Friday, February 4, 2011

: : Cuti sem yg sangat berbaloi : :

Salam..

Agak lama saye x update blog ni..walaupun x dapat balik kg, just balik umah abg..tapi, sangat la hepi coz abah, mama n adik dtg sini..abg ngah n achik je x ikut, diorang balik kg..cuti ni berjalan je kije..x sempat lepak2 kat umah, ada je tempat nak pegi...

Lepas berkampung kat kolej beberapa hari, saye pn balik ari isnin last week..then, pegi umah my aunt kat negeri sembilan..tgk baby..sgt comel..sampai lewat petang da, bermalam kat sana..malam tu ada 'meeting tergempar' antara kami anak beranak..mama nak g umah aunt kat temerloh plak esok harinya..plan asal dari n9 nak terus ke melaka..so, terpaksa la postpone..esoknya, bertolak ke umah aunt kat temerloh..sampai tengah hari da, auntie tgah siapkan lunch..lauk pauk yg sgt menguji keimananku..haha..ikan patin masak tempoyak, ayam paprik n lain2..pergghhh, kitorang sampai menambah nasi kowt..huhu...ptg tu kitorang pun bertolak balik ke kajang..malamnya tu, sume tido awal disebabkan keletihan...

Esoknya plak, teruskan ngan plan asal nak g melaka..my sis la beria sgt nak pegi..so, pagi2 lagi da bertolak n berhenti breakfast kat r&r seremban..masa dalam keta dengar radio era..katanya live from r&r seremban..bila kitorang sampai je, diorang baru je blah..x sempat nk jumpa aznil..haha...sampai melaka dlm kol 12 lebih da..lepas da siap shopping sume, on de way balik singgah kat taman buaya..bawak budak ebong, menangis la jugak budak tu takut tgk buaya..sampai kajang dekat kol 8 da..abah awal2 lagi da pesan, esok nak rehat kat umah je sebab penat..hihihi...

Semalam, mama ajak kitorang g shah alam plak..ada kenduri ari sabtu, tapi disebabkan mama da nak balik ari ni so, pegi awal laa..kitorang gerak g sana kol 4 ptg da..mama kalo da jmpa member mmg x kan jadi kejap r..tapi kitorang terpaksa mintak diri awal coz malamnya tu kakak kpd kak ipar saye nak belanja makan..banyak giler kowt lauk yg dia order..smpai x larat nk habiskan..dan semalam jugak, 3 kali makan nasi..tengah hari, ptg umah member mama n malam..aduyai, memang x de maknanya la nak diet2...

Family saye baru je bertolak balik tadi..so, ari ni bleh r lepak kat umah jap..ari ni da jumaat..cepat je masa berlalu kan..da nak habis cuti pun..maka, bukak cuti ni akan bertambah stress la..test 1 + festik + dinner fakulti...pape pun, think +ve..iye dak??





meet my new kazen..baby khaleesya...

P/S ^1 : X banyak bergambar kali ni...

P/S ^2 : Gong xi fai cai to all my chinese frens...


Unedited - Version of myself

No comments:

Friday, February 4, 2011

: : Cuti sem yg sangat berbaloi : :

Salam..

Agak lama saye x update blog ni..walaupun x dapat balik kg, just balik umah abg..tapi, sangat la hepi coz abah, mama n adik dtg sini..abg ngah n achik je x ikut, diorang balik kg..cuti ni berjalan je kije..x sempat lepak2 kat umah, ada je tempat nak pegi...

Lepas berkampung kat kolej beberapa hari, saye pn balik ari isnin last week..then, pegi umah my aunt kat negeri sembilan..tgk baby..sgt comel..sampai lewat petang da, bermalam kat sana..malam tu ada 'meeting tergempar' antara kami anak beranak..mama nak g umah aunt kat temerloh plak esok harinya..plan asal dari n9 nak terus ke melaka..so, terpaksa la postpone..esoknya, bertolak ke umah aunt kat temerloh..sampai tengah hari da, auntie tgah siapkan lunch..lauk pauk yg sgt menguji keimananku..haha..ikan patin masak tempoyak, ayam paprik n lain2..pergghhh, kitorang sampai menambah nasi kowt..huhu...ptg tu kitorang pun bertolak balik ke kajang..malamnya tu, sume tido awal disebabkan keletihan...

Esoknya plak, teruskan ngan plan asal nak g melaka..my sis la beria sgt nak pegi..so, pagi2 lagi da bertolak n berhenti breakfast kat r&r seremban..masa dalam keta dengar radio era..katanya live from r&r seremban..bila kitorang sampai je, diorang baru je blah..x sempat nk jumpa aznil..haha...sampai melaka dlm kol 12 lebih da..lepas da siap shopping sume, on de way balik singgah kat taman buaya..bawak budak ebong, menangis la jugak budak tu takut tgk buaya..sampai kajang dekat kol 8 da..abah awal2 lagi da pesan, esok nak rehat kat umah je sebab penat..hihihi...

Semalam, mama ajak kitorang g shah alam plak..ada kenduri ari sabtu, tapi disebabkan mama da nak balik ari ni so, pegi awal laa..kitorang gerak g sana kol 4 ptg da..mama kalo da jmpa member mmg x kan jadi kejap r..tapi kitorang terpaksa mintak diri awal coz malamnya tu kakak kpd kak ipar saye nak belanja makan..banyak giler kowt lauk yg dia order..smpai x larat nk habiskan..dan semalam jugak, 3 kali makan nasi..tengah hari, ptg umah member mama n malam..aduyai, memang x de maknanya la nak diet2...

Family saye baru je bertolak balik tadi..so, ari ni bleh r lepak kat umah jap..ari ni da jumaat..cepat je masa berlalu kan..da nak habis cuti pun..maka, bukak cuti ni akan bertambah stress la..test 1 + festik + dinner fakulti...pape pun, think +ve..iye dak??





meet my new kazen..baby khaleesya...

P/S ^1 : X banyak bergambar kali ni...

P/S ^2 : Gong xi fai cai to all my chinese frens...

No comments: