Sunday, May 22, 2011

: : Akhirnya si bongsu berjauhan dengan family : :

Salam..

Akhirnya, si bongsu a.k.a adikku dah berjauhan dengan family..sebelum ni,x pernah pun berjauhan..kalau ada pun,just g kursus or sewaktu dengannya..tadi gerak dari kajang kol 7 pagi,padahal melaka je pun..tapi,tuan cik empunya diri beria nak gerak awal..so,awal la jadinya..daftar kol 10 lebih,then kemas barang semua..pastu keluar lunch..kol 3 baru la kitorang gerak dari uitm alor gajah..maka,terjadilah aksi mengalirkan air mata antara kami..tambah2 bila si kecik menangis nak ikut cik cu die...

Petang tadi g round melaka dulu b4 bertolak balik..then,dinner..ni pun baru je sampai rumah,terus update..esok 8 jam pulak dalam kereta..going back to kelantan..nasib baik tak payah drive..so, bley r tidoooo je dalam kereta nanti... :)
Unedited - Version of myself

Saturday, May 21, 2011

: : Delay : :

Salam..

Terlebih dahulu saye nak mintak maaf banyak2 sebab tak announce lagi top 100 utk contest tu..tak sempat lagi,sekarang still dlm pemilihan..lately saye busy sikit tolong adik saye uruskan ape yg patut untuk daftar kat uitm melaka esok..temankan die wat medical check up,bukak akaun bank,beli barang2 keperluan..so,saye sebagai kakak yg baik kena la tolong urus semua..ceh,naik lif tekan sendiri..:D

Ape2 pun saye akan announce top 100 bile dah setel shortlisted 100 drpd 300..so far,dah rambang mata sebab semua penyertaan hebat belaka..saye sendiri tak tahu nak pilih yg mana..but,i'll try my best to select the best...

P/S : Baru seminggu balik rumah, tapi rasa berat dah naik..ape kes?habis laa camni...
Unedited - Version of myself

Sunday, May 15, 2011

: : Contest dah tamat : :

Salam...

Mentang2 dok kat rumah, nak update blog pun malas tak berapa nak rajin..kalo dah mengadap novel, memang laa.. :)

Hari ni 15 mei..dan seperti yg dijanjikan, hari ni last day untuk contest "SEMUA TENTANG 4"..alhamdulillah, sambutan sangat2 menggalakkan..blogger yg join ada la lebih kurang 300..fuhhh, memang agak mencabar nak kena pilih yg terbaik..setakat ni saye dalam proses utk pilih 100 terbaik..then, akan wat shortlisted 50,10,5 n lastly top 3..tapi,korang jangan risau..setiap yg terpilih,saye akan announce kat sini..drpd top 100 sampai la top 3..i'll try my best utk pilih penyertaan yg terbaik..harap2 semuanya ok la ye..

PENYERTAAN DITUTUP!!!


Unedited - Version of myself

Wednesday, May 11, 2011

: : Home sweet home : :

Salam..

Alhamdulillah..dah selamat sampai rumah kol 5 p.m tadi...sangat hepi sebab dah 5 bulan tak jejak kaki kat rumah..dah jumpa kucing2 kesayangan..weee~

Tapi agak kecewa sebab x sempat jumpa die tadi..tak de rezeki nak jumpa..die lambat sampai..bas da gerak baru die sampai..die ckp nak bagi something..cian die..x pe awk..nanti2 kita jumpa ea... :)

P/S : Dah start finalize contest...
Unedited - Version of myself

Monday, May 9, 2011

: : Pengumuman perubahan tarikh tutup contest : :

Salam..

Maka dengan ini saye..ceh,macam nak umum hari raya je..puasa pun belum..tema warna untuk raya pun belum decide lagi..

Ok..kembali pada topik..semalam tengok komen2 contest tu..sambutan sangat memberangsangkan..setakat ni,dekat 300 orang yg join..fuh!dapat tugas baru ni..semalam just godek2 entry korang..hari ni baru nak start finalize..dan saye dah wat keputusan untuk ubah tarikh tutup..sepatutnya sampai 31 mei ni kan..nak ubah kpd 15 MEI 2011 iaitu 2 minggu lebih awal..sebab ramai sangat..kena la pilih entry terbaik kan..lagipun ni first contest yg saye anjurkan...so,nak bagi semua orang puas hati..sambutan memang di luar jangkaan..tak expect langsung..ingatkan tak ramai yg nak join..biasalah,contest cikai2 je ni..

Pape pun,thanks kepada sesiapa yg dah join..thanks u oll..sesiapa yg still nak join,silakan..korang ada masa lebih kurang seminggu je lagi.. :)

P/S : Tinggalkan link entry penuh korang tau..bukan link blog...

Unedited - Version of myself

Sunday, May 8, 2011

: : Hepi mother's day mama! : :

Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?

Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay right close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

Korang semua dah wish kat ibu masing2?mestilah dah kan..pada sesiapa yg belum wish,silalah wish sekarang..saye tadi pun wish lambat..maklumlah busy prepare untuk exam..dah mintak maaf dengan mama coz wish lambat..jwpn mama saye "mama dah tahu kakak mesti bz td"...hehe..sowi mama...tahun ni tak dapat celebrate..tahun2 lepas celebrate ramai2..takpe,nanti kakak balik nanti kita pegi jalan2 dan celebrate okey!

Jangan tunggu hari ibu je baru nak cakap yg kita sayang ibu kita..tiap2 hari kita tunjukkan kasih sayang kita kepada ibu ayah tersayang...


HEPI MOTHER'S DAY MAMA!!!

Thanks for everything..u're the best mom in the world..
i love u mama!!muahx!!!

P/S : Kasih ayah tiada bandingan..kasih ibu membawa ke syurga..
Unedited - Version of myself

: : Berakhirnya sem 4 : :

Salam..

Wahh..dah bape hari tak update blog ni..sori sangat2 pada sesiapa yg menjengah blog ni,tapi x dilayan..tuan blog busy dengan exam..takpe..lepas ni dah boleh selalu update..tepat jam 4 p.m. tadi,maka berakhirlah status saye sebagai student 2nd year kat upm..pasal final exam tu, dah buat yg terbaik..dah usaha dan ikhtiar..sekarang ni just tawakal dan doa..insyaAllah..

Bila dah habis exam,so maknanya cuti 4 bulan!!!hip hip horreyy!!!boleh lepak lama2..ternak lemak..eh,salah..bakar lemak...ye ye o je kan.. :)


opps!terlebih suda...

P/S : Going back to hometown this coming wednesday..rindu sama kucing2..
Unedited - Version of myself

Tuesday, May 3, 2011

: : Away for a while : :

Salam..

Just a simple post..saye x kan update blog dlm masa beberapa hari ini..have 4 more paper to go...waaaa..org lain ada yg dah habis,ada yg lagi satu paper..x pe..berusaha!yeahhh!

Kepada sesiapa yg still nak join contest tu,korang dialu2kan..banyak masa lagi kan..kepada sesiapa yg ada follow saye, tinggalkan kesan cap jari tapak kaki korang kat sini ea..saye akan follow balik bile dah setel exam..

K la..till then..wish me luck~




Unedited - Version of myself

Sunday, May 22, 2011

: : Akhirnya si bongsu berjauhan dengan family : :

Salam..

Akhirnya, si bongsu a.k.a adikku dah berjauhan dengan family..sebelum ni,x pernah pun berjauhan..kalau ada pun,just g kursus or sewaktu dengannya..tadi gerak dari kajang kol 7 pagi,padahal melaka je pun..tapi,tuan cik empunya diri beria nak gerak awal..so,awal la jadinya..daftar kol 10 lebih,then kemas barang semua..pastu keluar lunch..kol 3 baru la kitorang gerak dari uitm alor gajah..maka,terjadilah aksi mengalirkan air mata antara kami..tambah2 bila si kecik menangis nak ikut cik cu die...

Petang tadi g round melaka dulu b4 bertolak balik..then,dinner..ni pun baru je sampai rumah,terus update..esok 8 jam pulak dalam kereta..going back to kelantan..nasib baik tak payah drive..so, bley r tidoooo je dalam kereta nanti... :)

Saturday, May 21, 2011

: : Delay : :

Salam..

Terlebih dahulu saye nak mintak maaf banyak2 sebab tak announce lagi top 100 utk contest tu..tak sempat lagi,sekarang still dlm pemilihan..lately saye busy sikit tolong adik saye uruskan ape yg patut untuk daftar kat uitm melaka esok..temankan die wat medical check up,bukak akaun bank,beli barang2 keperluan..so,saye sebagai kakak yg baik kena la tolong urus semua..ceh,naik lif tekan sendiri..:D

Ape2 pun saye akan announce top 100 bile dah setel shortlisted 100 drpd 300..so far,dah rambang mata sebab semua penyertaan hebat belaka..saye sendiri tak tahu nak pilih yg mana..but,i'll try my best to select the best...

P/S : Baru seminggu balik rumah, tapi rasa berat dah naik..ape kes?habis laa camni...

Sunday, May 15, 2011

: : Contest dah tamat : :

Salam...

Mentang2 dok kat rumah, nak update blog pun malas tak berapa nak rajin..kalo dah mengadap novel, memang laa.. :)

Hari ni 15 mei..dan seperti yg dijanjikan, hari ni last day untuk contest "SEMUA TENTANG 4"..alhamdulillah, sambutan sangat2 menggalakkan..blogger yg join ada la lebih kurang 300..fuhhh, memang agak mencabar nak kena pilih yg terbaik..setakat ni saye dalam proses utk pilih 100 terbaik..then, akan wat shortlisted 50,10,5 n lastly top 3..tapi,korang jangan risau..setiap yg terpilih,saye akan announce kat sini..drpd top 100 sampai la top 3..i'll try my best utk pilih penyertaan yg terbaik..harap2 semuanya ok la ye..

PENYERTAAN DITUTUP!!!

Wednesday, May 11, 2011

: : Home sweet home : :

Salam..

Alhamdulillah..dah selamat sampai rumah kol 5 p.m tadi...sangat hepi sebab dah 5 bulan tak jejak kaki kat rumah..dah jumpa kucing2 kesayangan..weee~

Tapi agak kecewa sebab x sempat jumpa die tadi..tak de rezeki nak jumpa..die lambat sampai..bas da gerak baru die sampai..die ckp nak bagi something..cian die..x pe awk..nanti2 kita jumpa ea... :)

P/S : Dah start finalize contest...

Monday, May 9, 2011

: : Pengumuman perubahan tarikh tutup contest : :

Salam..

Maka dengan ini saye..ceh,macam nak umum hari raya je..puasa pun belum..tema warna untuk raya pun belum decide lagi..

Ok..kembali pada topik..semalam tengok komen2 contest tu..sambutan sangat memberangsangkan..setakat ni,dekat 300 orang yg join..fuh!dapat tugas baru ni..semalam just godek2 entry korang..hari ni baru nak start finalize..dan saye dah wat keputusan untuk ubah tarikh tutup..sepatutnya sampai 31 mei ni kan..nak ubah kpd 15 MEI 2011 iaitu 2 minggu lebih awal..sebab ramai sangat..kena la pilih entry terbaik kan..lagipun ni first contest yg saye anjurkan...so,nak bagi semua orang puas hati..sambutan memang di luar jangkaan..tak expect langsung..ingatkan tak ramai yg nak join..biasalah,contest cikai2 je ni..

Pape pun,thanks kepada sesiapa yg dah join..thanks u oll..sesiapa yg still nak join,silakan..korang ada masa lebih kurang seminggu je lagi.. :)

P/S : Tinggalkan link entry penuh korang tau..bukan link blog...

Sunday, May 8, 2011

: : Hepi mother's day mama! : :

Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?

Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay right close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

Korang semua dah wish kat ibu masing2?mestilah dah kan..pada sesiapa yg belum wish,silalah wish sekarang..saye tadi pun wish lambat..maklumlah busy prepare untuk exam..dah mintak maaf dengan mama coz wish lambat..jwpn mama saye "mama dah tahu kakak mesti bz td"...hehe..sowi mama...tahun ni tak dapat celebrate..tahun2 lepas celebrate ramai2..takpe,nanti kakak balik nanti kita pegi jalan2 dan celebrate okey!

Jangan tunggu hari ibu je baru nak cakap yg kita sayang ibu kita..tiap2 hari kita tunjukkan kasih sayang kita kepada ibu ayah tersayang...


HEPI MOTHER'S DAY MAMA!!!

Thanks for everything..u're the best mom in the world..
i love u mama!!muahx!!!

P/S : Kasih ayah tiada bandingan..kasih ibu membawa ke syurga..

: : Berakhirnya sem 4 : :

Salam..

Wahh..dah bape hari tak update blog ni..sori sangat2 pada sesiapa yg menjengah blog ni,tapi x dilayan..tuan blog busy dengan exam..takpe..lepas ni dah boleh selalu update..tepat jam 4 p.m. tadi,maka berakhirlah status saye sebagai student 2nd year kat upm..pasal final exam tu, dah buat yg terbaik..dah usaha dan ikhtiar..sekarang ni just tawakal dan doa..insyaAllah..

Bila dah habis exam,so maknanya cuti 4 bulan!!!hip hip horreyy!!!boleh lepak lama2..ternak lemak..eh,salah..bakar lemak...ye ye o je kan.. :)


opps!terlebih suda...

P/S : Going back to hometown this coming wednesday..rindu sama kucing2..

Tuesday, May 3, 2011

: : Away for a while : :

Salam..

Just a simple post..saye x kan update blog dlm masa beberapa hari ini..have 4 more paper to go...waaaa..org lain ada yg dah habis,ada yg lagi satu paper..x pe..berusaha!yeahhh!

Kepada sesiapa yg still nak join contest tu,korang dialu2kan..banyak masa lagi kan..kepada sesiapa yg ada follow saye, tinggalkan kesan cap jari tapak kaki korang kat sini ea..saye akan follow balik bile dah setel exam..

K la..till then..wish me luck~