Monday, January 17, 2011

: : Sahabat & teman 2 minggu : :

Salam..

Mesti korang pelik kan tajuk entry kali ni..ada ke sahabat & teman 2 minggu??terserah pada tafsiran korang cane utk menilai cerita ni..let's check it out...

Kisah tentang gadis A (GA) dan lelaki B (LB)...

Si GA kenal si LB ni masa minggu orientasi since diorang satu kolej..diorang x bape kenal sangat n sgt jarang borak..just kenal gitu2 je..alkisahnya, pada suatu hari..si GA baru balik dari test kat fakulti n ari tu hujan sgt lebat..si GA ambik bas yg turun dekat ngan area kolej, tapi still x leh redah sbb hujan sgt lebat..si LB pun ada gak kat situ..si GA nampak si LB ada bawak payung, member dia pun bawak payung gak..jarang lelaki bawak payung kan..si GA pikir, kalo pinjam si LB bleh tumpang member dia..disebabkan si GA n membernya sgt terdesak utk balik kolej, dengan muka tak malu si GA pun tegur si LB mintak pinjam payung..at first, si LB buat2 x bagi pinjam..then, at last dia bagi jugak..hepi la si GA n membernya coz da bleh balik kolej walaupun terpaksa meredah hujan..si GA janji akan pulangkan payung dlm masa terdekat...

Malamnya tu, si GA terserempak dgn si LB masa si GA otw nak naik bilik..blok diorang dekat je..si GA tanya si LB bila dia nak payung dia..si LB ckp jap lg pun bleh, tapi dia kena pegi kiosk jap utk topup..si LB mintak fon si GA n save no dia..diorang janji nak jumpa after si LB da siap topup, n si GA naik bilik utk ambik payung tu..dlm 10 minit after that, si GA dpt msg dari si LB..LB ckp dia da ada kat bawah blok GA..GA pun turun balik..jumpa jap je..pas pulangkan payung n say thanks, GA n LB pn naik bilik masing2..tak lama lepas tu, si LB msg GA..dia mintak maaf coz muka dia agak monyok tadi, dia ada test keesokan harinya..si GA ngan LB pun msg la kejap, coz GA x nak ganggu LB study..dalam 2 3 ari lepas tu, diorang terserempak lagi, tapi just say hye n berbalas senyuman..ada 1 ari tu, ada org mesej ckp nk berkenalan..n dia ckp si LB yg bagi no si GA..si GA x layan sgt..kisah tu berakhir sampai situ n diorang pun da x de terserempak kat kolej..da x contact...

A few months later, tibe2 si GA dapat mesej dari no yg tak dikenali..bila GA tanye sape, dia tnya dia ***** iaitu si LB..dia guna no mum dia..time tu ngah cuti raya..diorang pun start contact balik..si GA pun sgt pelik nape si LB tibe2 contact dia balik selepas lama menyepi..berulang kali si GA tanye kot2 si LB ni salah org..si LB ckp dia memang nk contact ngan si GA..so, GA pun layan je la..si GA tanye tol ke si LB ada bagi no GA kat sorang member dia..tibe2, si LB call GA..dia tnya sape n GA pun explain laa..dia ckp maybe member dia curi2 ambik dlm fon dia..si GA n LB borak2 la malam tu..tiap2 si LB ni akan text si GA..n macam2 diorang mesej..tapi, yg paling kesian..si GA guna celcom, si LB plak guna maxis..so, faham2 je la kan..si GA ni balik kena temankan kakak ipar n anak buahnya naik flight utk balik semula coz cuti da habis..si LB ni tawarkan diri nak ambik kat KLIA, tapi si GA tolak dgn cara baik coz abg GA yg akan jemput...

Bila dah balik kolej, diorang still contact cam biasa..ada satu malam tu, si GA ngah wat preparation for presentation keesokan harinya..n keesokan harinya tu jugak, bezday si GA..si LB mesej2 ngan si GA, kononnya nak temankan si GA yg rumate x balik lg time tu..bila da 12++, diorang still mesej lagi..n si LB ni buli si GA..si GA pun ckp la kat si LB yg ari tu bezday dia..si LB kononnya majuk2 coz x gtau dia..jap je dia majuk....kebetulan si LB ni ada 1 lg no celcom..n si GA pun bleh la call..dpt call free kan...malam2 je GA call LB...ada satu hari tu, si GA ngah ym ngan LB..tibe2 dia tulis bodoh..si GA pun tersentap la, terus x reply..terus si LB ni call GA, explain everything..dia ckp r time tu dia nak cakap kat rumate dia, tertaip kat ym plak..beria la si LB pujuk, sedangkan si GA ni da ok..n after that, diorang still keep in touch..call n mesej...

Bak kata pepatah, ku sangka panas sampai ke petang tapi hujan d tengah hari...lepas 2 minggu si GA n si LB berkawan, si LB tibe2 berubah..terus menyepi..mesej dah x reply, call pun x jawab..si GA sgt buntu bila pikir nape n ape yg da jadi..si GA ni mintak xplaination drpd si LB..LB just ckp dia stress...bila GA tanya stress nape, dia da x reply...dlm sehari, si GA bnyk mesej LB utk dapatkan penjelasan..tapi, habuk pun tarak..si GA da give up..but, at the same time si GA still x leh lupakan si LB..si GA pun decide utk x nak ganggu si LB lagi..walaupun si GA nak sgt tahu ape salah dia, ape dosa dia kat LB sampai LB wat dia camtu...ada satu petang, si LB anta chat kat fb..ayat si LB 'sorry, everything settle now'...si GA sgt hepi bila si LB ckp camtu, n si GA tnya ape yg settle..no respon from him...last year, si GA ada call si LB wish bezday..si LB jawab call tu, tapi masing2 da jadi kekok nak borak..si GA just wish bezday coz x nak ganggu si LB..

Skang, eventhough satu kolej..bila terserempak, no more say hye, no more smiling n no more everything..masing2 cam dont know each other..si GA sampai skang still x tau ape salah ngan si LB..n si GA still x leh lupakan si LB walaupun si GA da banyak kali try..si GA pikir +ve, maybe x de jodoh utk saling mengenali...n skang, si GA dpt tau yg si LB da ada awek..sebagai sahabat, si GA just bleh doakan kebahagiaan diorang walaupun si GA still tunggu explaination yg x mungkin ada utk si GA...

Kepada si LB, si GA sgt hepi n bersyukur dpt kenal si LB walaupun just jadi teman utk 2 minggu..si GA sgt hargai persahatan yg pernah terjalin..n si LB perlu tau, si GA x penah berdendam dengan LB ngan pe yg jadi ni..maybe ada hikmah di sebaliknya yg si GA n LB x tahu....

P/S^1 : Korang berhak utk menilai cerita ni...
P/S^2 : Cik rumate, syyyhhhh...u already know some part of this story.. n plez, keep it as ur secret...


Unedited - Version of myself

5 comments:

aziru chikot said...

skandal bru nie... nak tau jugak....

Anonymous said...

hahahahhahahahahahhahahahahaa....mantop piqa. Ngah bahagia sekarang...

cik fiqa said...

aziru chikot >> haha...nape anda sgt yakin ni cite tentang saye??

~azua atira~ said...

jeng jeng jeng...wah pjg lg rupanya crite GA dan LB...kesian kat GA tu kan...

~azua atira~ said...

cik rumate lupa pulak nk ckp yg LB pun ada blog gak...tp x igt link dia apa...

Monday, January 17, 2011

: : Sahabat & teman 2 minggu : :

Salam..

Mesti korang pelik kan tajuk entry kali ni..ada ke sahabat & teman 2 minggu??terserah pada tafsiran korang cane utk menilai cerita ni..let's check it out...

Kisah tentang gadis A (GA) dan lelaki B (LB)...

Si GA kenal si LB ni masa minggu orientasi since diorang satu kolej..diorang x bape kenal sangat n sgt jarang borak..just kenal gitu2 je..alkisahnya, pada suatu hari..si GA baru balik dari test kat fakulti n ari tu hujan sgt lebat..si GA ambik bas yg turun dekat ngan area kolej, tapi still x leh redah sbb hujan sgt lebat..si LB pun ada gak kat situ..si GA nampak si LB ada bawak payung, member dia pun bawak payung gak..jarang lelaki bawak payung kan..si GA pikir, kalo pinjam si LB bleh tumpang member dia..disebabkan si GA n membernya sgt terdesak utk balik kolej, dengan muka tak malu si GA pun tegur si LB mintak pinjam payung..at first, si LB buat2 x bagi pinjam..then, at last dia bagi jugak..hepi la si GA n membernya coz da bleh balik kolej walaupun terpaksa meredah hujan..si GA janji akan pulangkan payung dlm masa terdekat...

Malamnya tu, si GA terserempak dgn si LB masa si GA otw nak naik bilik..blok diorang dekat je..si GA tanya si LB bila dia nak payung dia..si LB ckp jap lg pun bleh, tapi dia kena pegi kiosk jap utk topup..si LB mintak fon si GA n save no dia..diorang janji nak jumpa after si LB da siap topup, n si GA naik bilik utk ambik payung tu..dlm 10 minit after that, si GA dpt msg dari si LB..LB ckp dia da ada kat bawah blok GA..GA pun turun balik..jumpa jap je..pas pulangkan payung n say thanks, GA n LB pn naik bilik masing2..tak lama lepas tu, si LB msg GA..dia mintak maaf coz muka dia agak monyok tadi, dia ada test keesokan harinya..si GA ngan LB pun msg la kejap, coz GA x nak ganggu LB study..dalam 2 3 ari lepas tu, diorang terserempak lagi, tapi just say hye n berbalas senyuman..ada 1 ari tu, ada org mesej ckp nk berkenalan..n dia ckp si LB yg bagi no si GA..si GA x layan sgt..kisah tu berakhir sampai situ n diorang pun da x de terserempak kat kolej..da x contact...

A few months later, tibe2 si GA dapat mesej dari no yg tak dikenali..bila GA tanye sape, dia tnya dia ***** iaitu si LB..dia guna no mum dia..time tu ngah cuti raya..diorang pun start contact balik..si GA pun sgt pelik nape si LB tibe2 contact dia balik selepas lama menyepi..berulang kali si GA tanye kot2 si LB ni salah org..si LB ckp dia memang nk contact ngan si GA..so, GA pun layan je la..si GA tanye tol ke si LB ada bagi no GA kat sorang member dia..tibe2, si LB call GA..dia tnya sape n GA pun explain laa..dia ckp maybe member dia curi2 ambik dlm fon dia..si GA n LB borak2 la malam tu..tiap2 si LB ni akan text si GA..n macam2 diorang mesej..tapi, yg paling kesian..si GA guna celcom, si LB plak guna maxis..so, faham2 je la kan..si GA ni balik kena temankan kakak ipar n anak buahnya naik flight utk balik semula coz cuti da habis..si LB ni tawarkan diri nak ambik kat KLIA, tapi si GA tolak dgn cara baik coz abg GA yg akan jemput...

Bila dah balik kolej, diorang still contact cam biasa..ada satu malam tu, si GA ngah wat preparation for presentation keesokan harinya..n keesokan harinya tu jugak, bezday si GA..si LB mesej2 ngan si GA, kononnya nak temankan si GA yg rumate x balik lg time tu..bila da 12++, diorang still mesej lagi..n si LB ni buli si GA..si GA pun ckp la kat si LB yg ari tu bezday dia..si LB kononnya majuk2 coz x gtau dia..jap je dia majuk....kebetulan si LB ni ada 1 lg no celcom..n si GA pun bleh la call..dpt call free kan...malam2 je GA call LB...ada satu hari tu, si GA ngah ym ngan LB..tibe2 dia tulis bodoh..si GA pun tersentap la, terus x reply..terus si LB ni call GA, explain everything..dia ckp r time tu dia nak cakap kat rumate dia, tertaip kat ym plak..beria la si LB pujuk, sedangkan si GA ni da ok..n after that, diorang still keep in touch..call n mesej...

Bak kata pepatah, ku sangka panas sampai ke petang tapi hujan d tengah hari...lepas 2 minggu si GA n si LB berkawan, si LB tibe2 berubah..terus menyepi..mesej dah x reply, call pun x jawab..si GA sgt buntu bila pikir nape n ape yg da jadi..si GA ni mintak xplaination drpd si LB..LB just ckp dia stress...bila GA tanya stress nape, dia da x reply...dlm sehari, si GA bnyk mesej LB utk dapatkan penjelasan..tapi, habuk pun tarak..si GA da give up..but, at the same time si GA still x leh lupakan si LB..si GA pun decide utk x nak ganggu si LB lagi..walaupun si GA nak sgt tahu ape salah dia, ape dosa dia kat LB sampai LB wat dia camtu...ada satu petang, si LB anta chat kat fb..ayat si LB 'sorry, everything settle now'...si GA sgt hepi bila si LB ckp camtu, n si GA tnya ape yg settle..no respon from him...last year, si GA ada call si LB wish bezday..si LB jawab call tu, tapi masing2 da jadi kekok nak borak..si GA just wish bezday coz x nak ganggu si LB..

Skang, eventhough satu kolej..bila terserempak, no more say hye, no more smiling n no more everything..masing2 cam dont know each other..si GA sampai skang still x tau ape salah ngan si LB..n si GA still x leh lupakan si LB walaupun si GA da banyak kali try..si GA pikir +ve, maybe x de jodoh utk saling mengenali...n skang, si GA dpt tau yg si LB da ada awek..sebagai sahabat, si GA just bleh doakan kebahagiaan diorang walaupun si GA still tunggu explaination yg x mungkin ada utk si GA...

Kepada si LB, si GA sgt hepi n bersyukur dpt kenal si LB walaupun just jadi teman utk 2 minggu..si GA sgt hargai persahatan yg pernah terjalin..n si LB perlu tau, si GA x penah berdendam dengan LB ngan pe yg jadi ni..maybe ada hikmah di sebaliknya yg si GA n LB x tahu....

P/S^1 : Korang berhak utk menilai cerita ni...
P/S^2 : Cik rumate, syyyhhhh...u already know some part of this story.. n plez, keep it as ur secret...

5 comments:

aziru chikot said...

skandal bru nie... nak tau jugak....

Anonymous said...

hahahahhahahahahahhahahahahaa....mantop piqa. Ngah bahagia sekarang...

cik fiqa said...

aziru chikot >> haha...nape anda sgt yakin ni cite tentang saye??

~azua atira~ said...

jeng jeng jeng...wah pjg lg rupanya crite GA dan LB...kesian kat GA tu kan...

~azua atira~ said...

cik rumate lupa pulak nk ckp yg LB pun ada blog gak...tp x igt link dia apa...