Friday, January 7, 2011

: : Benci orang yg merokok : :

Nah..statement..ambik ko!

Terus terang ckp..saye mmg benci or kalo ayat baik sket, saye x suke org merokok..yup, tu mmg hak diorg nk merokok ke x..tapi, bayangkan org yg x merokok walaupun just terhidu asap rokok, kesannya lebih bahaya drpd org yg merokok tu tahu?kawasan larangan merokok pun, ada yg wat dekkk je..kalo ye pun nak cari penyakit, x perlu la nak libatkan orang lain..iye x??kalo org merokok ni, tgk gaya pn kita bleh tau..warna bibir, nafas yg berbau n macam2 lagi..dlm family saye pon, abg2 saye jugak smoking eventhough abah saye x penah sentuh that thing..tu la akibat terpengaruh..kitorg da bape lg sound direct kat abg2 saye, tp kalo da addicted sangat susah tambah2 x de niat nk berubah..asyik tangguh je, last2 habuk pn tarak...

Skang ni bkn kaum adam je yg merokok..kaum hawa pun da ramai yg terjebak..budak2 sek ape lg..aishhh..ape la yg dapat ngan merokok tu kan..nauzubillah... yg herannya, da heboh tagline "merokok membahayakan kesihatan", dekat kotak rokok pn macam2 amaran..macam2 benda yg dicampur utk hasilkan rokok tu..tapi, kerajaan still benarkan jugak...


Ok, sudah..saye x mo merepek panjang2..kang org missunderstood plak..pape pn, jagalah kesihatan diri kita sebaiknya..kalo da macam2 penyakit ada, susah...so, 
...

...
...

KATAKAN TAK NAK PD MEROKOK...

P/S : Just my own opinion..x de kaitan ngan yg hidup mahupun mati..arap maklum..




Unedited - Version of myself

No comments:

Friday, January 7, 2011

: : Benci orang yg merokok : :

Nah..statement..ambik ko!

Terus terang ckp..saye mmg benci or kalo ayat baik sket, saye x suke org merokok..yup, tu mmg hak diorg nk merokok ke x..tapi, bayangkan org yg x merokok walaupun just terhidu asap rokok, kesannya lebih bahaya drpd org yg merokok tu tahu?kawasan larangan merokok pun, ada yg wat dekkk je..kalo ye pun nak cari penyakit, x perlu la nak libatkan orang lain..iye x??kalo org merokok ni, tgk gaya pn kita bleh tau..warna bibir, nafas yg berbau n macam2 lagi..dlm family saye pon, abg2 saye jugak smoking eventhough abah saye x penah sentuh that thing..tu la akibat terpengaruh..kitorg da bape lg sound direct kat abg2 saye, tp kalo da addicted sangat susah tambah2 x de niat nk berubah..asyik tangguh je, last2 habuk pn tarak...

Skang ni bkn kaum adam je yg merokok..kaum hawa pun da ramai yg terjebak..budak2 sek ape lg..aishhh..ape la yg dapat ngan merokok tu kan..nauzubillah... yg herannya, da heboh tagline "merokok membahayakan kesihatan", dekat kotak rokok pn macam2 amaran..macam2 benda yg dicampur utk hasilkan rokok tu..tapi, kerajaan still benarkan jugak...


Ok, sudah..saye x mo merepek panjang2..kang org missunderstood plak..pape pn, jagalah kesihatan diri kita sebaiknya..kalo da macam2 penyakit ada, susah...so, 
...

...
...

KATAKAN TAK NAK PD MEROKOK...

P/S : Just my own opinion..x de kaitan ngan yg hidup mahupun mati..arap maklum..



No comments: