Friday, January 14, 2011

: : Menyanyi dalam bilik air?? : :

Salam..

Aiseh..ni nak tanya..korang penah tak menyanyi masa dalam tengah mandi or pape je la?kalo penah sila angkat tangan..haaa, jgn bohong..tu ada yg sorok tangan bawah meja sebab malu nak mengaku kan..da banyak kali saye dengar org menyanyi masa dalam bilik mandi..maybe diorang nak praktis vokal, tak pun nak tunjuk bakat terpendam diorang tu kan..ye la, biasanya kalo nyanyi depan orang lain kang orang tegur ckp suara x best, cam katak panggil hujan plak kan..kalo nyanyi dalam bilik mandi, bkn orang cam pun suara sape kan..tak pun, just suka2 menghiburkan hati..haaa, maybe ada orang akan jawab camtu...

Tadi saye ada try search cari hukum menyanyi dalam bilik air..x de plak hadis ckp hukumnya haram..tapi, kita kena la faham2 sendiri..cam tak sopan la plak kan kalo menyanyi dalam bilik air, sedangkan bercakap2 pun x digalakkan..ada satu hari tu, saye terdengar sorang chinese ni tengah nyanyi..lagu rock ke ape ke x tau la plak coz x faham pon..haha..then, masa tu plak tengah azan..rasa bengang gak r, da bape kali saye berdehem..makin kuat ada r..xde perasaan tol..tapi x bleh salahkan dia jugak..dia bukan tau pape pun..so, ignore je la...kalo org Islam cane plak?tepuk dada tanya la iman..saye ni bkn baik sgt pun..korang jgn salah faham plak ye..x salah saling menasihati kan? :-)


Unedited - Version of myself

1 comment:

as eleyana said...

pernah nyanyi dulu2 zaman hidung berhingus g. tp as xla suka. haha.. skrg dah kurang nyanyi2 nieh.. simpan suara emas. dgr suara artis yg bersepah2 muncul tuh plak. wakaka

Friday, January 14, 2011

: : Menyanyi dalam bilik air?? : :

Salam..

Aiseh..ni nak tanya..korang penah tak menyanyi masa dalam tengah mandi or pape je la?kalo penah sila angkat tangan..haaa, jgn bohong..tu ada yg sorok tangan bawah meja sebab malu nak mengaku kan..da banyak kali saye dengar org menyanyi masa dalam bilik mandi..maybe diorang nak praktis vokal, tak pun nak tunjuk bakat terpendam diorang tu kan..ye la, biasanya kalo nyanyi depan orang lain kang orang tegur ckp suara x best, cam katak panggil hujan plak kan..kalo nyanyi dalam bilik mandi, bkn orang cam pun suara sape kan..tak pun, just suka2 menghiburkan hati..haaa, maybe ada orang akan jawab camtu...

Tadi saye ada try search cari hukum menyanyi dalam bilik air..x de plak hadis ckp hukumnya haram..tapi, kita kena la faham2 sendiri..cam tak sopan la plak kan kalo menyanyi dalam bilik air, sedangkan bercakap2 pun x digalakkan..ada satu hari tu, saye terdengar sorang chinese ni tengah nyanyi..lagu rock ke ape ke x tau la plak coz x faham pon..haha..then, masa tu plak tengah azan..rasa bengang gak r, da bape kali saye berdehem..makin kuat ada r..xde perasaan tol..tapi x bleh salahkan dia jugak..dia bukan tau pape pun..so, ignore je la...kalo org Islam cane plak?tepuk dada tanya la iman..saye ni bkn baik sgt pun..korang jgn salah faham plak ye..x salah saling menasihati kan? :-)

1 comment:

as eleyana said...

pernah nyanyi dulu2 zaman hidung berhingus g. tp as xla suka. haha.. skrg dah kurang nyanyi2 nieh.. simpan suara emas. dgr suara artis yg bersepah2 muncul tuh plak. wakaka