Sunday, October 10, 2010

: : Pesta konvo UPM part 1: :

Ari ni da start majlis konvokesyen kt upm ni..ada la pesta konvo kat bukit ekspo, dekat je ngan area kolej..so, disebabkn sgt bosan dok kat menghadap buku, ajak r rumate g ptg td..agak teruja bila ada member msg ckp dia baru lepas naik kuda kat bukit ekspo..kol 5 lebih kitorg pn gerak r g bukit ekspo..org nk kata ramai x de r ramai sgt..kitorg pn round2, sume booth kitorg masuk..mcm2 ada, outdoor cam flying fox pn ada..booth jual makanan pn bnyk..ternampak ada donut big apple, sbb da lama x mkn so teringin nk mkn..ape lg, beli r 2..chocoholic and almond..then, plan ngan rumate nk terus beli makanan kt situ coz da malas nk singgah fudkot..so, sy decide r beli burger.. pas2 abg saye plak call, tnya dok kt mana..ckp r ngah round2 kat pesta konvo..dia pn ckp otw gak nk bwk anak buah jalan2..saye agak xcited sbb sgt rindu sama itu budak tembam..kitorg pn sambung r round2..stgah jam pastu, abg saye smpai..dpt jugak lepas rindu kt budak kecik tu lepas 2 minggu x balik..huhu..dia da la tembam, saye dukung smpai la nk balik kolej..dia x nk ngan org lain..menggigil tangan beb..13kg lebih kalo x silap...x pe, demi icha cik lang sanggup dukung..(ayat mau power)..haha...

Pastu kak ipar saye pn ckp dia ada bwk tat nanas yg saye suruh simpan ari tu, n makaroni..kol 7 lebih abg saye pn anta la balik kolej..smpai bilik tgk punya la bnyk makanan..bukak bekas makaroni terkejut tgk,bnyk giler kot..cane nk habiskn ni..kang esok mesti da x leh makan..ada r member sorg ni plak, mak dia dtg n dia ada bagi kuih kt saye n rumate..hoho..makin bnyk la makanan..burger + donut big apple + makaroni + kuih...da r rumate nk balik umah, so x kan nk habiskn sume ni sorg2..gilak..tibe2, member saye ayu msg nk wat discussion kt bilik saye je..cantek!!i lap u lah!haha...at least ada gak org leh tlg saye habiskn makanan tu..tapi, makanan tetap x leh habiskn gak, kitorg da full kot..pastu saye pn bahagi kpd 2 bekas..g bagi kt kosmate yg dok floor ni gak..settle!drpd membazir baik la bagi org mkn kn...saye rasa sgt bnyk mkn hari ni lepas breakfast mkn roti je pagi td...hehe...kalo x bz, ptg esok nk g pesta konvo tu lg..nk naik kuda n main flying fox...2 je cite utk ari ni... =)


Unedited - Version of myself

No comments:

Sunday, October 10, 2010

: : Pesta konvo UPM part 1: :

Ari ni da start majlis konvokesyen kt upm ni..ada la pesta konvo kat bukit ekspo, dekat je ngan area kolej..so, disebabkn sgt bosan dok kat menghadap buku, ajak r rumate g ptg td..agak teruja bila ada member msg ckp dia baru lepas naik kuda kat bukit ekspo..kol 5 lebih kitorg pn gerak r g bukit ekspo..org nk kata ramai x de r ramai sgt..kitorg pn round2, sume booth kitorg masuk..mcm2 ada, outdoor cam flying fox pn ada..booth jual makanan pn bnyk..ternampak ada donut big apple, sbb da lama x mkn so teringin nk mkn..ape lg, beli r 2..chocoholic and almond..then, plan ngan rumate nk terus beli makanan kt situ coz da malas nk singgah fudkot..so, sy decide r beli burger.. pas2 abg saye plak call, tnya dok kt mana..ckp r ngah round2 kat pesta konvo..dia pn ckp otw gak nk bwk anak buah jalan2..saye agak xcited sbb sgt rindu sama itu budak tembam..kitorg pn sambung r round2..stgah jam pastu, abg saye smpai..dpt jugak lepas rindu kt budak kecik tu lepas 2 minggu x balik..huhu..dia da la tembam, saye dukung smpai la nk balik kolej..dia x nk ngan org lain..menggigil tangan beb..13kg lebih kalo x silap...x pe, demi icha cik lang sanggup dukung..(ayat mau power)..haha...

Pastu kak ipar saye pn ckp dia ada bwk tat nanas yg saye suruh simpan ari tu, n makaroni..kol 7 lebih abg saye pn anta la balik kolej..smpai bilik tgk punya la bnyk makanan..bukak bekas makaroni terkejut tgk,bnyk giler kot..cane nk habiskn ni..kang esok mesti da x leh makan..ada r member sorg ni plak, mak dia dtg n dia ada bagi kuih kt saye n rumate..hoho..makin bnyk la makanan..burger + donut big apple + makaroni + kuih...da r rumate nk balik umah, so x kan nk habiskn sume ni sorg2..gilak..tibe2, member saye ayu msg nk wat discussion kt bilik saye je..cantek!!i lap u lah!haha...at least ada gak org leh tlg saye habiskn makanan tu..tapi, makanan tetap x leh habiskn gak, kitorg da full kot..pastu saye pn bahagi kpd 2 bekas..g bagi kt kosmate yg dok floor ni gak..settle!drpd membazir baik la bagi org mkn kn...saye rasa sgt bnyk mkn hari ni lepas breakfast mkn roti je pagi td...hehe...kalo x bz, ptg esok nk g pesta konvo tu lg..nk naik kuda n main flying fox...2 je cite utk ari ni... =)

No comments: