Saturday, January 29, 2011

: : Selamat datang ke kampung cucu cicit pak awang! : :

Kampung cucu cicit pak awang..korang penah pegi x??haha..actually, ni salah satu game yg saye belajar sepanjang join festik..sgt best..memerlukan daya ketahanan dan idea yg bernas..main game ni sgt seronok..semalam kitorang main dari kol 9 smpai la kol 1..mantap x?penat tapi sgt enjoy..weee~

Game tu camni..kena form a circle, x kisah la bape org pun..kena ada sorang yg handle game tu sampai habis..pastu, sume orang kena pejam mata n pandang bawah..orang yg handle akan pilih 1 ketua kampung, 1 doktor, 4 malaikat, n 4 syaitan..yg selebihnya akan jadi orang kampung biasa..then, lepas da pilih sume orang bleh bukak mata n "SELAMAT DATANG KE KAMPUNG CUCU CICIT PAK AWANG"..sumenye akan bermula..sume orang boleh tuduh sape2 seramai 3 orang yg dirasakan syaitan..dan orang yg dipilih tu kena pertahankan diri sendiri utk buktikan dia bukan syaitan..lepas dah pertahankan diri, penduduk2 kampung akan mengundi sape yg dituduh sebagai syaitan..sape 2 pun bleh terkeluar kalo salah pilih..hanya seorang yg menerima undian majoriti akan terkeluar dan lepas tu, barulah dia boleh mededahkan identiti dirinya yg sebenarnya sama ada ketua kampung, doktor, malaikat, syaitan atau penduduk kampung..

Orang yg paling penting dlm game ni ialah ketua kampung..ketua kampung kena pertahankan haknya sebagai ketua kampung walaupun yg lain x tau dia sebagai ketua kampung..tapi, dia just bleh bagi hint yg dia ketua kampung..kampung itu akan selamat sekiranya bleh menyingkirkan keempat2 syaitan yg ada di kampung itu..tapi, kalo salah tuduh dan ketua kampung jadi mangsa, maka kampung itu akan hancur..jika doktor yg dipilih utk keluar, 2 org penduduk kampung akan turut terkeluar secara automatik..dan sekiranya x de lagi penduduk kampung yg tinggal, maka kampung itu jugak akan musnah..so,  sume orang kena pandai pilih dan tuduh orang yg dirasakan syaitan...

Dalam game ni, kita x bleh percaya kat sape2 pun..ada sesetengah orang masa mempertahankan diri, berlagak macam baik tapi sebenarnya dialah syaitan yg dicari..so, kena pandai mempertahankan diri masing2 sekiranya dituduh jadi sebagai syaitan dan jgn sesekali dedahkan identiti anda walaupun pada member sebelah..pertahankan kampung itu daripada dimusnahkan oleh syaitan2!!!

P/S : Try r game ni..sgt best... =)


Unedited - Version of myself

No comments:

Saturday, January 29, 2011

: : Selamat datang ke kampung cucu cicit pak awang! : :

Kampung cucu cicit pak awang..korang penah pegi x??haha..actually, ni salah satu game yg saye belajar sepanjang join festik..sgt best..memerlukan daya ketahanan dan idea yg bernas..main game ni sgt seronok..semalam kitorang main dari kol 9 smpai la kol 1..mantap x?penat tapi sgt enjoy..weee~

Game tu camni..kena form a circle, x kisah la bape org pun..kena ada sorang yg handle game tu sampai habis..pastu, sume orang kena pejam mata n pandang bawah..orang yg handle akan pilih 1 ketua kampung, 1 doktor, 4 malaikat, n 4 syaitan..yg selebihnya akan jadi orang kampung biasa..then, lepas da pilih sume orang bleh bukak mata n "SELAMAT DATANG KE KAMPUNG CUCU CICIT PAK AWANG"..sumenye akan bermula..sume orang boleh tuduh sape2 seramai 3 orang yg dirasakan syaitan..dan orang yg dipilih tu kena pertahankan diri sendiri utk buktikan dia bukan syaitan..lepas dah pertahankan diri, penduduk2 kampung akan mengundi sape yg dituduh sebagai syaitan..sape 2 pun bleh terkeluar kalo salah pilih..hanya seorang yg menerima undian majoriti akan terkeluar dan lepas tu, barulah dia boleh mededahkan identiti dirinya yg sebenarnya sama ada ketua kampung, doktor, malaikat, syaitan atau penduduk kampung..

Orang yg paling penting dlm game ni ialah ketua kampung..ketua kampung kena pertahankan haknya sebagai ketua kampung walaupun yg lain x tau dia sebagai ketua kampung..tapi, dia just bleh bagi hint yg dia ketua kampung..kampung itu akan selamat sekiranya bleh menyingkirkan keempat2 syaitan yg ada di kampung itu..tapi, kalo salah tuduh dan ketua kampung jadi mangsa, maka kampung itu akan hancur..jika doktor yg dipilih utk keluar, 2 org penduduk kampung akan turut terkeluar secara automatik..dan sekiranya x de lagi penduduk kampung yg tinggal, maka kampung itu jugak akan musnah..so,  sume orang kena pandai pilih dan tuduh orang yg dirasakan syaitan...

Dalam game ni, kita x bleh percaya kat sape2 pun..ada sesetengah orang masa mempertahankan diri, berlagak macam baik tapi sebenarnya dialah syaitan yg dicari..so, kena pandai mempertahankan diri masing2 sekiranya dituduh jadi sebagai syaitan dan jgn sesekali dedahkan identiti anda walaupun pada member sebelah..pertahankan kampung itu daripada dimusnahkan oleh syaitan2!!!

P/S : Try r game ni..sgt best... =)

No comments: