adik2 sekalian..haha..lepas da beratur n tggu lama, smpai la turn kitorg..saye yg last skali..da r b4 turun abg2 kat atas tu dok buli..x de kije tol ye abg2...hehe...next, kitorg pn decide nk naik kayak..kayuh ikut suka hati je sume..seb baik x basah baju..haha..n last skali, kitorg main v-bridge..mula2 menggigil gak r coz x leh nk balance badan..hehe..lama2 ok laa..tgk jam da kol 6 lebih..so, dsebabkn x solat asar lg kitorg pn decide nk blah..teruk kn kitorg, solat lambat2..ish2,anak sape la ni..hehe..

Conclusionnya, walaupun agak penat, tp saye saaaaaaangat hepi...leh lepak same2 ngan member...hehe...layan gambar2 kami...weee~

Beratur ngan budak2..haha..

Comey kn..


Posing b4 naik..


 Get ready to jump...


Yeay!!!


Next, berkayak...


Bila kitorg kena buli...
Peace yo!


Last, v-bridge...
P/s : Ptg esok x-rumate sy dulu kak mal konvo..tp saye ada kelas time tu, x leh nk g..huhu...sori kakakku cyg..t kita jumpa ag k....