Monday, October 11, 2010

: : Hari mood terbabas sedunia : :

Entry kt atas da menunjukkn yg ari ni ari yg x best, x de r x best sgt..tp ada la certain thing yg da 'spoilt'kn mood saye..mmg terbabas ntah mane2 da r mood saye tu..huhu...

Pagi td ingat nk daftar subjek utk sem depan..tup2 kuar 'sile berjumpa PA anda'..baru r teringat yg x anta lg borang pendaftaran kursus utk PA tanda tangan..no wonder la x bleh daftar..ish2...kelas kol 10 ari ni cancel sbb lectrurer g kursus..tp saye n member2 gerak awal gak coz nk g jmpa PA..pastu start kelas kol 12 smpai la kol 3.30..lecturer ckp markah test da kuar..so, g la ramai2 ambik ketas test ari tu..alhamdulillah, ada improvement dr test 1..tgk jam dekat kol 4..best tol tgk senior2 da konvo..jgn nk berangan fiqa oi..baru 2nd year kowt..ada lg 2 thn lebih ok...haha...x-rumate kak mal msg tnya saye ktne..saye ngan xcitednya pegi r tempat jual2 depan dewan, beli r present sket sempena konvo kak mal..bajet leh jumpa r..saye n member sy singgah r satu gerai tu, nampak ada yg berkenan..kitorg suruh akak tu buat yg sebijik cam sample..mcm2 kitorg suruh akak tu wat..seb baik akak tu sporting..mintak ampun ye kak..hehe...kitorg pn g r solat dulu sementara tggu present tu siap coz kol 5 ada kelas plak..after da solat sume, kitorg pn pegi balik kt gerai tu..sekali terserempak ngn unexpected person..nape mesti terserempak ngan dia??????kenapa???mengapa????nape mesti kt gerai sama???da r hampir terlanggar plak tu...aduyai...nape mesti tjumpa ngan that guy????????dgn menebalkn muka, just ignore that guy..pas bayar terus blah..dia ngah beli present utk sape ntah...nape la mesti jmpa dia...bila da x nk ingat dia, selalu terserempak..da tu cane nk lupakn dia kalo baru je nk lupa, ada je yg jadi..hate dis feeling..hati n perasaan x leh dipaksa...btol r org ckp, bila kita suke org tu dia plak x suke kita n begitulah sebaliknya..hanya Tuhan yg tahu perasaanku skang..

Ok, move to next part..lepas da bayar g r cari my x-rumate..anta msg x reply, call pn x jwb..mybe dia x perasan..da r betri fon time tu asyik low je, tggu masa je nk mati...tggu pnya la tggu x jmpa2 gak..tgk jam da kol 5 lebih..perasaan da bercampur aduk, nebes nk present, geram, marah pn ada..betri fon pn kong..bengang tol..then, decide nk blah je coz da x leh nk tggu..ngan perasaan sedih + frust coz x sempat jumpa my sis cyg, saye pn blah r g kelas..smpai kt kelas, lecturer gtau kitorg 1st group kena present..maunye x cuak..da r ngah moody..maka, group kitorg pn present la...malangnya, lecturer kitorg bagi peluang utk present balik next week coz ada certain part kitorg x masukkan dlm slide..agak ke'frust'an d situ..salah kitorg gak coz x alert sal tu...ingatkn da lepas 1 presentation, rupanya x jugak...huhu...seb baik next week group kitorg last sekali...dr.mass, kami akan wat yg terbaekkk dari td...cewahhhh...hehe...

Seperti biasa, hari isnin mmg akan sampai bilik kol 8 lebih...sgt penat + moody..wat2 hepi coz x nk member perasan, tp dlm hati Tuhan je yg tahu...mggu ni ada lg 1 test n 1 presentation..hope can do the best...insyaAllah...

P/s : Can't wait dis friday..family nk dtg sini..miss them so much!!!!



Unedited - Version of myself

2 comments:

Anonymous said...

Kita tlalu mencari cinta manusia terbalas utk hati, namun cinta Allah dan RasulNya stiasa disisi, tak pula dihargai..Kita tlalu bharap sesuatu yg diingini tercapai, namun yg sudah dimiliki, jarang dikenang dan disyukuri..Kita hanya bersyukur apa yg diimpi sudah dimiliki, tapi bila tak menjadi, sedih tak terkira hingga adakalanya menyalahkan takdir Ilahi.

Anonymous said...

Sbnrnya Allah berikan kpd kita akan ssuatu bknlah krn kmahuan kita smata2,bkn bgantung hanyalah pd keinginan kita.tp Dia mengurniakan sesuatu berkesesuaian dgn jiwa dan hatimu, yakni yg terbaik untukmu...Jadi, berdoa dan pintalah drpNya agar dkurniakan ssuatu hal yg tbaik untuk diri, bknlah hanya khusus dan tertentu mngikut hawa nafsu..Krn jika tlalu bharap apa yg diingini,bila tak dkecapi akan mngundang kecewa hati~

Monday, October 11, 2010

: : Hari mood terbabas sedunia : :

Entry kt atas da menunjukkn yg ari ni ari yg x best, x de r x best sgt..tp ada la certain thing yg da 'spoilt'kn mood saye..mmg terbabas ntah mane2 da r mood saye tu..huhu...

Pagi td ingat nk daftar subjek utk sem depan..tup2 kuar 'sile berjumpa PA anda'..baru r teringat yg x anta lg borang pendaftaran kursus utk PA tanda tangan..no wonder la x bleh daftar..ish2...kelas kol 10 ari ni cancel sbb lectrurer g kursus..tp saye n member2 gerak awal gak coz nk g jmpa PA..pastu start kelas kol 12 smpai la kol 3.30..lecturer ckp markah test da kuar..so, g la ramai2 ambik ketas test ari tu..alhamdulillah, ada improvement dr test 1..tgk jam dekat kol 4..best tol tgk senior2 da konvo..jgn nk berangan fiqa oi..baru 2nd year kowt..ada lg 2 thn lebih ok...haha...x-rumate kak mal msg tnya saye ktne..saye ngan xcitednya pegi r tempat jual2 depan dewan, beli r present sket sempena konvo kak mal..bajet leh jumpa r..saye n member sy singgah r satu gerai tu, nampak ada yg berkenan..kitorg suruh akak tu buat yg sebijik cam sample..mcm2 kitorg suruh akak tu wat..seb baik akak tu sporting..mintak ampun ye kak..hehe...kitorg pn g r solat dulu sementara tggu present tu siap coz kol 5 ada kelas plak..after da solat sume, kitorg pn pegi balik kt gerai tu..sekali terserempak ngn unexpected person..nape mesti terserempak ngan dia??????kenapa???mengapa????nape mesti kt gerai sama???da r hampir terlanggar plak tu...aduyai...nape mesti tjumpa ngan that guy????????dgn menebalkn muka, just ignore that guy..pas bayar terus blah..dia ngah beli present utk sape ntah...nape la mesti jmpa dia...bila da x nk ingat dia, selalu terserempak..da tu cane nk lupakn dia kalo baru je nk lupa, ada je yg jadi..hate dis feeling..hati n perasaan x leh dipaksa...btol r org ckp, bila kita suke org tu dia plak x suke kita n begitulah sebaliknya..hanya Tuhan yg tahu perasaanku skang..

Ok, move to next part..lepas da bayar g r cari my x-rumate..anta msg x reply, call pn x jwb..mybe dia x perasan..da r betri fon time tu asyik low je, tggu masa je nk mati...tggu pnya la tggu x jmpa2 gak..tgk jam da kol 5 lebih..perasaan da bercampur aduk, nebes nk present, geram, marah pn ada..betri fon pn kong..bengang tol..then, decide nk blah je coz da x leh nk tggu..ngan perasaan sedih + frust coz x sempat jumpa my sis cyg, saye pn blah r g kelas..smpai kt kelas, lecturer gtau kitorg 1st group kena present..maunye x cuak..da r ngah moody..maka, group kitorg pn present la...malangnya, lecturer kitorg bagi peluang utk present balik next week coz ada certain part kitorg x masukkan dlm slide..agak ke'frust'an d situ..salah kitorg gak coz x alert sal tu...ingatkn da lepas 1 presentation, rupanya x jugak...huhu...seb baik next week group kitorg last sekali...dr.mass, kami akan wat yg terbaekkk dari td...cewahhhh...hehe...

Seperti biasa, hari isnin mmg akan sampai bilik kol 8 lebih...sgt penat + moody..wat2 hepi coz x nk member perasan, tp dlm hati Tuhan je yg tahu...mggu ni ada lg 1 test n 1 presentation..hope can do the best...insyaAllah...

P/s : Can't wait dis friday..family nk dtg sini..miss them so much!!!!


2 comments:

Anonymous said...

Kita tlalu mencari cinta manusia terbalas utk hati, namun cinta Allah dan RasulNya stiasa disisi, tak pula dihargai..Kita tlalu bharap sesuatu yg diingini tercapai, namun yg sudah dimiliki, jarang dikenang dan disyukuri..Kita hanya bersyukur apa yg diimpi sudah dimiliki, tapi bila tak menjadi, sedih tak terkira hingga adakalanya menyalahkan takdir Ilahi.

Anonymous said...

Sbnrnya Allah berikan kpd kita akan ssuatu bknlah krn kmahuan kita smata2,bkn bgantung hanyalah pd keinginan kita.tp Dia mengurniakan sesuatu berkesesuaian dgn jiwa dan hatimu, yakni yg terbaik untukmu...Jadi, berdoa dan pintalah drpNya agar dkurniakan ssuatu hal yg tbaik untuk diri, bknlah hanya khusus dan tertentu mngikut hawa nafsu..Krn jika tlalu bharap apa yg diingini,bila tak dkecapi akan mngundang kecewa hati~