Thursday, November 25, 2010

: : Sem break = home sweet home : :

Hye sume..
da seminggu x mengupdate blog ni..
tp x de r smpai da bersawang kn..
just berhabuk sket je..hehe..
da seminggu saye dok umah..
sem break adalah masa utk menghabiskan masa wif my pemeli..
nk online pn malas..kikiki..
skang ni, da start rutin cuti..
tgk tv, baca novel, mkn, tido..
n guess what!!
seminggu dok umah da naik berat 1kg..
how come kalo sebulan??
mati aku...haha..
x pe..bak kata my mum, time cuti je la bleh mkn bnyk tmbh2 masakan mama..hehe...
ingat nk siap make up blog ni, tp x de masa lg..
bajet cam bz giler r kan..
x tau nk merapu ape da..
nnt ada masa saye update lg k..
daaaaaa.... =)

Unedited - Version of myself

Monday, November 15, 2010

: : Hang out d TS : :

Haaa..
dsebabkan saye syg member2 saye, so x nk la hampakan diorg yg beria dok ajak saye kuar..
 kitorang pn kuar la g TS..
plan nk jmpa kol 10..
sekali masa trun tu bas nk komuter baru je lepas..
so, we've 2 wait for another 1 hour..
huh, bosan giler..n at last kol 11 baru la ada bas..
dipendekkan cite, kitorang sampai TS kol 12.30..
haaa, jauhkan perjalanan kitorang..
x pe, jauh perjalanan luas pmandangan..wahaha..x ley blah..
ok, disebabkan sgt lapar, kitorang decide nk g brunch..
breakfast+lunch kat kopitiam..
after dat, ingat nk tgk movie..
tp ada sorg member saye ni x suke tgk cite melayu n sorang lg x suke tgk cite thriller..
so, bincang punye bincang cancel la tgk wayang..
kitorang pn pusing2 tawaf TS..
then, decide main boling..so, main la boling..
1 game je, x paus hati coz x dpt strike..
member saye 3 kali kot strike..ish!hehe..
pape pn, sgt puas hati main coz saye jarang main boling ni..
pastu lapar lg..g la mkn kat Johnny's Restaurant..mkn steamboat..
sgt bnyk kot..tp terpaksa habiskan jugak..
smpai sume da tersandar n surrender..haha..
mmg smlm kitorang melatak giler2 ah..balas dendam sbb stress..hahaha...
ok, pastu g mane lg ek?
haaa...kitorang sambung lg shopping..
saye beli 1 handbag ni..sgt lawa sbb kaler pink..
saye ni hantu sket kaler pink ni..hehe..
then, kitorang sume da kepenatan n decide nk balik je..
smpai ktm serdang, tggu jap seb baik ada bas..
tu pun last bas da..n saye bilik dekat kol 11 da kowt!mantap kn..
ni kalo parents saye tau habis la...kikiki..
tp da mintak permission nk kuar smlm...
tgk la gambar kanak2 riang kt bawah ni..(riang ke??boleh la kot).. ^^


ari, eva, ayu, fiqa
bajet je lebih dak ni..
masa utk melantak..
ni wat2 ambik gambar..padahal da nak surrender..haha...
oppsss!
meet my snow white..haha...

P/S : jalan2 jugak..stdy x habis lg ni..balik smlm penat sgt, buku pn x bukak..just packing barang je sket..pastu tido!ari ni habis la ko fiqa nk kena stdy... ^^


Unedited - Version of myself

Saturday, November 13, 2010

: : Blog renovation : :

My blog is under renovation..
so, harap maklum la ye kalo nampak serabai giler...haha..
ingat nk siapkan mlm ni..
but, got headache la plak..
maybe coz da berjam2 mengadap benda alah ni kan..
x pe, jgn risau je my little blog..
nnt i make  up u cantik2..
tp maybe after exam ni..
btw, 1 more paper 2 go..18hb ni..yeayy!!
sok my besties ajak kuar g times square..
tp x tau lg nk kuar ke x..
da r mlm ni mood stdy x de langsung..
kalo kuar esok, mmg sah la satu hari burn cam2 je..
tgk r dulu cane..huhu...
k la..pale da berdenyut2..daaa....



Unedited - Version of myself

Friday, November 12, 2010

: : Di Saat Aku Mencintaimu : :




P/S : sgt suke lagu ni~


Unedited - Version of myself

Thursday, November 11, 2010

: : 'Sayang' MR. PROBA : :

Ari ni ada dua 2 paper..
paper major-probability & statitics II n subjek U-kemahiran berfikir.. 
cam tajuk entry..
saye 'sayang' sgt kat MR.PROBA..
'sayang giler' kat awak..
thanks coz da wat saye separuh gila td..huhu..
waaaaa....soalan dia agak mantop lorh...
frust menonggeng tertonggeng terlentang sume ada..
x tau r cane..just tawakal je skang ni..
nak menangis pn da x guna..
bkn kalo nangis kertas tu datang balik kat kita pn n ckp 'saye da dtg ni..cpt la buat'...hoho...
at least i've try my best..
skang tawakal n redha...
ada 2 date lg..13hb ngan MR.DE n 18hb ngan MR.JABAR...
after dat, itz over!!!kita clash!!!!!!haha...
k la..
x nak ckp panjang2..gpun x tau nk ckp sal ape da...


Unedited - Version of myself

Wednesday, November 10, 2010

: : 30 perkara perempuan x sempat bagitahu lelaki : :

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja. 

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.  buatnya

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

 
P/S^1 : Seindah2 wanita adalah wanita solehah~
P/S^2 : X de pape cite menarik utk update coz in exam mood..so, just share info ngan korang~
P/S^3 : Credit to Mtd Kota Lama (FB)~


Unedited - Version of myself

: : Kenapa abang selalu buli aku ??? : :

Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekalian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.duduk jela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"Ko ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

P/S^1 : Credit to Ili Amirah (FB)

P/S^2 : Saye sayang sgt kat abg2 saye~



Unedited - Version of myself

Sunday, November 7, 2010

: : Wish me luck : :

Waaaa..
esok 1st paper..
dah r mlm plak tu..8.30-10.30..
n 1 more thing..
tempat exam tu kat dewan besar yg saaaaaangaaattt sejuk..
habis la saye..huhu...
otak ni pn da start mereng..
maaf ye otak sbb saye akan mendera kamu sampai la 18hb..
cane x mereng kalo da dok mengadap nota je..
ramai member saye bakal isi borang masuk satu tempat nun jauh d sana..
nk tau kt mana??
tanjung rambutan..haha..
korang g dulu k..t i follow..
ada yg da nk masuk tp kena reject sbb disahkan sihat walafiat lg..kikiki..
x pe..usaha tangga kejayaan..
bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian..
rite??hehe..
malas nk membebel panjang2..
bestfren saye da panggil tu suruh temankan dia..
kejap ye "en. kimia analisis..u ni kacau laa"
k...daaaaa...

P/S : 1 paper pn x start lg da berangan nak balik umah..jgn berangan la fiqa!!


Unedited - Version of myself

Saturday, November 6, 2010

: : Yakinlah aku menjemputmu : :

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita
peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

P/S : sgt suka lagu ni..dunno y..huhu....


Unedited - Version of myself

Friday, November 5, 2010

: : Rilek suda : :

Rilek r beb..
u're not that desperate rite..
masanya akan tiba..
kalo sekali jumpa, biar la kekal utk selamanya..
skang ni, enjoy dulu jd single..
x yah cari pengganti lg..
ajal maut jodoh pertemuan sumenye Allah yg tentukan..
kita hanya mampu merancang..
Allah yg menentukan..
n perancangan Allah yg terbaik..
ingat tuh...

P/S : Single is better rite now...


Unedited - Version of myself

: : Back to chillhood time : :

I love u..
u love me..
we're happy family..
with a great big hug and a kiss from me to u..
when u say u love me too...

*******************************************

U're my sunshine..
my only sunshine..
u make me happy when skies r grey..
u never know dear how much i love u..
plez dont take my sunshine away...

******************************************* 

Burung kakak tua..
hinggap di jendela..
nenek sudah tua..
giginya tinggal dua...

*******************************************

Saya ada burung pipit..
satu hari jatuh sakit..
saya fikir nyamuk gigit..
nyamuk gigit mata sempit...

*******************************************


Air pasang pagi surut pukul 5..
nyonya bangun pagi siram pokok bunga..
pokok bunga melur tanam tepi pantai..
itik btelur ayam menetas..
cik baba jatuh dlm parit..
cik aminah ketawa jerit2...

*******************************************

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja...


*******************************************
Tanya sama pokok apa sebab goyang..
nnt jwb pokok angin yg goncang..
tnya sama angin apa sebab goncang..
nnt jwb angin tanyalah awan..
awan nnt kata aku kandung air..
sampai tempat teduh aku pun cair..
lihat dlm air..
nampak bayang2..
campak satu batu..
bayang pun hilang...

******************************************* 

Bapaku pulang dari kota..
bapaku belikan kereta..
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
pon pon pon pon pon pon..
kereta kecilku berbunyi..
marilah adik mari naik..
bolehku bawa jumpa nenek...

******************************************* 

Ok adik2..
nnt kita sambung nyanyi lagi ye..haha..
camni la jadi kalo da terlalu stress..
btw, zaman kanak2 paling best kan..
x yah fikir masalah pape..
main je kije..
pastu lapar, balik umah mkn..
pastu sambung main lg..kan3??
sume org kalo bleh nk kembali pd zaman kanak2..
so, meh nyanyi same2..
kita jadi kanak2 riang balik..
weeee~

P/S : Ada bnyk lagi lagu masa zaman saye kanak2..ni just iklan jap..take a rest b4 sambung study..



Unedited - Version of myself

Thursday, November 4, 2010

: : Rindu 'anak-anak' saye : :

Wahh..
title entry bleh jd kontorversi ni..hahaha..
saye still bujang ok..
tp anak apekah??
anak kucing lorh...hihihi..
bkn anak kucing je, sume mak2 kucing pn rindu..
pemeli saye sume suke kucing..
kami mmg sygkan kucing..(ayat mau power..haha)..
kitorang mula bela kucing since saye darjah 3 kalo x silap..
saye ingat lg time tu saye nk ambik buku dlm bilik bacaan..
da r gelap time tu, x on lampu lg..
tibe2 bunyi kucing kat belakang pintu..
ape lg, terus lari kuar bilik..
en.abah n pn.mama da gelak2..
en.abah saje wat suprise kat kitorang..hehe..
da mcm2 kucing kitorang bela..n mcm2 nama ada..
cindai, panda, putih, kekcok, kecik, tupai, tompok, johnny, kiki, obe, miki, baby, beego, leo, (yg lain2 x ingt da)..
tp sume x hidup lama..kalo x hilang, mesti mati kena langgar..
tompok mati kena langgar 1 ari b4 raya..
depan umah plak tu..sadis tol..huhu.. 
putih plak hilang..
ada 1 ari tu kucing sebijik cam putih tibe2 mai umah saye..pastu hilang..
yg ada skang just miki, baby, leo n beego..
last week miki da beranak, 4 ekor..
pastu 2 ari lepas baby (anak miki) pn beranak, 4 ekor gak..
wahhh, ramai la cucu adik saye..haha..
yg paling kitorang syg obe..
ekceli, nama dia riki..
tp disebabkn dia sgt gemok, kitorang tukar nama dia jd 'obesiti'..
dipendekkan jd la 'obe', x kan 'siti' kowt dia jantan..haha...
obe pn hilang gak..si obe ni sgt rapat ngan en.abah..
cam budak kecik, mintak dukung..so sweet..
x tau r dia g merantau kat mana smpai skang x balik2 umah..
n yg jd ksygn skang ni, kucing ensem..
nama dia leo..
adik saye yg bagi nama tu coz dia pnye horoskop..
si leo pun sgt gemok..ari tu dia penah hilang gak..
pemeli saye da tawakal..
dekat seminggu pastu, dia balik umah ngan badan comot2 n da kurus sket..
abg saye ckp dia sesat..haha..
ni je la gambar kucing2 saye yg ada dlm lappy..

obe masa kecik..

obe b4 hilang..

miki masa kecik..

anak miki..baby..
anak miki..beego..


kucing ensem..leo..
P/S : Ada org ckp x leh ambik gambar kucing...t cepat mati..btol ke??saye pn x sure...


Unedited - Version of myself

: : What's wrong??? : :

Eeeeiiii...
nape ngan ari ni..
ape salah ari khamis...
saye sgt malas ari ni..
sape yg patut dipersalahkan??
saye??lappy??
broadband sbb sgt baik ari ni??or sape??
geram tol laa...
td stdy dlm 1 jam lebih, pastu bukak lappy balik..
nape saye sgt malas ari ni...
wake up fiqa!!!
exam da dekat nih!!!
jgn main2 bleh x..
fokus!!!
gggrrrrrr!!!!


Unedited - Version of myself

: : Maaf. Sorry. Sowi : :

Td saye post status kt fb...

"I am the author of my life..unfortunately, I'm writing in pen & can't erase my mistakes..but, I can learn from mistakes..."

Fren : guna liquid paper.... :D

Saye : still akan ada kesan.... :-p

Fren : kesan cket2 x pe..kira aku halal..haha..  

Saye : haha..x leh..kalu tgk balik kesan liquid tuh, mesti ingat balik pe silap kita.... (wahh..btl2 tersirat ni)....hahaha...

Am i rite??

dlm hidup ni kita x kan leh lari dari wat salah..

tp once kita ada wat salah, kita still bleh belajar drpd kesilapan kita tu..

n jgn ulangi lg..

saye admit, saye bnyk wat salah sepanjang saye hidup..

wat salah ngan pemeli, kwn2 n lain2..

kalo leh putar balik masa, saye x nak wat salah ngan sape2..

tp, saye just manusia biasa..

so, saye nk mintak maaf kat sume org andai saye ada wat salah..

sama ada saye sedar @ tak..

maafkan saye..

saye hnya insan yg lemah..  

 

P/S : Memberi kemaafan adalah hadiah yg terbaik...

Unedited - Version of myself

Wednesday, November 3, 2010

: : Pesanan Nabi sebelum tidur : :

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

 P/ S : Untuk ingatan kita bersama..credit to Muhammad Riduan Azizan (FB)


Unedited - Version of myself

: : Stress : :

Huargggghhh!!!
saye da start stress
ape nk jd la ni
rileks fiqa rileks
u can do it
insyaAllah...


Unedited - Version of myself

: : Final exam sem 1 10/11 : :

8 nov '10 
8.30 - 10. 30 mlm
Analytical Chemistry


11 nov '10
2 - 4 ptg
Probabaility & Statistics II

5-7 ptg
Kemahiran Berfikir


13 nov '10
8.30 - 10.30 pg
Differential Equation


18 nov '10
8.30 - 10.30 pg
Linear Algebra

P/S : Wish me best of luck...


Unedited - Version of myself

: : Lap u dad : :

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibulah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahawa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.

Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"

Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..

P/S : Kakak syg abah sgt2....muahhh!!!




Unedited - Version of myself

Thursday, November 25, 2010

: : Sem break = home sweet home : :

Hye sume..
da seminggu x mengupdate blog ni..
tp x de r smpai da bersawang kn..
just berhabuk sket je..hehe..
da seminggu saye dok umah..
sem break adalah masa utk menghabiskan masa wif my pemeli..
nk online pn malas..kikiki..
skang ni, da start rutin cuti..
tgk tv, baca novel, mkn, tido..
n guess what!!
seminggu dok umah da naik berat 1kg..
how come kalo sebulan??
mati aku...haha..
x pe..bak kata my mum, time cuti je la bleh mkn bnyk tmbh2 masakan mama..hehe...
ingat nk siap make up blog ni, tp x de masa lg..
bajet cam bz giler r kan..
x tau nk merapu ape da..
nnt ada masa saye update lg k..
daaaaaa.... =)

Monday, November 15, 2010

: : Hang out d TS : :

Haaa..
dsebabkan saye syg member2 saye, so x nk la hampakan diorg yg beria dok ajak saye kuar..
 kitorang pn kuar la g TS..
plan nk jmpa kol 10..
sekali masa trun tu bas nk komuter baru je lepas..
so, we've 2 wait for another 1 hour..
huh, bosan giler..n at last kol 11 baru la ada bas..
dipendekkan cite, kitorang sampai TS kol 12.30..
haaa, jauhkan perjalanan kitorang..
x pe, jauh perjalanan luas pmandangan..wahaha..x ley blah..
ok, disebabkan sgt lapar, kitorang decide nk g brunch..
breakfast+lunch kat kopitiam..
after dat, ingat nk tgk movie..
tp ada sorg member saye ni x suke tgk cite melayu n sorang lg x suke tgk cite thriller..
so, bincang punye bincang cancel la tgk wayang..
kitorang pn pusing2 tawaf TS..
then, decide main boling..so, main la boling..
1 game je, x paus hati coz x dpt strike..
member saye 3 kali kot strike..ish!hehe..
pape pn, sgt puas hati main coz saye jarang main boling ni..
pastu lapar lg..g la mkn kat Johnny's Restaurant..mkn steamboat..
sgt bnyk kot..tp terpaksa habiskan jugak..
smpai sume da tersandar n surrender..haha..
mmg smlm kitorang melatak giler2 ah..balas dendam sbb stress..hahaha...
ok, pastu g mane lg ek?
haaa...kitorang sambung lg shopping..
saye beli 1 handbag ni..sgt lawa sbb kaler pink..
saye ni hantu sket kaler pink ni..hehe..
then, kitorang sume da kepenatan n decide nk balik je..
smpai ktm serdang, tggu jap seb baik ada bas..
tu pun last bas da..n saye bilik dekat kol 11 da kowt!mantap kn..
ni kalo parents saye tau habis la...kikiki..
tp da mintak permission nk kuar smlm...
tgk la gambar kanak2 riang kt bawah ni..(riang ke??boleh la kot).. ^^


ari, eva, ayu, fiqa
bajet je lebih dak ni..
masa utk melantak..
ni wat2 ambik gambar..padahal da nak surrender..haha...
oppsss!
meet my snow white..haha...

P/S : jalan2 jugak..stdy x habis lg ni..balik smlm penat sgt, buku pn x bukak..just packing barang je sket..pastu tido!ari ni habis la ko fiqa nk kena stdy... ^^

Saturday, November 13, 2010

: : Blog renovation : :

My blog is under renovation..
so, harap maklum la ye kalo nampak serabai giler...haha..
ingat nk siapkan mlm ni..
but, got headache la plak..
maybe coz da berjam2 mengadap benda alah ni kan..
x pe, jgn risau je my little blog..
nnt i make  up u cantik2..
tp maybe after exam ni..
btw, 1 more paper 2 go..18hb ni..yeayy!!
sok my besties ajak kuar g times square..
tp x tau lg nk kuar ke x..
da r mlm ni mood stdy x de langsung..
kalo kuar esok, mmg sah la satu hari burn cam2 je..
tgk r dulu cane..huhu...
k la..pale da berdenyut2..daaa....


Friday, November 12, 2010

: : Di Saat Aku Mencintaimu : :




P/S : sgt suke lagu ni~

Thursday, November 11, 2010

: : 'Sayang' MR. PROBA : :

Ari ni ada dua 2 paper..
paper major-probability & statitics II n subjek U-kemahiran berfikir.. 
cam tajuk entry..
saye 'sayang' sgt kat MR.PROBA..
'sayang giler' kat awak..
thanks coz da wat saye separuh gila td..huhu..
waaaaa....soalan dia agak mantop lorh...
frust menonggeng tertonggeng terlentang sume ada..
x tau r cane..just tawakal je skang ni..
nak menangis pn da x guna..
bkn kalo nangis kertas tu datang balik kat kita pn n ckp 'saye da dtg ni..cpt la buat'...hoho...
at least i've try my best..
skang tawakal n redha...
ada 2 date lg..13hb ngan MR.DE n 18hb ngan MR.JABAR...
after dat, itz over!!!kita clash!!!!!!haha...
k la..
x nak ckp panjang2..gpun x tau nk ckp sal ape da...

Wednesday, November 10, 2010

: : 30 perkara perempuan x sempat bagitahu lelaki : :

Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja. 

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.  buatnya

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

 
P/S^1 : Seindah2 wanita adalah wanita solehah~
P/S^2 : X de pape cite menarik utk update coz in exam mood..so, just share info ngan korang~
P/S^3 : Credit to Mtd Kota Lama (FB)~

: : Kenapa abang selalu buli aku ??? : :

Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekalian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.duduk jela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"Ko ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

P/S^1 : Credit to Ili Amirah (FB)

P/S^2 : Saye sayang sgt kat abg2 saye~


Sunday, November 7, 2010

: : Wish me luck : :

Waaaa..
esok 1st paper..
dah r mlm plak tu..8.30-10.30..
n 1 more thing..
tempat exam tu kat dewan besar yg saaaaaangaaattt sejuk..
habis la saye..huhu...
otak ni pn da start mereng..
maaf ye otak sbb saye akan mendera kamu sampai la 18hb..
cane x mereng kalo da dok mengadap nota je..
ramai member saye bakal isi borang masuk satu tempat nun jauh d sana..
nk tau kt mana??
tanjung rambutan..haha..
korang g dulu k..t i follow..
ada yg da nk masuk tp kena reject sbb disahkan sihat walafiat lg..kikiki..
x pe..usaha tangga kejayaan..
bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian..
rite??hehe..
malas nk membebel panjang2..
bestfren saye da panggil tu suruh temankan dia..
kejap ye "en. kimia analisis..u ni kacau laa"
k...daaaaa...

P/S : 1 paper pn x start lg da berangan nak balik umah..jgn berangan la fiqa!!

Saturday, November 6, 2010

: : Yakinlah aku menjemputmu : :

teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita
peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

P/S : sgt suka lagu ni..dunno y..huhu....

Friday, November 5, 2010

: : Rilek suda : :

Rilek r beb..
u're not that desperate rite..
masanya akan tiba..
kalo sekali jumpa, biar la kekal utk selamanya..
skang ni, enjoy dulu jd single..
x yah cari pengganti lg..
ajal maut jodoh pertemuan sumenye Allah yg tentukan..
kita hanya mampu merancang..
Allah yg menentukan..
n perancangan Allah yg terbaik..
ingat tuh...

P/S : Single is better rite now...

: : Back to chillhood time : :

I love u..
u love me..
we're happy family..
with a great big hug and a kiss from me to u..
when u say u love me too...

*******************************************

U're my sunshine..
my only sunshine..
u make me happy when skies r grey..
u never know dear how much i love u..
plez dont take my sunshine away...

******************************************* 

Burung kakak tua..
hinggap di jendela..
nenek sudah tua..
giginya tinggal dua...

*******************************************

Saya ada burung pipit..
satu hari jatuh sakit..
saya fikir nyamuk gigit..
nyamuk gigit mata sempit...

*******************************************


Air pasang pagi surut pukul 5..
nyonya bangun pagi siram pokok bunga..
pokok bunga melur tanam tepi pantai..
itik btelur ayam menetas..
cik baba jatuh dlm parit..
cik aminah ketawa jerit2...

*******************************************

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja...


*******************************************
Tanya sama pokok apa sebab goyang..
nnt jwb pokok angin yg goncang..
tnya sama angin apa sebab goncang..
nnt jwb angin tanyalah awan..
awan nnt kata aku kandung air..
sampai tempat teduh aku pun cair..
lihat dlm air..
nampak bayang2..
campak satu batu..
bayang pun hilang...

******************************************* 

Bapaku pulang dari kota..
bapaku belikan kereta..
kereta kecil warna merah..
boleh ku bawa ke sekolah..
pon pon pon pon pon pon..
kereta kecilku berbunyi..
marilah adik mari naik..
bolehku bawa jumpa nenek...

******************************************* 

Ok adik2..
nnt kita sambung nyanyi lagi ye..haha..
camni la jadi kalo da terlalu stress..
btw, zaman kanak2 paling best kan..
x yah fikir masalah pape..
main je kije..
pastu lapar, balik umah mkn..
pastu sambung main lg..kan3??
sume org kalo bleh nk kembali pd zaman kanak2..
so, meh nyanyi same2..
kita jadi kanak2 riang balik..
weeee~

P/S : Ada bnyk lagi lagu masa zaman saye kanak2..ni just iklan jap..take a rest b4 sambung study..


Thursday, November 4, 2010

: : Rindu 'anak-anak' saye : :

Wahh..
title entry bleh jd kontorversi ni..hahaha..
saye still bujang ok..
tp anak apekah??
anak kucing lorh...hihihi..
bkn anak kucing je, sume mak2 kucing pn rindu..
pemeli saye sume suke kucing..
kami mmg sygkan kucing..(ayat mau power..haha)..
kitorang mula bela kucing since saye darjah 3 kalo x silap..
saye ingat lg time tu saye nk ambik buku dlm bilik bacaan..
da r gelap time tu, x on lampu lg..
tibe2 bunyi kucing kat belakang pintu..
ape lg, terus lari kuar bilik..
en.abah n pn.mama da gelak2..
en.abah saje wat suprise kat kitorang..hehe..
da mcm2 kucing kitorang bela..n mcm2 nama ada..
cindai, panda, putih, kekcok, kecik, tupai, tompok, johnny, kiki, obe, miki, baby, beego, leo, (yg lain2 x ingt da)..
tp sume x hidup lama..kalo x hilang, mesti mati kena langgar..
tompok mati kena langgar 1 ari b4 raya..
depan umah plak tu..sadis tol..huhu.. 
putih plak hilang..
ada 1 ari tu kucing sebijik cam putih tibe2 mai umah saye..pastu hilang..
yg ada skang just miki, baby, leo n beego..
last week miki da beranak, 4 ekor..
pastu 2 ari lepas baby (anak miki) pn beranak, 4 ekor gak..
wahhh, ramai la cucu adik saye..haha..
yg paling kitorang syg obe..
ekceli, nama dia riki..
tp disebabkn dia sgt gemok, kitorang tukar nama dia jd 'obesiti'..
dipendekkan jd la 'obe', x kan 'siti' kowt dia jantan..haha...
obe pn hilang gak..si obe ni sgt rapat ngan en.abah..
cam budak kecik, mintak dukung..so sweet..
x tau r dia g merantau kat mana smpai skang x balik2 umah..
n yg jd ksygn skang ni, kucing ensem..
nama dia leo..
adik saye yg bagi nama tu coz dia pnye horoskop..
si leo pun sgt gemok..ari tu dia penah hilang gak..
pemeli saye da tawakal..
dekat seminggu pastu, dia balik umah ngan badan comot2 n da kurus sket..
abg saye ckp dia sesat..haha..
ni je la gambar kucing2 saye yg ada dlm lappy..

obe masa kecik..

obe b4 hilang..

miki masa kecik..

anak miki..baby..
anak miki..beego..


kucing ensem..leo..
P/S : Ada org ckp x leh ambik gambar kucing...t cepat mati..btol ke??saye pn x sure...

: : What's wrong??? : :

Eeeeiiii...
nape ngan ari ni..
ape salah ari khamis...
saye sgt malas ari ni..
sape yg patut dipersalahkan??
saye??lappy??
broadband sbb sgt baik ari ni??or sape??
geram tol laa...
td stdy dlm 1 jam lebih, pastu bukak lappy balik..
nape saye sgt malas ari ni...
wake up fiqa!!!
exam da dekat nih!!!
jgn main2 bleh x..
fokus!!!
gggrrrrrr!!!!

: : Maaf. Sorry. Sowi : :

Td saye post status kt fb...

"I am the author of my life..unfortunately, I'm writing in pen & can't erase my mistakes..but, I can learn from mistakes..."

Fren : guna liquid paper.... :D

Saye : still akan ada kesan.... :-p

Fren : kesan cket2 x pe..kira aku halal..haha..  

Saye : haha..x leh..kalu tgk balik kesan liquid tuh, mesti ingat balik pe silap kita.... (wahh..btl2 tersirat ni)....hahaha...

Am i rite??

dlm hidup ni kita x kan leh lari dari wat salah..

tp once kita ada wat salah, kita still bleh belajar drpd kesilapan kita tu..

n jgn ulangi lg..

saye admit, saye bnyk wat salah sepanjang saye hidup..

wat salah ngan pemeli, kwn2 n lain2..

kalo leh putar balik masa, saye x nak wat salah ngan sape2..

tp, saye just manusia biasa..

so, saye nk mintak maaf kat sume org andai saye ada wat salah..

sama ada saye sedar @ tak..

maafkan saye..

saye hnya insan yg lemah..  

 

P/S : Memberi kemaafan adalah hadiah yg terbaik...

Wednesday, November 3, 2010

: : Pesanan Nabi sebelum tidur : :

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

 P/ S : Untuk ingatan kita bersama..credit to Muhammad Riduan Azizan (FB)

: : Stress : :

Huargggghhh!!!
saye da start stress
ape nk jd la ni
rileks fiqa rileks
u can do it
insyaAllah...

: : Final exam sem 1 10/11 : :

8 nov '10 
8.30 - 10. 30 mlm
Analytical Chemistry


11 nov '10
2 - 4 ptg
Probabaility & Statistics II

5-7 ptg
Kemahiran Berfikir


13 nov '10
8.30 - 10.30 pg
Differential Equation


18 nov '10
8.30 - 10.30 pg
Linear Algebra

P/S : Wish me best of luck...

: : Lap u dad : :

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayahlah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibulah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahawa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.

Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"

Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..

P/S : Kakak syg abah sgt2....muahhh!!!