Friday, April 22, 2011

: : Rutin harian sepanjang minggu ni : :

Salam..

Mostly semua U sekarang tengah study week kan..tapi,ada je U yg dah start exam..saye punye 1st paper 28hb ni..so,sekarang tengah ber'study week' la konon..padahal ber'senang2 week'.. :D

Hari2 rutin sama je..bangun pagi dengan muka tak basuh rambut mengerbang (ok,itu tipu) terus online..paling tak pun bukak pakcik mukabuku tu..padahal x de ape pun..tapi,memang dah jadi cam benda wajib benda tu..pastu baru la terhegeh2 nak pergi mandi and breakfast..breakfast pun biasanye kol 10 lebih..so,just makan biskut coz kol 12 nak tapau lunch plak..asal tengah hari je baru la ramai student keluar pegi fudkot..padahal sebelum tu semua menyorok dalam bilik..study la kowt..

Sambil2 lunch, sempat aje mengadap laptop..layan cerita korea..biasa lah, sambil menyelam minum air..semua ni gara2 terpengaruh dgn rumate yg asyik layan cerita korea je..saye start tengok since last a few days..sekarang ni dah episod 13,overall ada 20 episod..dlm satu hari tengok 2,3 episod camtu la..giler nak habiskan semua episod terus..1 hari pun belum tentu habis kot..pastu off lappy,start study..x sampai 3 jam, dah ada syaitan dok bergayut kat mata ni..bile dah ngantuk,nampak katil je la..baring2 jap dah TERlelap..TER ok,bukan sengaja..weee~ 

Pastu bangun petang, bukak lappy balik..biasanye saye x kan study kalo dah senja2..x elok..so,manfaatkan masa dgn layan cerita korea lagi sambil menjamu selera..menu setiap petang ialah roti gardenia dan peanut butter..sebab dah malas nak gerak pegi fudkot..tiap2 petang bantai roti..so,dlm satu hari sekali je makan nasi..ni kalau mama ngan abah tahu,memang sah kena membebel..

Then, malam baru la start study yg betol2..dgn lappy x bukak..time study week ni,mata ni mengada tau..pandai2 je wat rule sendiri-limit sampai kol 2 pagi je..sebelum ni x tido pun x pe..so,bila dah kol 2 memang kena tido..camtu la rutin saye sepanjang minggu ni, start dari isnin lepas sampai la hari ni..pasni x bleh main2 dah..kena serius..serius la sgt kan.. :)

P/S^1 :Kena setup balik niat..
P/S^2 :Thanks pada sape2 yg join contest tu..got positive feedback.. :)

Unedited - Version of myself

No comments:

Friday, April 22, 2011

: : Rutin harian sepanjang minggu ni : :

Salam..

Mostly semua U sekarang tengah study week kan..tapi,ada je U yg dah start exam..saye punye 1st paper 28hb ni..so,sekarang tengah ber'study week' la konon..padahal ber'senang2 week'.. :D

Hari2 rutin sama je..bangun pagi dengan muka tak basuh rambut mengerbang (ok,itu tipu) terus online..paling tak pun bukak pakcik mukabuku tu..padahal x de ape pun..tapi,memang dah jadi cam benda wajib benda tu..pastu baru la terhegeh2 nak pergi mandi and breakfast..breakfast pun biasanye kol 10 lebih..so,just makan biskut coz kol 12 nak tapau lunch plak..asal tengah hari je baru la ramai student keluar pegi fudkot..padahal sebelum tu semua menyorok dalam bilik..study la kowt..

Sambil2 lunch, sempat aje mengadap laptop..layan cerita korea..biasa lah, sambil menyelam minum air..semua ni gara2 terpengaruh dgn rumate yg asyik layan cerita korea je..saye start tengok since last a few days..sekarang ni dah episod 13,overall ada 20 episod..dlm satu hari tengok 2,3 episod camtu la..giler nak habiskan semua episod terus..1 hari pun belum tentu habis kot..pastu off lappy,start study..x sampai 3 jam, dah ada syaitan dok bergayut kat mata ni..bile dah ngantuk,nampak katil je la..baring2 jap dah TERlelap..TER ok,bukan sengaja..weee~ 

Pastu bangun petang, bukak lappy balik..biasanye saye x kan study kalo dah senja2..x elok..so,manfaatkan masa dgn layan cerita korea lagi sambil menjamu selera..menu setiap petang ialah roti gardenia dan peanut butter..sebab dah malas nak gerak pegi fudkot..tiap2 petang bantai roti..so,dlm satu hari sekali je makan nasi..ni kalau mama ngan abah tahu,memang sah kena membebel..

Then, malam baru la start study yg betol2..dgn lappy x bukak..time study week ni,mata ni mengada tau..pandai2 je wat rule sendiri-limit sampai kol 2 pagi je..sebelum ni x tido pun x pe..so,bila dah kol 2 memang kena tido..camtu la rutin saye sepanjang minggu ni, start dari isnin lepas sampai la hari ni..pasni x bleh main2 dah..kena serius..serius la sgt kan.. :)

P/S^1 :Kena setup balik niat..
P/S^2 :Thanks pada sape2 yg join contest tu..got positive feedback.. :)

No comments: