Saturday, February 26, 2011

: : Penangan hantu kak limah : :

Salam..
kuat btol penangan hantu kak limah ni kan..
ada je dialog dlm cite tu yg jadi ikutan skang ni..
salah satunya 'kita bakar je'..
saye x tgk pon cite tu..
cam x best..
so, x tau r pe dialog2 dlm cite tu..
td jmpa ngan my niece, budak ebong..
dia pun tunjuk r skill baru dia..
tiru gaya kak limah..
mama dia ckp dia tgk cite tu kat umah pengasuh..
sape ntah yg ajar dia..
kelakar giler kot..
dia ckp 'ita ako je', 'atu ka imah', nyanyi lagu enjit2 semut n ada lg r..
anak buah saye yg umo baru 2 thn pon tau tagline cite tu..
sgt comel... :)


Unedited - Version of myself

: : Hari yg sangat ting tong : :

Salam..
ni cite utk semalam punye ok... :)
1st, saye x tersedar utk g kelas kol 8..
padahal cik rumate da kejutkn..
dia ckp saye da bukak mata pon, then tido balik..
tapi, saye x sedar pon bila masa saye celik..
member saye plak cite dia dtg ketuk pintu bilik saye..
pastu ada yg call saye..sume saye x sedar..
ish2,teruk kan..
but seriously, semalam capek penat giler kowt...
bangun kol 10 lebih dah..hihihi..

Ok, 2nd..
jari kaki tersepit kat pintu bilik..
padan muka..
terus menjerit sampai cik rumate terkejut..
sakit wooo...
lagi sakit bila berjalan..
cik rumate ckp akan tumbuh kuku baru..
tidakk!!sakit!!
alamak, habis la..
esok ada koko futsal..
nak tendang bola cane ni..
ada org tu pesan jgn main, takut makin teruk..
tgk keadaan r cane esok...

So, saye mengisytiharkan bahawa 25/2 adalah hari ting tong saye... :D

P/S^1 : Sukanye bila dia ceria~
P/S^2 : Yeay!!esok bleh balik umah abg..da lama x balik.. :)



Unedited - Version of myself

Friday, February 25, 2011

: : Pementasan itu : :

Salam..
alhamdulillah..
tadi kitorang da habis wat pementasan teater..
TGV TERBAEK!!!
hepi, puas hati, sedih n mcm2 ada..
perasaan bercampur baur kowt..
yg pasti, saye sgt berpuas hati ngan hasil usaha selama ni..
cian anak2 buah saye selalu kena push n siapkan kije b4 due date..
banyak sgt benda nak cite, tapi mata ni da nampak katil je..
lately, tido x bape nk cukup..sacrifice for d theater..
so, pasni da bleh tido puas2.. :)
later, saye akan upload gambo2 & cite yg best2 okey..?? ^^

P/S^1 : Malam anugerah teater ni 27hb..tema magika di alam fantasia..x pikir lg nk pakai baju ape..adoiii...
P/S^2 : Esok kelas kol 8..tapi skang x tido2 lg..bleh ke bangun awal sok??tettt....kita tunggu.... :D



Unedited - Version of myself

Monday, February 21, 2011

: : PERISTIWA DI ZOO : :

Salam..
bile saye pegi zoo?
apa peristiwa di zoo tu?
zoo tu kan ada binatang je..ape yg jadi??
haaaa..
actually PERISTIWA DI ZOO ni tajuk teater produksi saye utk tahun ni..
sebagai ketua publisiti, nak la jugak promote la blog ni..
kot2 ada yg berminat, boleh la datang tgk pementasan kolej kitorang..
siyes, dari lubuk hati jantung usus perut..
 terlibat ngan teater ni sgt best oke..
sape2 yg nak tgk, sile2 la datang ea...
eh2, jgn risau..
masuk percuma jer... ^^


TEMPAT : AUDITORIUM KEJURUTERAAN, UPM SERDANG.

P/S^1 : Kpd sume ahli TGV, all the best..smg kita dpt wat yg terbaik utk kali ni..
P/S^2 : Alumni dijemput hadir utk support produksi TGV n doakan kitorang ea... :)


Unedited - Version of myself

Sunday, February 20, 2011

: : Gud morning & zzzzz : :

Orang lain dah bangun tido..
tapi saye, x tido2 ag sejak smlm..
skang ni baru je balik drpd latihan festik..
macam2 kije wat..
so, extend sampai lah pagi..
ada yg dah terbongkang kat tempat latihan tuh..
skang, nak tunggu azan subuh n nak pegi belayar..
x tau la kol bape bangun ni..
aish, anak dara sape la nih... :) 
pape pon, gud morning u'olls..!! ^^

P/S : Mulakan hari anda dgn senyuman... :)


Unedited - Version of myself

Saturday, February 19, 2011

: : Mee sedap yg sodap : :

Salam..
Okey, dgn ini diumumkan bahawa saye dinner ngan mee sedap je..
agak sadis di situ..
tapi, disebabkan malas nak menapak pegi fudkot yg x jauh mana..
maka makan mee sedap je lah..
ok ape..bila dah lapar, sume sedap kan..
actually, da lama x makan mee sedap or maggi ni..
biasanya just makan maggi after habis final exam..
ari ni saye da TERlanggar pantang itu..haha..
sowi2, ni last daa.. :) 

eh2, lupa plak nak ucap trimas kat sponsor mee sedap ni..
sape lagi kalo bukan my rumate, dia banyak stok..
kebetulan dia balik umah, so just msg mintak 1 paket mee sedap..
trimas rumateku...weee~

dinner for today... :D 

P/S : Sentiasalah bersyukur dgn apa yg ada...

Unedited - Version of myself

Friday, February 18, 2011

: : Totally no manners : :

Salam..
Kelas modern algebra pagi tadi dicemari dgn 1 attitude yg kurang menyenangkan..
ceh, ayat mau power kan..
x de la..citenye cenggini..
ada sorang ni dia flu..
pastu bleh plak dia buang that thing masa lecturer ngah ngajar kat depan..
banyak kali, kuat plak tu..
eeuuuwww, yuckssss!!!
u'olls mesti da leh imagine kan..
dah la dia dok betol2 belakang saye n geng..
giler x senonoh..
tau r kamu ngah flu..
kot ye pon, pegi r toilet ke mane ke utk buang hingus benda tu..
fokus kelas 2 jam da terganggu ngan ape yg jd tu..
sume org rasa camtu kot..
member saye siap wat status kat fb ag.. 
 haish, geli geleman bila ingat balik sal pagi tadi...


P/S : Behave ourself~

Unedited - Version of myself

Thursday, February 17, 2011

: : Done! : :

Salam..
Alhamdulillah..
at last, berakhir jugak minggu 'ngeri' bagi sume student...
ape lagi kalo bkn minggu TEST..
now, da habis pon sume..
x tau r pe nasib last paper tadi..
agak sadis gak r..huhu..
tapi, da wat yg terbaik..
so, tawakal je laa.. :)

Test is over..
skang kena fokus pada festik plak..
next week da pementasan..
cuak + nebes = ??? 

P/S : Doakan yg terbaik utk kitorang nnt.. :)


Unedited - Version of myself

Monday, February 14, 2011

: : Ada menyusahkan hidup engkau ke??? : :

Ni wat saye naik hangin nih..
tadi ada sorang hamba Allah ni comment kat one of my post..
x yah la mention dia komen ape..
da delete pon.. 
oit, meh chek nak habaq sket nih..
"ak ada menyusahkan hidup ko ke?suke hati la aku nk wat entry sal ape pon..suke hati la aku nk kemaruk laki ke kemaruk ape pon..yg ko sibuk pehal..bukan aku suh ko jadi laki aku pon..blog ni blog aku, suka hati aku la..yg ko sibuk yg bagi ayat yg menyentap jiwa raga aku pehal weh?walaupun ak x tau ko sape, lantak ah..janji aku puas hati..ko yg wat aku cakap kasar ngan ko..kalo ko manusia yg ada perasaan, ko akan mintak maaf n tarik balik kata2 ko tu..pape pon, thanks sgt2 atas komen ko yg 'sgt membina' tu...!"

P/S^1 : Tak suke cari pasal ngan orang lain..
P/S^2 :  Tak akan marah tak bersebab..
P/S^3 : Sape yg makan cili, dia yg terasa pedasnya..


Unedited - Version of myself

: : Say NO to valentine's day & say YES to Maulidur Rasul : :

Salam..
Sume tau kan 14 feb ni org ckp valentine's day..ada yg celebrate ngan pakwe, makwe, awek, gewe or whatever je la..ape kejadah celebrate benda alah tu pon x tau laa..eh,jap2..ayat tu doesnt mean saye jeles sebab x de pakwe ok..but, cam x de pekdah je dan bagi kita umat Islam ni haram hukumnya celebrate valentine's day nih..smlm ada persatuan mahasisiwa islam UPM distribute risalah bout velentine's day tu..meh nk share ngan korang...

SEJARAH SAMBUTAN HARI VALENTINE.
1. Mengaitkannya dgn pesta sambutan kaum Rom kuno yg dinamakan Lupercia. Lupercia merupakan upacara penyucian diri yg berlangsung dari 13-18 Feb. Dua hari pertama mereka menyembah dewi cinta bagi kaum Rom kuno yg bernama Juno Februata.
2. Kematian St. Valentine ketika pemerintahan Raja Rom yg bernama Claudius II. Terdapat dua versi cerita berkaitan dgn St. Valentine ini.
3. Dirayakan sempena kejatuhan kerajaan Islam Andalusia di Sepanyol. St. Valentine merupakan individu yg memainkan peranan penting dlm usaha menjatuhkan kerajaan Islam pada masa tu. Disebabkan sumbangan beliau itu, St. Valentine dianggap kekasih rakyat. Tanggal 14 Februari 1492 merupakan tarikh kejatuhan Islam di Sepanyol dan dianggap pada hari itu hari kasih sayang kerana menganggap Islam adalah agama yg zalim.
4. Sambutan hari Valentine ini bersempena dgn sifat burung yg musim mengawan burung jatuh pada 14 feb dan merupakan pendapat tradisi orang Inggeris.

Ok, seperti sume tahu esok 15 februari bersamaan dgn 12 Rabiulawal merupakan hari maulidur rasul. Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah S.W.T. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi. Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. 

P/S : Sharing is caring~


Unedited - Version of myself

Saturday, February 12, 2011

: : Hate dis feeling : :

Hate dis feeling..
really sucks!!!
ape yg saye rasa skang ni??
sume bercampur baur..
tapi saye suke bila ada yg menyakat saye n dia...
sengal tol...
aishhh...sgt benci bila rasa camni.........!!


Unedited - Version of myself

Friday, February 11, 2011

: : Rahsia bulan kelahiran : :


Bulan Kelahiran anda ialah SEPTEMBER!

Sangat bersopan santun & bertolak ansur.

Sangat cermat, teliti & teratur.

Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.

Pendiam tapi pandai bercakap.

Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.

Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.

Kerja yang dilakukan sangat sempurna.

Sangat sensitif yang tidak diketahui.

Orang yang banyak berfikir.

Daya pentaakulan yang baik.

Otak bijak & mudah belajar.

Suka mencari maklumat.

Kawal diri dari terlalu mengkritik.

Pandai mendorong diri sendiri.

Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.

Suka sukan, hiburan & melancong.

Kurang menunjukkan perasaannya.

Terluka hatinya sangat lama disimpan.

Terlalu memilih pasangan.

Sukakan benda yang luas.

Bersistematik

P/S : Almost correct..wee~ 


Unedited - Version of myself

Wednesday, February 9, 2011

: : 3 more to go : :

Salam..


Lately, busy sket..ngan assignment, test 1, n festik..
ari ni da lepas 1 test..
3 more paper to go..
memang akan busy sampai la next month..
macam2 kena wat..
mood pun kadang2 ok kadang2 x..
ada je org yg kena marah..
my bad...huhu..

P/S^1 : Hope everything runs smoothly...amin~
P/S^2 : Sowi pada sape2 yg ada terasa hati pape..i didnt mean it...


Unedited - Version of myself

Sunday, February 6, 2011

: : Pesanan utk hati : :

Pesanan utk hati..
paru2, jantung, usus pun bleh dengar sekali...

Jangan mudah terpedaya dengan insan bernama lelaki..
kenal hati budi dulu..
jangan rushing wat keputusan..
nanti ko jugak akan sakit..

The most important thing is....
Dont judge a book by its cover..
Ingat tu....

P/S^1 : Pengalaman mengajarku erti kehidupan sebenar..
P/S^2 : Jangan pernah memberi harapan andai x mampu utk ke arah itu..


Unedited - Version of myself

: : Ni post yg ke-100 : :



Salam..

Haa..gitu la muka saye skang coz ni post yg ke-100..
pirahhh, org lain da beribu x kecoh pon..
suke hati saye laa kan.. :D

Maknanya da 100 post la saye merepek, merapu n meraban kat sini..
blog ni la tempat utk luahkan perasaan pape..
eventhough follower pun x bape ramai lg, tapi x kisah la..
nama pun budak baru belajar...
lagipun saye bukan blogger tegar..
just blogging bila ada benda yg nak dikongsi bersama..
ada yg suke blog ni, ada jugak yg mengeji..
sape yg mengeji tuh??baik ko ngaku skang...
tapi, ada saye kisah?
korang nak suke ke x nak ke, tu hak korang ok..
nothing to do with me..

Kpd sape2 yg suke, thanks..teruskan ek..hehe...
kpd yg x suke @ benci @ mengeji @ yg sewaktu dengannya, u know what to do rite??

P/S^1 : Semoga saye akan terus ber'blogging'...
P/S^2 : Will be back to 'kolej terchenta' today..dislike dis..huhu..


Unedited - Version of myself

Saturday, February 5, 2011

: : Mungkinkah 'mereka' itu akan mendominasi bilangan rakyat Malaysia? : :

Tengah hari tadi, saye kuar wif abg, kak ipar n budak ebong..abg saye ajak g petaling street..sampai je kat sana, punya la ramai pendatang asing tengah lepak2..maybe tu port tetap diorang every weekend..memang ramai giler kowt..dengan muka dan gaya diorang menakutkan..mula2 saye takut gak nak turun..orang2 camtu kan pandai guna ilmu2 hitam..nauzubillah..saye jalan pun rapat2 ngan abg n kak ipar..takut kowt..kat tempat lain cam x de r ramai sangat pendatang asing ni..pastu bleh plak masa tengah berjalan, ada 2 orang ni bertumbuk..habis sume orang tengok..saye pun x tau nape rasa nak update cite sal ni...hihi...


Kalau tengok sekarang pun, makin hari makin bertambah bilangan diorang tu kat negara kita kan..saye tertanya2 gak, asal ramai pendatang asing suka datang ke negara kita?rasanya kalau compare jumlah rakyat negara kita yg keluar ke negara lain dengan pendatang asing yg datang ke negara kita, definitely jumlah diorang masuk lagi ramai..cuba kalau tengok, kebanyakan pendatang asing bekerja sebagai buruh binaan..nape?saye penah terbaca dalam satu artikel yg rakyat kita terlalu memilih pekerjaan..x sanggup nak berpanas, just nak kerja dalam office yg ada 'air-cond'..pendatang asing ni diorang x kisah kije ape pun..asalkan rezeki tu halal utk tanggung anak bini diorang kat negara asal...tapi, kalau da ramai sangat pendatang asing yg masuk, cane ngan nasib rakyat negara kita kan?sume orang rasa x selamat bila naik kenderaan awam cam bas, lrt n so on..ape taknya, penuh dengan golongan 'mereka' ini.....

gambar hiasan semata-mata...
P/S : Terima kasih sebab sudi baca entry ntah pape ni... :D



Unedited - Version of myself

: : Really miss them at this moment : :

Salam..

Sangat merindui sume my bff..time cuti je bleh jumpa sebab sume study kat tempat lain2..tapi, cuti kali ni x dapat jumpa coz saye x balik..biasanye, kitorang akan lepak or kuar same2..rindu korang sume..jaga diri baik2 taw...sayang korang...muahhh!!!

didie
zati
dina
emy
yana

P/S^1 : Kamu sume menyempurnakan hidupku..fren 4ever...
P/S^2 : Member2 lain jgn kecik hati..walaupun x de gambar korang, tetap rindu korang jugak.. :D

Unedited - Version of myself

Friday, February 4, 2011

: : Andai itu takdirnya : :

Tettt...dont get missunderstood ok..tu just tajuk novel..karya siti rosmizah..sangat suke novel ni..semalam habis baca utk yg ke bape kali ntah..novel tu sangat menyentuh perasaan..1st time baca sampai menangis kowt..hanya orang yg betol2 menjiwai je akan rasa camtu..cewahhhh... :D

Banyak pengajaran drpd novel ni..salah satunya, kita hanya akan menghargai sesorang itu setelah kita kehilangannya..bila dia tiada lagi dalam hidup kita barulah kita akan mula menghargainya..n banyak lagi la nilai2 dalam novel tu..kalo nak tau, kena la baca..sape2 yg da baca, 4 sure da tau cane jalan ceritanya kan....



P/S : Hargailah sentiasa orang2 yg penting dalam hidup kita....


Unedited - Version of myself

: : Cuti sem yg sangat berbaloi : :

Salam..

Agak lama saye x update blog ni..walaupun x dapat balik kg, just balik umah abg..tapi, sangat la hepi coz abah, mama n adik dtg sini..abg ngah n achik je x ikut, diorang balik kg..cuti ni berjalan je kije..x sempat lepak2 kat umah, ada je tempat nak pegi...

Lepas berkampung kat kolej beberapa hari, saye pn balik ari isnin last week..then, pegi umah my aunt kat negeri sembilan..tgk baby..sgt comel..sampai lewat petang da, bermalam kat sana..malam tu ada 'meeting tergempar' antara kami anak beranak..mama nak g umah aunt kat temerloh plak esok harinya..plan asal dari n9 nak terus ke melaka..so, terpaksa la postpone..esoknya, bertolak ke umah aunt kat temerloh..sampai tengah hari da, auntie tgah siapkan lunch..lauk pauk yg sgt menguji keimananku..haha..ikan patin masak tempoyak, ayam paprik n lain2..pergghhh, kitorang sampai menambah nasi kowt..huhu...ptg tu kitorang pun bertolak balik ke kajang..malamnya tu, sume tido awal disebabkan keletihan...

Esoknya plak, teruskan ngan plan asal nak g melaka..my sis la beria sgt nak pegi..so, pagi2 lagi da bertolak n berhenti breakfast kat r&r seremban..masa dalam keta dengar radio era..katanya live from r&r seremban..bila kitorang sampai je, diorang baru je blah..x sempat nk jumpa aznil..haha...sampai melaka dlm kol 12 lebih da..lepas da siap shopping sume, on de way balik singgah kat taman buaya..bawak budak ebong, menangis la jugak budak tu takut tgk buaya..sampai kajang dekat kol 8 da..abah awal2 lagi da pesan, esok nak rehat kat umah je sebab penat..hihihi...

Semalam, mama ajak kitorang g shah alam plak..ada kenduri ari sabtu, tapi disebabkan mama da nak balik ari ni so, pegi awal laa..kitorang gerak g sana kol 4 ptg da..mama kalo da jmpa member mmg x kan jadi kejap r..tapi kitorang terpaksa mintak diri awal coz malamnya tu kakak kpd kak ipar saye nak belanja makan..banyak giler kowt lauk yg dia order..smpai x larat nk habiskan..dan semalam jugak, 3 kali makan nasi..tengah hari, ptg umah member mama n malam..aduyai, memang x de maknanya la nak diet2...

Family saye baru je bertolak balik tadi..so, ari ni bleh r lepak kat umah jap..ari ni da jumaat..cepat je masa berlalu kan..da nak habis cuti pun..maka, bukak cuti ni akan bertambah stress la..test 1 + festik + dinner fakulti...pape pun, think +ve..iye dak??





meet my new kazen..baby khaleesya...

P/S ^1 : X banyak bergambar kali ni...

P/S ^2 : Gong xi fai cai to all my chinese frens...


Unedited - Version of myself

Saturday, February 26, 2011

: : Penangan hantu kak limah : :

Salam..
kuat btol penangan hantu kak limah ni kan..
ada je dialog dlm cite tu yg jadi ikutan skang ni..
salah satunya 'kita bakar je'..
saye x tgk pon cite tu..
cam x best..
so, x tau r pe dialog2 dlm cite tu..
td jmpa ngan my niece, budak ebong..
dia pun tunjuk r skill baru dia..
tiru gaya kak limah..
mama dia ckp dia tgk cite tu kat umah pengasuh..
sape ntah yg ajar dia..
kelakar giler kot..
dia ckp 'ita ako je', 'atu ka imah', nyanyi lagu enjit2 semut n ada lg r..
anak buah saye yg umo baru 2 thn pon tau tagline cite tu..
sgt comel... :)

: : Hari yg sangat ting tong : :

Salam..
ni cite utk semalam punye ok... :)
1st, saye x tersedar utk g kelas kol 8..
padahal cik rumate da kejutkn..
dia ckp saye da bukak mata pon, then tido balik..
tapi, saye x sedar pon bila masa saye celik..
member saye plak cite dia dtg ketuk pintu bilik saye..
pastu ada yg call saye..sume saye x sedar..
ish2,teruk kan..
but seriously, semalam capek penat giler kowt...
bangun kol 10 lebih dah..hihihi..

Ok, 2nd..
jari kaki tersepit kat pintu bilik..
padan muka..
terus menjerit sampai cik rumate terkejut..
sakit wooo...
lagi sakit bila berjalan..
cik rumate ckp akan tumbuh kuku baru..
tidakk!!sakit!!
alamak, habis la..
esok ada koko futsal..
nak tendang bola cane ni..
ada org tu pesan jgn main, takut makin teruk..
tgk keadaan r cane esok...

So, saye mengisytiharkan bahawa 25/2 adalah hari ting tong saye... :D

P/S^1 : Sukanye bila dia ceria~
P/S^2 : Yeay!!esok bleh balik umah abg..da lama x balik.. :)


Friday, February 25, 2011

: : Pementasan itu : :

Salam..
alhamdulillah..
tadi kitorang da habis wat pementasan teater..
TGV TERBAEK!!!
hepi, puas hati, sedih n mcm2 ada..
perasaan bercampur baur kowt..
yg pasti, saye sgt berpuas hati ngan hasil usaha selama ni..
cian anak2 buah saye selalu kena push n siapkan kije b4 due date..
banyak sgt benda nak cite, tapi mata ni da nampak katil je..
lately, tido x bape nk cukup..sacrifice for d theater..
so, pasni da bleh tido puas2.. :)
later, saye akan upload gambo2 & cite yg best2 okey..?? ^^

P/S^1 : Malam anugerah teater ni 27hb..tema magika di alam fantasia..x pikir lg nk pakai baju ape..adoiii...
P/S^2 : Esok kelas kol 8..tapi skang x tido2 lg..bleh ke bangun awal sok??tettt....kita tunggu.... :D


Monday, February 21, 2011

: : PERISTIWA DI ZOO : :

Salam..
bile saye pegi zoo?
apa peristiwa di zoo tu?
zoo tu kan ada binatang je..ape yg jadi??
haaaa..
actually PERISTIWA DI ZOO ni tajuk teater produksi saye utk tahun ni..
sebagai ketua publisiti, nak la jugak promote la blog ni..
kot2 ada yg berminat, boleh la datang tgk pementasan kolej kitorang..
siyes, dari lubuk hati jantung usus perut..
 terlibat ngan teater ni sgt best oke..
sape2 yg nak tgk, sile2 la datang ea...
eh2, jgn risau..
masuk percuma jer... ^^


TEMPAT : AUDITORIUM KEJURUTERAAN, UPM SERDANG.

P/S^1 : Kpd sume ahli TGV, all the best..smg kita dpt wat yg terbaik utk kali ni..
P/S^2 : Alumni dijemput hadir utk support produksi TGV n doakan kitorang ea... :)

Sunday, February 20, 2011

: : Gud morning & zzzzz : :

Orang lain dah bangun tido..
tapi saye, x tido2 ag sejak smlm..
skang ni baru je balik drpd latihan festik..
macam2 kije wat..
so, extend sampai lah pagi..
ada yg dah terbongkang kat tempat latihan tuh..
skang, nak tunggu azan subuh n nak pegi belayar..
x tau la kol bape bangun ni..
aish, anak dara sape la nih... :) 
pape pon, gud morning u'olls..!! ^^

P/S : Mulakan hari anda dgn senyuman... :)

Saturday, February 19, 2011

: : Mee sedap yg sodap : :

Salam..
Okey, dgn ini diumumkan bahawa saye dinner ngan mee sedap je..
agak sadis di situ..
tapi, disebabkan malas nak menapak pegi fudkot yg x jauh mana..
maka makan mee sedap je lah..
ok ape..bila dah lapar, sume sedap kan..
actually, da lama x makan mee sedap or maggi ni..
biasanya just makan maggi after habis final exam..
ari ni saye da TERlanggar pantang itu..haha..
sowi2, ni last daa.. :) 

eh2, lupa plak nak ucap trimas kat sponsor mee sedap ni..
sape lagi kalo bukan my rumate, dia banyak stok..
kebetulan dia balik umah, so just msg mintak 1 paket mee sedap..
trimas rumateku...weee~

dinner for today... :D 

P/S : Sentiasalah bersyukur dgn apa yg ada...

Friday, February 18, 2011

: : Totally no manners : :

Salam..
Kelas modern algebra pagi tadi dicemari dgn 1 attitude yg kurang menyenangkan..
ceh, ayat mau power kan..
x de la..citenye cenggini..
ada sorang ni dia flu..
pastu bleh plak dia buang that thing masa lecturer ngah ngajar kat depan..
banyak kali, kuat plak tu..
eeuuuwww, yuckssss!!!
u'olls mesti da leh imagine kan..
dah la dia dok betol2 belakang saye n geng..
giler x senonoh..
tau r kamu ngah flu..
kot ye pon, pegi r toilet ke mane ke utk buang hingus benda tu..
fokus kelas 2 jam da terganggu ngan ape yg jd tu..
sume org rasa camtu kot..
member saye siap wat status kat fb ag.. 
 haish, geli geleman bila ingat balik sal pagi tadi...


P/S : Behave ourself~

Thursday, February 17, 2011

: : Done! : :

Salam..
Alhamdulillah..
at last, berakhir jugak minggu 'ngeri' bagi sume student...
ape lagi kalo bkn minggu TEST..
now, da habis pon sume..
x tau r pe nasib last paper tadi..
agak sadis gak r..huhu..
tapi, da wat yg terbaik..
so, tawakal je laa.. :)

Test is over..
skang kena fokus pada festik plak..
next week da pementasan..
cuak + nebes = ??? 

P/S : Doakan yg terbaik utk kitorang nnt.. :)

Monday, February 14, 2011

: : Ada menyusahkan hidup engkau ke??? : :

Ni wat saye naik hangin nih..
tadi ada sorang hamba Allah ni comment kat one of my post..
x yah la mention dia komen ape..
da delete pon.. 
oit, meh chek nak habaq sket nih..
"ak ada menyusahkan hidup ko ke?suke hati la aku nk wat entry sal ape pon..suke hati la aku nk kemaruk laki ke kemaruk ape pon..yg ko sibuk pehal..bukan aku suh ko jadi laki aku pon..blog ni blog aku, suka hati aku la..yg ko sibuk yg bagi ayat yg menyentap jiwa raga aku pehal weh?walaupun ak x tau ko sape, lantak ah..janji aku puas hati..ko yg wat aku cakap kasar ngan ko..kalo ko manusia yg ada perasaan, ko akan mintak maaf n tarik balik kata2 ko tu..pape pon, thanks sgt2 atas komen ko yg 'sgt membina' tu...!"

P/S^1 : Tak suke cari pasal ngan orang lain..
P/S^2 :  Tak akan marah tak bersebab..
P/S^3 : Sape yg makan cili, dia yg terasa pedasnya..

: : Say NO to valentine's day & say YES to Maulidur Rasul : :

Salam..
Sume tau kan 14 feb ni org ckp valentine's day..ada yg celebrate ngan pakwe, makwe, awek, gewe or whatever je la..ape kejadah celebrate benda alah tu pon x tau laa..eh,jap2..ayat tu doesnt mean saye jeles sebab x de pakwe ok..but, cam x de pekdah je dan bagi kita umat Islam ni haram hukumnya celebrate valentine's day nih..smlm ada persatuan mahasisiwa islam UPM distribute risalah bout velentine's day tu..meh nk share ngan korang...

SEJARAH SAMBUTAN HARI VALENTINE.
1. Mengaitkannya dgn pesta sambutan kaum Rom kuno yg dinamakan Lupercia. Lupercia merupakan upacara penyucian diri yg berlangsung dari 13-18 Feb. Dua hari pertama mereka menyembah dewi cinta bagi kaum Rom kuno yg bernama Juno Februata.
2. Kematian St. Valentine ketika pemerintahan Raja Rom yg bernama Claudius II. Terdapat dua versi cerita berkaitan dgn St. Valentine ini.
3. Dirayakan sempena kejatuhan kerajaan Islam Andalusia di Sepanyol. St. Valentine merupakan individu yg memainkan peranan penting dlm usaha menjatuhkan kerajaan Islam pada masa tu. Disebabkan sumbangan beliau itu, St. Valentine dianggap kekasih rakyat. Tanggal 14 Februari 1492 merupakan tarikh kejatuhan Islam di Sepanyol dan dianggap pada hari itu hari kasih sayang kerana menganggap Islam adalah agama yg zalim.
4. Sambutan hari Valentine ini bersempena dgn sifat burung yg musim mengawan burung jatuh pada 14 feb dan merupakan pendapat tradisi orang Inggeris.

Ok, seperti sume tahu esok 15 februari bersamaan dgn 12 Rabiulawal merupakan hari maulidur rasul. Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah S.W.T. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi. Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. 

P/S : Sharing is caring~

Saturday, February 12, 2011

: : Hate dis feeling : :

Hate dis feeling..
really sucks!!!
ape yg saye rasa skang ni??
sume bercampur baur..
tapi saye suke bila ada yg menyakat saye n dia...
sengal tol...
aishhh...sgt benci bila rasa camni.........!!

Friday, February 11, 2011

: : Rahsia bulan kelahiran : :


Bulan Kelahiran anda ialah SEPTEMBER!

Sangat bersopan santun & bertolak ansur.

Sangat cermat, teliti & teratur.

Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.

Pendiam tapi pandai bercakap.

Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.

Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.

Kerja yang dilakukan sangat sempurna.

Sangat sensitif yang tidak diketahui.

Orang yang banyak berfikir.

Daya pentaakulan yang baik.

Otak bijak & mudah belajar.

Suka mencari maklumat.

Kawal diri dari terlalu mengkritik.

Pandai mendorong diri sendiri.

Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.

Suka sukan, hiburan & melancong.

Kurang menunjukkan perasaannya.

Terluka hatinya sangat lama disimpan.

Terlalu memilih pasangan.

Sukakan benda yang luas.

Bersistematik

P/S : Almost correct..wee~ 

Wednesday, February 9, 2011

: : 3 more to go : :

Salam..


Lately, busy sket..ngan assignment, test 1, n festik..
ari ni da lepas 1 test..
3 more paper to go..
memang akan busy sampai la next month..
macam2 kena wat..
mood pun kadang2 ok kadang2 x..
ada je org yg kena marah..
my bad...huhu..

P/S^1 : Hope everything runs smoothly...amin~
P/S^2 : Sowi pada sape2 yg ada terasa hati pape..i didnt mean it...

Sunday, February 6, 2011

: : Pesanan utk hati : :

Pesanan utk hati..
paru2, jantung, usus pun bleh dengar sekali...

Jangan mudah terpedaya dengan insan bernama lelaki..
kenal hati budi dulu..
jangan rushing wat keputusan..
nanti ko jugak akan sakit..

The most important thing is....
Dont judge a book by its cover..
Ingat tu....

P/S^1 : Pengalaman mengajarku erti kehidupan sebenar..
P/S^2 : Jangan pernah memberi harapan andai x mampu utk ke arah itu..

: : Ni post yg ke-100 : :



Salam..

Haa..gitu la muka saye skang coz ni post yg ke-100..
pirahhh, org lain da beribu x kecoh pon..
suke hati saye laa kan.. :D

Maknanya da 100 post la saye merepek, merapu n meraban kat sini..
blog ni la tempat utk luahkan perasaan pape..
eventhough follower pun x bape ramai lg, tapi x kisah la..
nama pun budak baru belajar...
lagipun saye bukan blogger tegar..
just blogging bila ada benda yg nak dikongsi bersama..
ada yg suke blog ni, ada jugak yg mengeji..
sape yg mengeji tuh??baik ko ngaku skang...
tapi, ada saye kisah?
korang nak suke ke x nak ke, tu hak korang ok..
nothing to do with me..

Kpd sape2 yg suke, thanks..teruskan ek..hehe...
kpd yg x suke @ benci @ mengeji @ yg sewaktu dengannya, u know what to do rite??

P/S^1 : Semoga saye akan terus ber'blogging'...
P/S^2 : Will be back to 'kolej terchenta' today..dislike dis..huhu..

Saturday, February 5, 2011

: : Mungkinkah 'mereka' itu akan mendominasi bilangan rakyat Malaysia? : :

Tengah hari tadi, saye kuar wif abg, kak ipar n budak ebong..abg saye ajak g petaling street..sampai je kat sana, punya la ramai pendatang asing tengah lepak2..maybe tu port tetap diorang every weekend..memang ramai giler kowt..dengan muka dan gaya diorang menakutkan..mula2 saye takut gak nak turun..orang2 camtu kan pandai guna ilmu2 hitam..nauzubillah..saye jalan pun rapat2 ngan abg n kak ipar..takut kowt..kat tempat lain cam x de r ramai sangat pendatang asing ni..pastu bleh plak masa tengah berjalan, ada 2 orang ni bertumbuk..habis sume orang tengok..saye pun x tau nape rasa nak update cite sal ni...hihi...


Kalau tengok sekarang pun, makin hari makin bertambah bilangan diorang tu kat negara kita kan..saye tertanya2 gak, asal ramai pendatang asing suka datang ke negara kita?rasanya kalau compare jumlah rakyat negara kita yg keluar ke negara lain dengan pendatang asing yg datang ke negara kita, definitely jumlah diorang masuk lagi ramai..cuba kalau tengok, kebanyakan pendatang asing bekerja sebagai buruh binaan..nape?saye penah terbaca dalam satu artikel yg rakyat kita terlalu memilih pekerjaan..x sanggup nak berpanas, just nak kerja dalam office yg ada 'air-cond'..pendatang asing ni diorang x kisah kije ape pun..asalkan rezeki tu halal utk tanggung anak bini diorang kat negara asal...tapi, kalau da ramai sangat pendatang asing yg masuk, cane ngan nasib rakyat negara kita kan?sume orang rasa x selamat bila naik kenderaan awam cam bas, lrt n so on..ape taknya, penuh dengan golongan 'mereka' ini.....

gambar hiasan semata-mata...
P/S : Terima kasih sebab sudi baca entry ntah pape ni... :D


: : Really miss them at this moment : :

Salam..

Sangat merindui sume my bff..time cuti je bleh jumpa sebab sume study kat tempat lain2..tapi, cuti kali ni x dapat jumpa coz saye x balik..biasanye, kitorang akan lepak or kuar same2..rindu korang sume..jaga diri baik2 taw...sayang korang...muahhh!!!

didie
zati
dina
emy
yana

P/S^1 : Kamu sume menyempurnakan hidupku..fren 4ever...
P/S^2 : Member2 lain jgn kecik hati..walaupun x de gambar korang, tetap rindu korang jugak.. :D

Friday, February 4, 2011

: : Andai itu takdirnya : :

Tettt...dont get missunderstood ok..tu just tajuk novel..karya siti rosmizah..sangat suke novel ni..semalam habis baca utk yg ke bape kali ntah..novel tu sangat menyentuh perasaan..1st time baca sampai menangis kowt..hanya orang yg betol2 menjiwai je akan rasa camtu..cewahhhh... :D

Banyak pengajaran drpd novel ni..salah satunya, kita hanya akan menghargai sesorang itu setelah kita kehilangannya..bila dia tiada lagi dalam hidup kita barulah kita akan mula menghargainya..n banyak lagi la nilai2 dalam novel tu..kalo nak tau, kena la baca..sape2 yg da baca, 4 sure da tau cane jalan ceritanya kan....



P/S : Hargailah sentiasa orang2 yg penting dalam hidup kita....

: : Cuti sem yg sangat berbaloi : :

Salam..

Agak lama saye x update blog ni..walaupun x dapat balik kg, just balik umah abg..tapi, sangat la hepi coz abah, mama n adik dtg sini..abg ngah n achik je x ikut, diorang balik kg..cuti ni berjalan je kije..x sempat lepak2 kat umah, ada je tempat nak pegi...

Lepas berkampung kat kolej beberapa hari, saye pn balik ari isnin last week..then, pegi umah my aunt kat negeri sembilan..tgk baby..sgt comel..sampai lewat petang da, bermalam kat sana..malam tu ada 'meeting tergempar' antara kami anak beranak..mama nak g umah aunt kat temerloh plak esok harinya..plan asal dari n9 nak terus ke melaka..so, terpaksa la postpone..esoknya, bertolak ke umah aunt kat temerloh..sampai tengah hari da, auntie tgah siapkan lunch..lauk pauk yg sgt menguji keimananku..haha..ikan patin masak tempoyak, ayam paprik n lain2..pergghhh, kitorang sampai menambah nasi kowt..huhu...ptg tu kitorang pun bertolak balik ke kajang..malamnya tu, sume tido awal disebabkan keletihan...

Esoknya plak, teruskan ngan plan asal nak g melaka..my sis la beria sgt nak pegi..so, pagi2 lagi da bertolak n berhenti breakfast kat r&r seremban..masa dalam keta dengar radio era..katanya live from r&r seremban..bila kitorang sampai je, diorang baru je blah..x sempat nk jumpa aznil..haha...sampai melaka dlm kol 12 lebih da..lepas da siap shopping sume, on de way balik singgah kat taman buaya..bawak budak ebong, menangis la jugak budak tu takut tgk buaya..sampai kajang dekat kol 8 da..abah awal2 lagi da pesan, esok nak rehat kat umah je sebab penat..hihihi...

Semalam, mama ajak kitorang g shah alam plak..ada kenduri ari sabtu, tapi disebabkan mama da nak balik ari ni so, pegi awal laa..kitorang gerak g sana kol 4 ptg da..mama kalo da jmpa member mmg x kan jadi kejap r..tapi kitorang terpaksa mintak diri awal coz malamnya tu kakak kpd kak ipar saye nak belanja makan..banyak giler kowt lauk yg dia order..smpai x larat nk habiskan..dan semalam jugak, 3 kali makan nasi..tengah hari, ptg umah member mama n malam..aduyai, memang x de maknanya la nak diet2...

Family saye baru je bertolak balik tadi..so, ari ni bleh r lepak kat umah jap..ari ni da jumaat..cepat je masa berlalu kan..da nak habis cuti pun..maka, bukak cuti ni akan bertambah stress la..test 1 + festik + dinner fakulti...pape pun, think +ve..iye dak??





meet my new kazen..baby khaleesya...

P/S ^1 : X banyak bergambar kali ni...

P/S ^2 : Gong xi fai cai to all my chinese frens...