Friday, December 31, 2010

: : Tahun baru, azam baru. Perlu ke? : :

Tinggal bape minit lg 2010 akan melabuhkan tirai..masuk thn 2011 plak..cepat je rasa masa berlalu kn..azam korang thn ni da tercapai ke?kalo lom, dont ever give up..bleh forward ke thn depan..haha..cam ape ntah nk main forward..thn 2010 bnyk sgt kenangan pahit & manis bagi saye..kalo nk cite sampai besok pagi pun belum tentu habis..so, better x yah cite kan.. kikiki.. pengalaman mematangkan diri..am i rite?

Ok, back to topic..korang rasa perlu ke azam baru setiap kali masuk thn baru???setiap org ada pendapat masing2 kan..n 4 me, bleh je n x salah..sbb masuk baru kita sume pn semangat la wat azam baru..itu la ini la..tapi dgn syarat, pe yg kita nak tu, kena la usaha..bknnye tunggu hasilnya muncul sendiri depan mata n tibe2 "SUPRISE!!"...x de maknanya azam kalo x wat pape kan...

Tahun baru..semangat baru..azam baru..umur baru..gonna b 20+, no more "teen"..n d most important, still d same person..saye tetap org yg same, x de pe yg berubah..persoalannya, adakah 2011 bakal merubah status saye??kita wait and see ya..cewaahhh..haha..smg thn 2011 lebih baik dari  2010.. insyaAllah..nak tau pe azam thn baru saye??Azam saye.....

...



...




...




...




...




...




...








...



tettttt............
maaf, hakcipta terpelihara...jgn marah haa...biarlah rahsia..weee~


HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!


Unedited - Version of myself

Tuesday, December 21, 2010

: : Resepi karipap-karipap cinta : :

Meh2 kwn2 sume..
ari ni kita belajar wat karipap..
karipap bkn sebarang karipap tau..
tapi karipap cinta..hehe..
resepi ni saye ambik drpd 1 novel ni..
tajuk dia KARIPAP-KARIPAP CINTA..
suka baca novel tu..kelakar n sempoi je..
ni la resepi karipap cinta....


Bahan-bahan :
3 ulas rasa suka

1 botol hati gembira

1 biji rendah diri (saiz besar)

2 cawan tolak ansur

5 keping kehormatan

Secubit rasa rindu

3 batang tanggungjawab (dipotong halus)

3 bekas cita-cita

10 guni kejujuran (diayak utk membuang kata dusta)


Cara-cara membuat :

1. Ramuan diadun dengan ilmu dan akal.

2. Masukkan dalam kuali persahabatan, tunggu sehingga masak.

3. Setelah masak, hidangkan bersama yang tersayang.


SELAMAT MENCUBA!! =)



Unedited - Version of myself

Monday, December 20, 2010

: : Blog updated : :

Hollaaa...
sian blog ni agak lama terbengkalai..
bkn x bukak langsung, tapi x bape ada mood nk update blog..
so, mlm ni ditemani hujan yg lebat sejak dari semalam, mengada nk update plak..haha..
mana nk start ek..da lama x update blog..
ari tu bz coz abg sepupu kawin..
bz bajet cam saye plak nk kawin..haha..
NO NO NO..
i'm still young ok, bwh umo lagi nk pikir kawin2 ni..
for dis time being, i'm still single n available..
ceh, melalut ntah pape..
pastu saye bz layan novel..
da mmg hobi baca novel, so alang2 da cuti ni baca novel je la kije..
thanks kat my bestie coz bagi pinjam novel2 dia..haha...

khamis lepas, family holiday trip to pulau langkawi..
last saye g langkawi form 3 kalo x silap..
tu yg terus suggest kt family ari tu..
tambah2 plak adik saye baru habis spm..
so, dia nk g holiday la utk lepaskn tension segala bagai..haha..
g khamis, ari sabtu balik coz my dad ada meeting ari ahad..
g sana konvoi 3 buah keta..
ada lg sedara2 lain yg x dpt ikut...
aishh..x tau nk melalut ape da..
ujan2 ni tido je kije..tu yg da makin chubby..haha..
x kisah la chubby pn, bkn ada org kisah..
ayat poyo..haha..
k la u olls..
jmpa lg..daaa...



Unedited - Version of myself

Friday, December 31, 2010

: : Tahun baru, azam baru. Perlu ke? : :

Tinggal bape minit lg 2010 akan melabuhkan tirai..masuk thn 2011 plak..cepat je rasa masa berlalu kn..azam korang thn ni da tercapai ke?kalo lom, dont ever give up..bleh forward ke thn depan..haha..cam ape ntah nk main forward..thn 2010 bnyk sgt kenangan pahit & manis bagi saye..kalo nk cite sampai besok pagi pun belum tentu habis..so, better x yah cite kan.. kikiki.. pengalaman mematangkan diri..am i rite?

Ok, back to topic..korang rasa perlu ke azam baru setiap kali masuk thn baru???setiap org ada pendapat masing2 kan..n 4 me, bleh je n x salah..sbb masuk baru kita sume pn semangat la wat azam baru..itu la ini la..tapi dgn syarat, pe yg kita nak tu, kena la usaha..bknnye tunggu hasilnya muncul sendiri depan mata n tibe2 "SUPRISE!!"...x de maknanya azam kalo x wat pape kan...

Tahun baru..semangat baru..azam baru..umur baru..gonna b 20+, no more "teen"..n d most important, still d same person..saye tetap org yg same, x de pe yg berubah..persoalannya, adakah 2011 bakal merubah status saye??kita wait and see ya..cewaahhh..haha..smg thn 2011 lebih baik dari  2010.. insyaAllah..nak tau pe azam thn baru saye??Azam saye.....

...



...




...




...




...




...




...








...



tettttt............
maaf, hakcipta terpelihara...jgn marah haa...biarlah rahsia..weee~


HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!

Tuesday, December 21, 2010

: : Resepi karipap-karipap cinta : :

Meh2 kwn2 sume..
ari ni kita belajar wat karipap..
karipap bkn sebarang karipap tau..
tapi karipap cinta..hehe..
resepi ni saye ambik drpd 1 novel ni..
tajuk dia KARIPAP-KARIPAP CINTA..
suka baca novel tu..kelakar n sempoi je..
ni la resepi karipap cinta....


Bahan-bahan :
3 ulas rasa suka

1 botol hati gembira

1 biji rendah diri (saiz besar)

2 cawan tolak ansur

5 keping kehormatan

Secubit rasa rindu

3 batang tanggungjawab (dipotong halus)

3 bekas cita-cita

10 guni kejujuran (diayak utk membuang kata dusta)


Cara-cara membuat :

1. Ramuan diadun dengan ilmu dan akal.

2. Masukkan dalam kuali persahabatan, tunggu sehingga masak.

3. Setelah masak, hidangkan bersama yang tersayang.


SELAMAT MENCUBA!! =)


Monday, December 20, 2010

: : Blog updated : :

Hollaaa...
sian blog ni agak lama terbengkalai..
bkn x bukak langsung, tapi x bape ada mood nk update blog..
so, mlm ni ditemani hujan yg lebat sejak dari semalam, mengada nk update plak..haha..
mana nk start ek..da lama x update blog..
ari tu bz coz abg sepupu kawin..
bz bajet cam saye plak nk kawin..haha..
NO NO NO..
i'm still young ok, bwh umo lagi nk pikir kawin2 ni..
for dis time being, i'm still single n available..
ceh, melalut ntah pape..
pastu saye bz layan novel..
da mmg hobi baca novel, so alang2 da cuti ni baca novel je la kije..
thanks kat my bestie coz bagi pinjam novel2 dia..haha...

khamis lepas, family holiday trip to pulau langkawi..
last saye g langkawi form 3 kalo x silap..
tu yg terus suggest kt family ari tu..
tambah2 plak adik saye baru habis spm..
so, dia nk g holiday la utk lepaskn tension segala bagai..haha..
g khamis, ari sabtu balik coz my dad ada meeting ari ahad..
g sana konvoi 3 buah keta..
ada lg sedara2 lain yg x dpt ikut...
aishh..x tau nk melalut ape da..
ujan2 ni tido je kije..tu yg da makin chubby..haha..
x kisah la chubby pn, bkn ada org kisah..
ayat poyo..haha..
k la u olls..
jmpa lg..daaa...