Saturday, February 5, 2011

: : Mungkinkah 'mereka' itu akan mendominasi bilangan rakyat Malaysia? : :

Tengah hari tadi, saye kuar wif abg, kak ipar n budak ebong..abg saye ajak g petaling street..sampai je kat sana, punya la ramai pendatang asing tengah lepak2..maybe tu port tetap diorang every weekend..memang ramai giler kowt..dengan muka dan gaya diorang menakutkan..mula2 saye takut gak nak turun..orang2 camtu kan pandai guna ilmu2 hitam..nauzubillah..saye jalan pun rapat2 ngan abg n kak ipar..takut kowt..kat tempat lain cam x de r ramai sangat pendatang asing ni..pastu bleh plak masa tengah berjalan, ada 2 orang ni bertumbuk..habis sume orang tengok..saye pun x tau nape rasa nak update cite sal ni...hihi...


Kalau tengok sekarang pun, makin hari makin bertambah bilangan diorang tu kat negara kita kan..saye tertanya2 gak, asal ramai pendatang asing suka datang ke negara kita?rasanya kalau compare jumlah rakyat negara kita yg keluar ke negara lain dengan pendatang asing yg datang ke negara kita, definitely jumlah diorang masuk lagi ramai..cuba kalau tengok, kebanyakan pendatang asing bekerja sebagai buruh binaan..nape?saye penah terbaca dalam satu artikel yg rakyat kita terlalu memilih pekerjaan..x sanggup nak berpanas, just nak kerja dalam office yg ada 'air-cond'..pendatang asing ni diorang x kisah kije ape pun..asalkan rezeki tu halal utk tanggung anak bini diorang kat negara asal...tapi, kalau da ramai sangat pendatang asing yg masuk, cane ngan nasib rakyat negara kita kan?sume orang rasa x selamat bila naik kenderaan awam cam bas, lrt n so on..ape taknya, penuh dengan golongan 'mereka' ini.....

gambar hiasan semata-mata...
P/S : Terima kasih sebab sudi baca entry ntah pape ni... :D



Unedited - Version of myself

No comments:

Saturday, February 5, 2011

: : Mungkinkah 'mereka' itu akan mendominasi bilangan rakyat Malaysia? : :

Tengah hari tadi, saye kuar wif abg, kak ipar n budak ebong..abg saye ajak g petaling street..sampai je kat sana, punya la ramai pendatang asing tengah lepak2..maybe tu port tetap diorang every weekend..memang ramai giler kowt..dengan muka dan gaya diorang menakutkan..mula2 saye takut gak nak turun..orang2 camtu kan pandai guna ilmu2 hitam..nauzubillah..saye jalan pun rapat2 ngan abg n kak ipar..takut kowt..kat tempat lain cam x de r ramai sangat pendatang asing ni..pastu bleh plak masa tengah berjalan, ada 2 orang ni bertumbuk..habis sume orang tengok..saye pun x tau nape rasa nak update cite sal ni...hihi...


Kalau tengok sekarang pun, makin hari makin bertambah bilangan diorang tu kat negara kita kan..saye tertanya2 gak, asal ramai pendatang asing suka datang ke negara kita?rasanya kalau compare jumlah rakyat negara kita yg keluar ke negara lain dengan pendatang asing yg datang ke negara kita, definitely jumlah diorang masuk lagi ramai..cuba kalau tengok, kebanyakan pendatang asing bekerja sebagai buruh binaan..nape?saye penah terbaca dalam satu artikel yg rakyat kita terlalu memilih pekerjaan..x sanggup nak berpanas, just nak kerja dalam office yg ada 'air-cond'..pendatang asing ni diorang x kisah kije ape pun..asalkan rezeki tu halal utk tanggung anak bini diorang kat negara asal...tapi, kalau da ramai sangat pendatang asing yg masuk, cane ngan nasib rakyat negara kita kan?sume orang rasa x selamat bila naik kenderaan awam cam bas, lrt n so on..ape taknya, penuh dengan golongan 'mereka' ini.....

gambar hiasan semata-mata...
P/S : Terima kasih sebab sudi baca entry ntah pape ni... :D


No comments: